Mirõl árulkodik a múlt? Real Madrid – Atlético Madrid.

A Real Madrid – Atlético Madrid városi derbiknek 102 éves történelme van, ha pedig kicsit alaposabban áttekintjük az elmúlt nagyjából 90 év mérkõzéseinek eredményeit, levonhatjuk a következtetést, amit talán már eddig is tudott mindenki: 2-0-s hátrányból nagyon nehéz lesz továbbjutni.

Kétmeccses párharcok: A Madrid és az Atlético 20 alkalommal találkozott szembe egymással kétmeccses párharcok során. 16-szor a Király-kupában, kétszer a Ligakupában, egyszer az Európa Kupában és egyszer a Spanyol Szuperkupában. A Real Madrid 13 alkalommal került ki gyõztesen a párharcokból, az Atlético pedig hétszer örülhetett. A Király-kupában egyébként az egymás elleni mérleg 11:5 a habfehérek javára.

Elõny Amely csapat az elsõ meccset megnyeri, szinte döntõ fontosságú elõnyre tesz szert a második mérkõzés elõtt. A két csapat közötti tizenegy olyan párharcból, amelyeken az elsõ meccs nem végzõdött döntetlennel, nyolc alkalommal az a csapat jutott tovább, amely megnyerte az elsõ összecsapást. A másik háromból a Madrid egyszer tudott továbbjutni.

A Bernabéu: Az Atlético és a Madrid 130 alkalommal találkozott egymással a Bernabéuban. A hazaiak 79 alkalommal gyõztek, 26 döntetlen és 25 vendég siker született. A 398 gól, amit ezeken a meccseken szereztek, a következõképp oszlik meg: 249 Real Madrid, 149 Atlético Madrid.

Az elmúlt meccsek: A Madrid az elmúlt öt Bernabéuban lejátszott Atlético elleni meccsébõl mindössze egyet nyert meg. Ez a tavalyi Király-kupa egyik meccse volt, ahol 3-0-s eredmény született, ami ma este elég lenne a továbbjutáshoz.

Történelmi mérleg: A 257 tétmeccsen, amelyeken a két csapat találkozott egymással, a Madrid mindössze 24 alkalommal ért el olyan eredményt, ami elegendõ lenne a továbbjutáshoz. 2-0-s gyõzelem, ami csak hosszabbítást eredményezne, 23-szor esett meg (14-szer a Bernabéuban). Az Atlético legutóbbi 36 vendégként való fellépésébõl csupán kétszer kapott ki három góllal a Bernabéuban.

Király-kupa: A ma esti lesz a 42. kupa-párharc a két csapat között. A korábbi 41 alkalomból a Madrid csupán négyszer tudott három vagy több góllal nyerni: 1928 (3-0), 1950 (6-3), 1958 (4-0) és 2014 (3-0).

Az Atlético esélye: Ma este az Atlético sorozatban a negyedik derbijét nyerheti meg a Spanyol Szuperkupa visszavágója, az elsõ idei bajnoki, illetve az odavágó után. Amennyiben ez megtörténik, úgy a matracosok a derbik 102 éves történetében elõször tudnának négy egymást követõ tétmeccset is megnyerni a blancók ellen.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK