Sergio Ramos: Fennállt a sérülés veszélye, de úgy döntöttem, hogy játszani akarok

A Real Madrid védõje az El Larguero mûsornak adott interjút, melyben összegezte az elmúlt évet. Kijelentette, hogy a szerzõdéshosszabbítás miatt nem aggódik, valamint kiemelte jó kapcsolatát Florentinóval és Mourinho is szóba került.

A keret lehetséges fáradtságával kapcsolatban: „Jól mennek a dolgok. A kimerültség foglalkoztat legkevésbé. A gyõzelembe sosem lehet belefáradni és minden nagyon pozitív most a Real Madridnál.”

A klubvilágbajnokság döntõjérõl: „Nehéz meccs volt, mivel egy argentin csapat mindig a maximumot próbálja kihozni magából. Érdekfeszítõ mérkõzésnek ígérkezett, mert az emberek jobban odafigyelnek, ha a Real Madridról van szó. Ha nyersz, minden sokkal jobb érzés.”

A visszautazással kapcsolatban: Pontosan 3 órakor érkeztünk meg. Az utazás alatt családtagjainkkal ünnepeltünk és néhány nap múlva újra látni fogjuk egymást. A zenérõl én, Pepe és Marcelo gondoskodtunk.”

Az ünneplésrõl: „Az egész kerettel elmentünk közösen ünnepelni egy helyre és elbúcsúztunk egymástól a karácsonyi idõszak elõtt. Mivel a Real játékosai vagyunk, ha belépünk valahová, általában megtapsolnak minket, ám hiába megyünk be egy mellékajtón, az emberek így is észrevesznek és gratulálnak. Óriási boldogság megosztani az örömöd olyan emberekkel, akiket szeretsz.”

Mekkora kockázat volt a döntõben játszani? „Nem volt teljesen veszélytelen, én nem vagyok hozzászokva a sérülésekhez. Amikor lesérültem, a következõ napon ultrahangos vizsgálatra kellett mennem és másodfokú törést állapítottak meg, ezért 3 hetes pihenõt kaptam. Számomra ez a döntõ különleges pillanat volt, mert már a Tizedik óta meg akartam nyerni, mivel ez volt az egyetlen trófea, ami hiányzott még nekem. Nagyon hálás vagyok Ancelottinak és Pedrónak a tanácsaikért. Úgy döntöttem, hogy játszani akarok. Fennállt a veszélye, hogy súlyosbodik a sérülésem, ha valami furcsa mozdulatot teszek. 70-80 percet tudtam a pályán tölteni, de szerencsére minden jól ment és szeretném megköszönni még egyszer Pedrónak a kedvességét.”

Kinek szólt a gól ünneplése? „Chuecának, ezért takartam el a szemem. Nagyon megtetszett az õ gólöröme és egyszer már le is utánoztam, de erre a legmegfelelõbb pillanat a döntõben adódott. Nem állt szándékomban üzenni senkinek a gól ünneplésével.”

A Klubvilágbajnokság Aranylabdáját hol tartod? „A nappaliban van, velem szemben. Nagyon jó érzés, ha a munkádat egyénileg is elismerik, ezért hálás vagyok, de a csapatnak is köszönettel tartozom, mindegyikõjük munkájának. Ritkán lehet ezt a címet elnyerni, ezért különleges helye lesz.”

Az elmúlt eredményes évrõl: „Úgy gondolom 2014 volt eddig életem legfontosabb éve, a magánéletemben és a karrieremben egyaránt. Megszületett a gyerekem, négy trófeát nyertem, most pedig a klubvilágbajnokságot is sikerült. Életem legjobb éve volt ez. A 4-es az én számom.”

Ancelotti titka: „Szükség van olyan személyre, aki megérti a játékosokat és õ tökéletesen ért ehhez. Õ is volt labdarúgó, bele tud bújni a bõrünkbe és az öltözõben kialakult helyzeteket is nagyon jól kezeli. Kiválóan mérlegel, és a siker kulcsa az övé. Fantasztikus munkát végez, de a futballban csak 11-en játszhatnak. Egyesek elégedettebbek lehetnek másoknál, mert többet játszhattak, de Ancelotti megpróbál mindenkit megjutalmazni és motiválni.”

Florentino Pérezzel való kapcsolatáról: „Nagyon szeretem Florentinót, hiszen õ segített nekem, hogy ide kerüljek. Teljesítette azt az álmomat, hogy a világ legjobb klubjában játszhassak. Közel állunk egymáshoz. Üzeneteket írunk egymásnak, vagy telefonon megbeszéljük, hogy van a csapat és van-e valami belsõ probléma. Voltak könnyebb és nehezebb idõszakaink, de mindig tiszteltük egymást. A szerzõdésem ügyét apám és a testvérem intézik, megpróbálok majd ott lenni az utolsó megbeszélésen.”

Mourinho szavairól: „Nem zavar, amit mondott a doktori diplomáról. Azt mondtam, amit mondanom kellett. Mourinhónak jól megy ott és nekem is itt.”

Kapcsolata Fabregasszal: „Nagyon jó volt vele a kapcsolatom, évekig együtt játszottunk a válogatottban és nem voltak nézeteltéréseink. Most is tisztáztuk õket, a dolgok csak úgy oldódnak meg, ha szemtõl szemben beszélünk róluk. Példát kell mutatnunk az utánunk jövõknek.”

A szerzõdése megújításáról: „Jelenleg egyáltalán nem foglalkoztat. Még hátravan két évem és nem a semmiért hívtuk a klubot, volt egyfajta közeledés feléjük, hogy beszéljünk.”

Forrás: puntopelota.es
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK