Casillas: Ramos bármit tesz, az mindig vita tárgya

A Córdoba elleni 2-1-es gyõzelmet követõen a csapat trénere, valamint Iker Casillas, James és Bale is megszólaltak a mérkõzést illetõen. Természetesen szóba került Ronaldo kiállítása, de az új igazolásról, Lucas Silváról is szó esett.

Ancelotti

A mérkõzésrõl: „A célunk az volt, hogy megszerezzük a három pontot és az élen maradjunk. Nehéz volt, de megcsináltuk. Nem tetszett, amit az elsõ félidõben láttam, párszor ideges is voltam a kispadon.”

Az ellenfélrõl: „A Córdoba jól játszott. Minden egyes labdáért megharcoltak és a szünetig nagyon jók voltak. Nagyot kellett küzdenünk, de a cél a három pont megszerzése volt, ami sikerült. Gratulálok a Córdoba csapatának a mutatott játékért. 

A taktikáról: „Próbáltuk kihasználni a rögzített szituációkat, ahogy tettük ezt az elsõ és második gólunknál is. Nehéz volt játszani a pályán, a fû nem volt túl jó állapotban.”

Lucas Silváról: „Lucas Silva leigazolása egy nagyon pozitív dolog. Nagyon jó játékosnak tartom és még mindig nagyon fiatal. Nagy segítségünkre lesz. Minõségi, intelligens játékos. Hasznos lesz ebben a szezonban.”

Khedira Illarra helyett: „Azért döntöttem így, hogy több terület legyen a széleken, mert Khedira jobban mozog a középpálya jobb oldalán és a közepén. Aztán behoztam Illarát középre, így Kroosnak több területe maradt és feljebb tudott húzódni.”

Ronaldo kiállítása: „Semmit nem láttam és még nem is beszéltem vele. Nem tudom megítélni, hogy mi történt.”

Bale

„A Córdoba egy nagyon kemény ellenfél volt, készültünk is erre, tudtuk, hogy nehéz mérkõzés elé nézünk. Nagyon boldogok vagyunk, hogy fordítani tudtunk egy ilyen meccsen.”

„Még mindig nagyon sok van hátra a szezonból, sok meccset kell még lejátszanunk, mielõtt a bajnoki címrõl beszélhetnénk. Tisztában vagyunk vele, hogy mint ma is, a meccsek nagyon könnyen nehézzé válhatnak. Cristiano nagyon csalódott a piros lapja miatt, de sajnos az ilyen dolgok megtörténnek a futballban.”

Iker Casillas

„Valószínûleg nem ma nyújtottuk a legjobb teljesítményünket a szezonban, de megszereztük a három pontot. Nehéz volt a pályán játszani, nagyon kemény volt a talaj. Szeretünk sokpasszos játékot játszani, sok mozgással; ma nagyon meg kellett dolgoznunk a gyõzelemért.”

„Senki sem tudta ma a legjobbat kihozni magából. Több múlt az egyéni megmozdulásokon, mint a csapatjátékon. Az ilyen meccseken lehet megnyerni a bajnokságot. Nem volt más választásunk, gyõznünk kellett. A büntetõ szinte rögtön a kezdõrúgás után következett, ami egy kicsit visszafogott minket. A szurkolók az elsõ perctõl az utolsóig támogatták a csapatukat. A Córdoba sok helyzetet dolgozott ki és könnyen lehetett volna akár 2-1 is.”

„Tudtunk, hogy nagyon nehéz ellenük játszani. Nagyon jók voltak a kontratámadásaik. A kiállítás után úgy tûnt, hogy eldõlt a mérkõzés, de kiharcoltunk egy büntetõt és most boldogok vagyunk, hogy megszereztük a három pontot. Ugyanakkor csalódottak is, mivel nem tudtuk azt hozni, amit általában játszunk.”

„Ramos a legjobb, vagy legalábbis a három legjobb középsõ védõ egyike a világon, és nagyon sok mindent elért már idáig is, azonban bármit tesz, az mindig vita tárgya. Tudja, hogyan kezelje a kritikákat. Nagyon fontos játékos számunkra, akit mindenki tisztel.”

James Rodríguez

„Nem láttam az esetet, épp takarásban voltak. Most már csak a szövetségen múlik, hogy egy, két vagy három meccsre tiltják el Cristianót. Õ egy kulcsjátékos számunkra, remélem olyan hamar visszatér, amilyen hamar csak lehet.”

„Az ilyen meccseken, amikor az ellenfél mélyen visszahúzódik,  nagyon meg kell küzdenünk a gyõzelemért. Mi vagyunk a Real Madrid, mindig a gyõzelem a cél. Igazságos eredmény született.”

Forrás: AS, realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK