Ancelotti: Kudarcot vallottunk

Az Atlético Madrid elleni 4-0-s vereséget követõen Carlo Ancelotti és Daniel Carvajal válaszoltak az újságírók kérdéseire. A nem túl jó hangvételû beszélgetésen természetesen a meccs, valamint a jövõ állt a középpontban.

Carlo Ancelotti

„Az Atlético megérdemelte a gyõzelmet. Minden tekintetben jobbak voltak: küzdésben, erõben, játékban, mindenben. A következõ napokban ki kell találnunk, hogy ez hogyan történhetett meg. Nagyon sajnáljuk. Tisztán látszik, hogy változtatnunk kell a hozzáállásunkon. Biztosra kell mennünk, hogy ez még egyszer ne fordulhasson elõ. Mindenben kudarcot vallottunk. Senkit nem tudnék mondani a csapatból, aki jól teljesített.”

„Rosszul játszottunk, de úgy fekhetünk ma le, hogy a tabella élén maradunk. Nem fogok a mai meccsen rágódni. Szörnyû teljesítményt nyújtottunk. A valaha volt legrosszabbat. Én azonban hiszek a játékosaimban. A Sociedad elleni meccset is jól tudtuk kezelni és most ugyanazt fogjuk tenni.”

„Az Atlético ma nagyon jól játszott, de várjuk meg, hogy állnak majd a dolgok a bajnokság végén.”

„Nem fogom elfelejteni a mai meccset, mivel csak így tudjuk megtalálni a hibáinkat és kijavítani azokat. Szokatlan tõlünk az a játék, amit ma mindenki látott, és mint edzõ, teljes mértékben vállalom a felelõsséget azért, ami történt. Még a passzaink sem sikerültek, semmit sem csináltunk jól.”

„Most a kezdõcsapaton változtatnék. Khedirát játszattam védekezõként, mivel alacsonyabbak vagyunk. A legszokatlanabb dolog a játékosoktól a megfelelõ hozzáállás és a küzdeni akarás hiánya.”

„Ezzel a támadósorral nyertük meg a Bajnokok Ligáját és a klubvilágbajnokságot is.”

„Ma az Atlético minden tekintetben, a pálya minden részén jobb volt nálunk, így nem meglepõ, hogy gyõztek. A szezon még hosszú azonban. Még semmi sem dõlt el.”

Daniel Carvajal

„Elõször is bocsánatot szeretnék kérni a szurkolóinktól. Nem voltunk eléggé felkészülve a mai napra. Gratulálnom kell az Atléticónak, mert ma õk voltak a jobb csapat. A mai meccset és az eredményt olyan gyorsan el kell felejtenünk, amilyen gyorsan csak lehet.”

„Valószínûleg ez volt a Real Madrid eddigi legrosszabb 30 perce. Ajándékhelyzetek az ellenfélnek, míg mi semmit nem tudtunk mutatni.”

„Túl friss a dolog, még mindig dühösek vagyunk, de az igazat megvallva, nagyon elszomorító ez az eredmény.”

„Az elmúlt derbik az Atléticónak kedvezõen alakultak. Változtatnunk kell a mostani helyzeten, mert tudom, hogy képesek vagyunk rá.”

„Ez egy bajnoki meccs volt, nem pedig a kieséses szakasz a Bajnokok Ligájában, de így is fájdalmas. Ahogy már említettem, minél hamarabb el kell felejtenünk a mai mérkõzést.”

„Még mindig mi vagyunk kedvezõbb helyzetben. Igaz, hogy az Atlético nyerte az elõzõ derbiket, de várjuk meg a bajnokság végét, és nézzük meg, kinek lesz több trófeája.” 

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK