Egytõl egyig: Schalke – Real Madrid

A lényegi kérdések már az elsõ meccsen eldõltek, a csillagjósok, a tisztánlátók és a sarki fûszeres szerint is az idegenbeli kétgólos elõny általában elegendõ a továbbjutáshoz. Mi ismét megpróbáljuk a mérkõzés képe alapján, egy tízes skálán értékelni a csapatok és a játékosok teljesítményét. Mérkõzés utáni rovatunk következik.

Csapatok

Schalke (4)

A Schalke a meccs elejétõl a végéig tömörülõ védekezéssel zárta le a tizenhatost, de Ronaldót elég volt egyszer õrizetlenül hagyni, és ott volt a gól. Legveszélyesebb támadásuk egy kapufával végzõdött, amellett kósza próbálkozásaik voltak csupán. A németek csak egy gólt szerettek volna valahogy találni, utána talán a cserepadot is a kapu elé tolták volna, de a terv nem jött be, és várhatóan az esélytelenek nyugalmával egy némileg támadóbb felállásban látogatnak majd a Bernabéuba.

Az olvasók osztályzata: 4,63

Real Madrid (7)

Az elsõ pillanattól kezdve érzõdött a csapat fölénye, de nem volt egyszerû feltörni a Schalke öt védõs falát, ami elõtt még egy fal húzódott. Éppen ezért nem csoda, hogy a két gólt egy beadás utáni fejesbõl és egy távoli lövésbõl szereztük. Bár nem beszélhetünk szemkápráztató támadásokról, vegyük figyelembe, hogy egy döcögõsebb periódusban, a BL-ben, egy buszozó ellenfél ellen mindenképpen más szemüvegen keresztül kell néznünk a gyõzelemhez vezetõ utat. A srácok remekül teljesítették a feladatot, kapott gól nélkül hozták le a meccset, és magabiztos két gólos elõnyt építettek a visszavágóra.

Az olvasók osztályzata: 6,78

Játékosok

A mérkõzés legjobbja – Marcelo (8)

A két szél közül a Real Madrid bal oldala volt egy kicsit aktívabb, nagyrészt brazil balbekkünknek köszönhetõen. Az egész mérkõzés során életveszélyes párost alkottak Iscóval, úgy járt köztük a labda, ahogy az a legjobb teniszmeccseken szokás. Két szereléssel, négy labdaszerzéssel, és több sikeres egy az egy elleni szituációval már megalapozta a kiváló teljesítményt, de az i-re a pontot szemet gyönyörködtetõ góljával tette fel. Játéka alapjaiban határozza meg a csapat támadójátékát, éppen ezért nagy érvágás, ha ki kell hagynia néha egy-egy meccset.

Az olvasók osztályzata: 8,65

Iker Casillas (6,5)

A Schalke legnagyobb helyzeténél megmutatta mi az igazán jó kapus sajátja – szemmel tolta kapufára a kékek próbálkozását. Emellett nem igazán tornáztatták meg, magabiztosan kapcsolt le minden lehetõséget. A hazaiak nem védekeztek elég magasan, így több esetben tudta a szélsõhátvédeket játékba hozni kipasszolt, kidobott labdával.

Az olvasók osztályzata: 6,89

Dani Carvajal (7,5)

Lezárta az egész jobboldalt, emellett pedig igyekezett segíteni a támadásokat is, megállapíthatjuk hogy sikerrel, hiszen õ tekerte a labdát Ronaldo fejére az elsõ gól elõtt. Mezõnybeli szabálytalansága (végre) nem volt, kétszer viszont ellene vétettek, emellett háromszor szerelt, kétszer szabadított fel, két labdát elcsípett, és fejpárbajainak többségét is sikerrel vívta meg.

Az olvasók osztályzata: 7,48

Pepe (7)

A pálya minden pontján magabiztosan avatkozott közbe, egy-két mezõnybeli pontatlanságtól eltekintve jól játszott. Egy szabálytalansága volt csupán, egyszer pedig õt faultolták. Jó látni, hogy sérülésébõl visszatérve is megállta a helyét, s bár nem állították sem õt, sem társát a németek megoldhatatlan feladat elé, remekül kiegészítették egymást Varane-nal.

Az olvasók osztályzata: 7,51

Raphael Varane (7,5)

Tegnap hosszú idõ után az egyik legjobb teljesítményt tette az asztalra a francia fal. Hosszabb és rövidebb passzai is ültek, ötször szerelt, kilencszer tisztázott, öt labdát csípett el, öt fejpárbajt nyert meg a hatból, blokkolt egy lövést. H.I.B.Á.T.L.A.N., így tovább Rafa!

Az olvasók osztályzata: 7,53

Lucas Silva (6)

Kicsit még idegenül mozgott a pályán, passzainak nagy része társat talált, de a támadásokat nem tudta segíteni, plusz kétszer szabálytalankodott. Ez annyira nem volt jó, de adjunk idõt a srácnak, három-négy meccs után már pontosabb képet kaphatunk.

Az olvasók osztályzata: 7,1

Toni Kroos (7)

A szokásosnál kevesebbszer volt játékban, mivel a játék fõleg a széleken folyt, és Toni is általában a két oldal valamelyikére dobta ki a labdákat. Volt ugyan négy szerelése, de középen többször is el tudtak mellette menni, a támadásoknál pedig a középpályán ragadt. Pontossága tegnap is majdhogynem tökéletes volt, de nagyon hiányzik mellõle Modric, akinek távollétében megszaporodtak védekezõ feladatai, és nem tudja a támadásainkat kellõ hatékonysággal segíteni.

Az olvasók osztályzata: 7,41

Isco (7,5)

Ellenállhatatlan performansz ismét, a mezõny többi tagjához képest, önmagával összevetve már-már amolyan alap-Isco teljesítményrõl beszélhetünk. Több meccsen is bizonyította már, hogy gól és gólpassz nélkül is lehet a legjobbak között lenni, ez tegnap sem volt másképp. Marcelóval való kiváló összhangja halálos dózis lehet bármelyik csapat számára.

Az olvasók osztályzata: 7,75

Gareth Bale (6)

Voltak jó momentumai tegnap, de az õ szintjén még mindig kevesebbet kaptam, mint amit vártam. Kétszer szabálytalankodtak ellene, emelett többször verte meg a jobb oldalon egy az egyben aktuális emberét, valamint két kulcspasszal zárt. Fejpárbajait azonban elvesztette, és átadásainak is csupán 71%-a volt pontos. Sokan szeretnék azt hinni, hogy a szerzõkben egyfajta õsi ellenállás dolgozik Bale-lel szemben, de ez nem így van. Egyszerûen annyira magasra tette a lécet a tavalyi szezonban, hogy annak alapján többet és többet, egyre jobbat és szebbet várna az ember a walesitõl. Egyelõre még mindig nem az igazi, de határozottan pozitívabb az összkép az elmúlt meccseken, mint elõtte.

Az olvasók osztályzata: 6,29

Cristiano Ronaldo (7)

Mezõnyjátékban nem sokat tett hozzá a mérkõzéshez, de góljával és gólpasszával hatalmas része volt a továbbjutás kérdésének megválaszolásában. Még mindig nem éles, de jó látni, hogy kifele jön abból a gödörbõl, ami a világ játékosainak 99,99%-a számára nem igazán tûnne gödörnek, de a világ legjobbja esetében más a mérce. A tegnapira mindenesetre alapozhat a portugál, egy masszív védelem feltörésében játszott kulcsszerepet, csak így tovább!

Az olvasók osztályzata: 7,42

Karim Benzema (5)

Két szabálytalanságot harcolt ki, és ennyi. Több rövid passzt is elrontott, az ellenfél kapuját nem tudta kellõ hatékonysággal veszélyeztetni. Hozzá kell tenni, hogy a középen nagy létszámban megtalálható ellenféllel szemben nem volt egyszerû dolga, de a vártnál kevesebbet tudott hozzátenni a csapat játékához.

Az olvasók osztályzata: 5,92

Cserejátékosok

Chicharito, Álvaro Arbeloa és Asier Illarramendi is a hajrában álltak be, és nem tudtak semmi olyat felmutatni, ami miatt osztályozhatóak lehettek volna.

Játékvezetõ

Martin Atkinson (6)

A sporttárs nem vezette rosszul az összecsapást, a sportszerû és nem túlzottan nagy iramú találkozó nem állította megoldhatatlan feladat elé a sípmestert. Mezõnyben mindõssze egy-két téves ítélete volt, mely nem befolyásolta a mérkõzés alakulását. A lapok kiosztásánl kissé talán következetlen volt, hisz Kroos korai sárgája után adódott még jónéhány hasonló kaliberû fault, melyek fegyelmezés nélkül maradtak. Asszisztensi azonban több oldalvonal melletti és alapvonal közeli szituációban (bedobások, szöglet-kirúgás szituációk) cserbenhagyták. Ez ugyan nem Atkinson “sara”, hisz õ megbízott segítõiben (máshogy nem is mûködne), de összességében ez az ami lerontja a bírói hatos teljesítményét.

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK