Ancelotti: Jesé nem lesz a kezdõcsapat tagja

Carlo Ancelotti a Cornellá elleni mérkõzés elõtt állt a sajtó rendelkezésére. Az olasz tréner elárult néhány részletet a holnapi kezdõcsapattal kapcsolatban, beszélt arról, hogy mit vár a mérkõzésrõl, és természetesen szóba hozta Jesét is.

A csapatról és a holnapi meccsrõl: „A Real Madrid szurkolót nem az érdekli, hogy mely játékosok játszanak, sokkal inkább az, hogy hogyan játszik a csapat. Nagyon versenyképes keretünk van, amit holnap megpróbálunk bizonyítani és megnyerni a meccset a szurkolóink elõtt. Fogunk változtatni. Nem azért, mert a csapat elfáradt. Nekem úgy tûnik, hogy a játékosok jól vannak, nincs problémájuk. Jól játszottunk a Málaga ellen, erõnlétileg és taktikailag is jók voltunk. Azoknak a játékosok, akik kevesebbet szerepeltek eddig, szükségük van a pályára lépésre. Pepe, Ramos, Marcelo, Ronaldo, Benzema és Kroos pihenni fognak. Medrán, Khedira – aki jó formában van – és Illarra a kezdõben kapnak majd helyet.”

Jesé és a visszatérése: „Nem lesz a kezdõcsapat tagja, de õ is benne van a keretben, és játszani fog a második félidõben, vagy a félidõ nagy részben. Nagyszerû, örvendetes hír számunkra. Õ egy minõségi játékos, nagy örömünkre szolgál, hogy tud játszani.”

Medránról: „Õ egy komplett középpályás, aki minden pozícióban képes játszani. Minõségi labdarúgó, nagy kitartással… Olyan játékos, aki szeret a box to box középpályás szerepkörében mozogni. Jobban hasonlít Modricra, mint Kroosra.”

A védelemrõl: „Mindenki nagyon jól dolgozik a védelemben. Pepe és Ramos játszanak a leggyakrabban, de Varane mindig jól teljesített, ha lehetõséget kapott. Marcelo fantasztikus formában van, csakúgy, mint Arbeloa és Carvajal. A vereséget óta a csapat nagyot fejlõdött védekezésben és koncentrációban is.”

Ronaldo vetélytársai az Aranylabdáért: „Talán egy német játékossal nézhet szembe. Khedirán és Krooson kívül Neuernek is fantasztikus szezonja volt, de engem ez nem érdekel. Mindenki elfeledkezett Sergio Ramosról, aki betalált a Bayern elleni elõdöntõ második mérkõzésén, csakúgy, mint a döntõben. Elnézést kérek tõle, hogy elfeledkeztem róla.”

Erõszak a futballban: „Korábban megtörtént Olaszországban is. Minden futballszeretõnek egy szomorú nap ez. Reménykedünk, hogy nem történnek ilyen dolgok, de sajnos újra és újra elõfordul. Sem ez, sem az erõszak nem futballpályára való. A játékosoknak és az embereknek is tenniük kell azért, hogy a jövõben ez ne történhessen meg. Angliában számos dolgot tettek annak érdekében, hogy megszabaduljanak az erõszaktól. A szigorú büntetéseknek meg is lett az eredménye. A labdarúgás minden résztvevõjének tennie kell valamit, hogy kiûzzük ezt a stadionokból, és a futballból. A Real Madrid keményen dolgozik ezért. Minden klub tehet valamit ellene, országszerte számos hasznos kezdeményezés indult ennek a megelõzésére. Angliában nincs erõszak, ahogyan rendõri fellépés sem. A szurkolók nem harcolnak egymással, és gyerekek is kilátogatnak a mérkõzésekre. Sohasem inzultáltak Angliában, itt erre 15 napot kellett várni. Nevelés és kultúra kérdése. Latinok vagyunk, tanulhatunk az ilyen esetekbõl.”

Inzultálás a stadionokban: „Idõrõl idõre halljuk a bántó és durva bekiabálásokat, de a legjobb dolog, amit tehetünk, hogy nem figyelünk rájuk. Sok szurkoló csúnya dolgokat fog mondani. Az erõszak minden formája elítélendõ. Inzultálás, üvegdobálás, minden. Valamit tennünk kell ennek a megállítására. Nem vagyunk boldogok, mert ez a mi világunk, amit meg kell tisztítani az ilyen dolgoktól. Mindenkinek tennie kell az erõszak ellen.”

Marco Asensio: „Nagyon jó játékos. Érdeklõdünk iránta és megpróbáljuk leigazolni jövõ nyáron, és nem januárban.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK