Ancelotti: Ramos csak akkor játszik, ha minden rendben

Carlo Ancelotti a Valencia elleni rangadót megelõzõen állt a sajtó képviselõinek rendelkezésére szombaton. Világossá tette: nem fog kockáztatni, ha Sergio Ramos nem áll készen a játékra, akkor a rotáláshoz fog folyamodni. Kijelentette, nem fogják elhanyagolni a kupát a bajnokság miatt. Az olasz szakember bízik a keretben.

Sergio Ramos: „Elég jól van. Ma a csapattal együtt fog edzeni, aztán meghozzuk a döntést, hogy kockázatos-e a játéka vagy sem. Meglátjuk, hogyan dolgozik majd, és ennek fényében határozunk valahogyan. Együtt fogjuk értékelni az edzésen látottakat. A klubvilágbajnokságon erõltette a játékot, de ez most más helyzet, nem ez az a pillanat, amikor hazárdíroznunk kell. Ha felmerül valamilyen veszély, Ramos nem fog játszani.”

A mérkõzés: „A Valencia nagyon jól teljesített az utóbbi idõszakban. Nagyon megváltozott a stílusuk a tavalyihoz képest. Erõsebbek, veszélyesebbek, mint az elõzõ idényben. Nehéz meccs lesz.”

A Calderón meglátogatása is közeleg: „Nem élvez prioritást. A holnapi meccs most az elsõdleges, a lehetõ legjobb csapattal kell kivonulnunk a pályára, de nem szabad kockáztatni a játékosok épségét. Semmilyen kockázatot nem vállalunk.”

Ha kiejtik az Atléticót, tíz mérkõzés vár rájuk 32 nap alatt: „A rotálás elengedhetetlen, hiszen így elkerülhetõek a sérülések és a keret tagjai sokkal motiváltabbak lesznek. Nem merülhet föl, hogy mindig ugyanazok játszanak ebben a szakaszban. Mindenkit pályára küldünk majd. Nem fogunk nagyobb jelentõséget tulajdonítani a bajnokságnak, mint a kupának.”

A védelem: „James alkalmasabb a védekezõ stílusú játékra, mint Isco. Nagyon fontos, hogy a defenzív munkához milyen az egyes játékosok hozzáállása. Áldozatok és harc nélkül nehéz megmutatnunk, ami bennünk lakozik.”

A Milan elleni vereség: „Nem befolyásol semmit, hiszen egy barátságos meccs volt, amivel felkészülhettünk a mostanira. A Milan elleni mérkõzést megelõzõen sokat erõsítettünk, hogy kiváló állapotban legyünk a Valencia ellen. Semmit nem jelez elõre az a találkozó.”

Jesével tavaly meglehetett volna a bajnokság? „Ezt mondják, hiszen hiányzott egy olyan játékos, mint õ, hiszen tehetséges, nagyon jól bánik a labdával. Mostanra teljesen felépült, de észben kell tartanunk, hogy tíz hónapot hagyott ki, muszáj visszarázódnia. Nem fél és nagy kedvvel futballozik. Nagyon hasznos lesz számunkra ebben az idényben.

Enzo Pérez és Fernando Torres is a La Ligát erõsítik ezentúl: „Nyilvánvaló, hogy fontos játékosok érkeztek Torres és Pérez személyében, de nem hiszem, hogy a csapatok stílusa ettõl megváltozna.”

A Valencia erõsségei: „Már megmutatták, hogy veszélyes csapatról van szó, nagyon egységes a védekezésük, különösen Otamendi érkezésével, de említhetünk olyan játékosokat is, akiktõl tartani lehet, például Negredo. Eddig nagyon jó munkát végeztek, sok veszélyt rejt magában ez a klub.”

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK