Varane: Mindenünk megvan ahhoz, hogy idén is Bajnokok Ligáját nyerjünk

Jelenleg Varane csupán csere a Real Madridnál. Calro Ancelotti a nagy meccseken a Pepe-Ramos duónak szavaz bizalmat. De a francia védõnek idõközben 2020-ig meghosszabbították a szerzõdését, ami egyértelmûen mutatja, Varane a jövõ embere, hiszen már bizonyította tehetségét. A Marca munkatársai a francia válogatott edzõtáborában beszélgettek a védõvel.

Sokan a következõ Hierrót látják benned: “Nagyon büszkévé tesz, hogy Hierróhoz hasonlítanak, ez tetszik nekem. Õ az egyik példaképem. Rengeteg tanácsot ad nekem. A edzések után külön dolgozik velem. Sokat beszélünk, ez sokat segít a fiatal játékosoknak. Láttam õt játszani, hatalmas karriert futott be a Real Madridban.”

A fejlõdés: “Van egy maximalista oldalam. Ugyanannyit dolgozom fizikálisan, mint mentálisan. Mind a kettõ nagyon fontos. Amikor Madridba érkeztem, gyorsan tudatosult bennem, hogy nem csak az edzésen, hanem az edzés után is dolgozni kell.”

A válogatott és a Madrid: “Kicsit különbözik a kettõ. A válogatottunk nagyon fiatal, míg Madridban sok tapasztalt játékos játszik.”

Jó döntés volt-e a Real Madrid: “Csak a Madridra gondolok. Sok mindent mondanak, de ez természetes, ha kevesebbet játszol. Mindenki hozzá akar tenni a sikerekhez. Amikor a Madrid érdeklõdött irántam, tudtam, hogy itt fejlõdhetek, és nem gondoltam arra, hogy ez jó vagy rossz döntés. Nagyon jó döntés volt. A legjobb. Ott vagyok, ahol lenni akartam. Sok tapasztalatot szereztem, nagyszerû játékosokkal játszhatok együtt, és ezek miatt sokat fejlõdtem játékosként és emberként is.”

 

A jelenlegi forma: “A Real Madrid nagyszerû formában van, mert a szilárd védelem mellett, nagyon erõsek vagyunk támadásban. Remélem, folytatjuk a jó szereplést. Úgy gondolom, néhány téren még mindig tudunk fejlõdni, és ez pozitív. Jól játszunk, de még többre vagyunk képesek. Megvan a minõségünk a labdatartásra és a gyors kontratámadásokra is. Megpróbáljuk ezt a kettõt vegyíteni a mérkõzéseken.”

Guardiola Barcelonájához hasonlítják a Madridot: “Nincs szükség az ilyen összehasonlításokra. Mi a saját történelmünket akarjuk írni, és nem fogjuk senkivel sem összevetni magunkat. Ezzel a csapattal akarunk történelmet írni. Nem figyelünk senki másra.”

Megnyerni a Bajnokok Ligáját zsinórban kétszer: “Fantasztikus lenne. Természetesen sikerülhet is. Megvan hozzá a minõségünk és a szükséges motivációnk is. Mindent meg fogunk tenni azért, hogy mi lehessünk az elsõ csapat, akinek ez sikerült.”

A Madrid a megfelelõ hely a tanulásra: “A Real Madridnál megfelelõ technikai alapokkal kell rendelkezned, hogy felvehesd a versenyt a csapattársakkal. Figyelni kell a többiekre, és tanulni tõlük, de nem csak technikai, hanem minden téren.”

Cristiano Ronaldo: “Vannak bizonyos játékosok a Real Madridnál, akik hihetetlen profik, és követendõ példák, ha az egyik legjobb játékos akarsz lenni. Cristiano az egyik közülük. Mindig fejlõdni akar, és mindent meg is tesz érte. Rendszeres játszik, ami mutatja, hogy milyen kitûnõ állapotban van. De nem csak most, hanem folyamatosan bizonyít. Egy olyan csatár, aki képes gólokat szerezni, és a társakkal összejátszani. Ez teszi õt egy hihetetlen komplett játékossá, és emiatt õ a világ legjobb támadója.”

 

Forrás: Marca
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK