Egytõl egyig: Elche – Real Madrid

Egy újabb kapott gól nélküli meccs, egy újabb kétgólos siker, és sajnos egy kirívóan pocsék játékvezetés. Így telt a tegnap este, viszont egyre jobb érzéssel tudunk ránézni a tabellára. Mi ismét megpróbáljuk a mérkõzés képe alapján, egy tízes skálán értékelni a csapatok és a játékosok teljesítményét. Mérkõzés utáni rovatunk következik.

Csapatok

Elche (2,5)

Szerintem bátran kijelenthetjük, hogy ezért az Elchéért nem fájna a szívünk, ami a lehetséges kiesésüket illeti. A hazaiak elképzelés nélkül fociztak, alig-alig veszélyeztették Casillas kapuját, ráadásul csúnya szabálytalanságokkal tördelték a meccset. Csakis a bírókon múlott, hogy 11 emberrel be tudták fejezni a találkozót, több sárga lapot, és minimum egy azonnali piros lapot úsztak meg. Ha a mieink kicsit jobban koncentrálnak, 5-6 gól alatt nem úszták volna meg. A csupán 2 bekapott gól miatt nem alacsonyabb a pontszám.

Az olvasók pontszáma: 3,74

Real Madrid (7)

Egy pillanatra sem forgott veszélyben a csapat gyõzelme, hiába volt sokáig döntetlen az állás. Az elsõ félidõben eltaláltuk a kapufát, kimaradt néhány hatalmas helyzet, és a varjú is megfosztott minket egy szabályos góltól. A második félidõben sem álltak le a fiúk, és ennek meg is lett az eredménye. Külön öröm, hogy mindössze négyszer szabálytalankodtunk a teljes mérkõzés alatt. Az egyetlen dolog, ami sajnálatos, hogy nem sikerült jobban megszórni a hazai csapatot, pedig erre megvolt minden esély.

Az olvasók pontszáma: 7,18

Játékosok

A mérkõzés legjobbja – Isco (8)

Egész egyszerûen kezdenek elfogyni a jelzõk. Adott egy gólpasszt, amivel véglegesen eldõlt a három pont kérdése, emellett pedig ismét úgy forogtak körülötte a védõk, mint a negyedikes lányok a szalagavatón. Lehozatalánál még az Elche fanatikusai is elismerték teljesítményét. Játéka fõleg a bal oldalra korlátozódott, Marcelo és Ronaldo is itt szokott felbukkanni. Nem szeretnék jobbhátvéd lenni egy Real Madrid ellen…

Az olvasók osztályzata: 8,65

Iker Casillas (6,5)

A roló továbbra is lent, bár azt nem mondhatjuk el, hogy záporoztak volna a labdák felé, eljöhetett volna a meccsnézésünkre is ezzel az erõvel. Hidegvérû cselt mutatott be a tizenhatoson belül a második félidõben, szerencsére nem lett belõle probléma. Kirúgásainál általában a mindig aktívabb bal oldalunkat kereste, elõrevágott labdái pontatlanok voltak.

Az olvasók osztályzata: 6,93

Dani Carvajal (7)

A jobb oldalunk általában halványabb támadásban, s bár Dani próbálkozott beadásokkal, sajnos nem sikerült csapattársat találnia. Ennek ellenére passzainak nagy része célba ért, bár sokszor a középpályásokat, vagy a védõtársakat kereste. Védekezésben nem állították megoldhatatlan feladatok elé, háromszor szerelt, három labdát csípett el. Az egy az egy elleni szituációkban ezúttal nem jeleskedett sajnos, négy esetbõl mindössze egyet sikerült abszolválnia.

Az olvasók osztályzata: 7,26

Raphael Varane (7,5)

Lehetetlen volt õt átjátszani tegnap este. Több felszabadítása és labdaszerzése volt, emelett egy kivétellel minden fejpárbaját sikerrel vívta meg. Legtöbbször a középpálya közepén volt játékban, s bár fõleg oldalpasszok jellemezték õt, egy-két esetben hosszú indítással is próbálkozott, sikeresen.

Az olvasók osztályzata: 7,53

Pepe (7,5)

Elképesztõ az a stabilitás, amelyet a védekezésben nyújt a portugál bekk. Mellette Varane is jóval magabiztosabb, õ maga pedig ismét ellenállhatatlan volt. Passzaival szervezte a játékot, és újfent nagyon precízen tette mindezt. Kétszer csak szabálytalanul tudták megállítani, emellett hatszor avatkozott közbe jól labdaszerzéssel, háromszor szerelt sikeresen. Fiatal társával kiváló összhangban védekeztek az elmúlt héten.

Az olvasók osztályzata: 7,41

Marcelo (7)

Felemás estét tudhat maga mögött. Legalább két olyan átadása volt az elsõ félidõben, amelyek góllal végzõdhettek volna, ráadásul a második félidõben mindkét gólban szerepet vállalt pontos indításával. Viszont több esetben kapkodott, pontatlan volt, és az egy az egy elleni szituációkat sem tudta mindig sikerrel megvívni. Iscóval remek összhangban van, de a Schalke ellen pontosabb és magabiztosabb volt. Így sem játszott rosszul, de ennél õ jobbat is tud.

Az olvasók osztályzata: 7,83

Toni Kroos (7)

Silvával együtt uralták a középpályát, az Elche játékosai háromszor is szabálytalankodtak ellene. Négy kulcspassza kiemelkedõ, szögletei veszélyesek voltak. Egyszer próbálkozott távoli lövéssel, azonban bal lábas lökete elkerülte a kaput. Összefogta a védelmet és a támadókat, de több megindulást, egy az egy elleni szituációt is bevállalhatna, amellyel még inkább bõvülne a csapat támadásainak repertoárja.

Az olvasók osztályzata: 7,14

Lucas Silva (7)

Sokkal jobban játszott, mint a hétközi BL-meccsen. A pálya minden pontján felbukkant, rengeteget mozgott, bátran futballozott. Kevés védõfeladatát jól oldotta meg, emellett többször felzárkózott a támadó harmadba, ahol olykor sikeres csellel bontotta meg a védelmet. Erre a teljesítményre lehet építeni, jó estét zárt a brazil ifjonc.

Az olvasók osztályzata: 7,16

Gareth Bale (6)

Nem elég. Továbbra sem elég, tõle nem. Elképesztõ, 13 alkalommal próbálta egy az egyben megverni az Elche (valljuk be, nem emberfeletti képességekkel megáldott) játékosait, 46%-os sikerrel. Két kulcspassza volt, kétszer szabálytalankodtak ellene. Számomra érthetetlen, hogy miért ragaszkodik annyira az oldalvonalhoz, s bár nem annyira technikás, mint Isco, ha némileg beljebb próbálkozna, azzal egyrészt jobban meg tudnánk bontani egy dupla fallal védekezõ ellenfelet, másrészt Carvajalnak nagyobb mozgástere lenne támadásban. Ne feledjük, hogyha a spori szagolt volna valamit a meccshez, akkor egy assziszttal zárta volna a meccset. Szerencse, hogy a második félidõben nem szenvedett súlyos sérülést az agyatlan Elche játékos belépõjét követõen, nagyobb baj is lehetett volna.

Az olvasók osztályzata: 6,45

Cristiano Ronaldo (7,5)

Megint jelentõs mértékben járult hozzá a gyõzelemhez. Már a találkozó elején majdnem betalált, de akkor a kapufa kisegítette a hazaiakat. A második félidõben aztán beadása után egy flipperezést követõen talált be Benzema, nem sokra rá pedig Isco beadása után fejjel vette be a kaput, akár a Schalke ellen. Ugyan háromszor szabálytalankodtak ellene, érdekes, hogy fejpárbajainak jelentõs részét elvesztette, és csellel sem igazán sikerült betörnie az ellenfél büntetõterületére. Mindenesetre alakul a dolog, egyre jobb ismét a portugál, és ebbõl a csapat csak profitálhat.

Az olvasók osztályzata: 7,61

Karim Benzema (7,5)

Egy nagyszerû olló, de visszafújta a holló. Sajnos. Azért szemfülességének köszönhetõen nem maradt gól nélkül a francia támadó. Örömmel tapasztaltam, hogy az elmúlt idõszakhoz képest jóval aktívabban játszott, egy kulcspassza mellett, négybõl négy egy az egy elleni játékban verte meg ellenfelét, emellett még egy szerelésre és egy felszabadításra is futotta az erejébõl.

Az olvasók osztályzata: 7,52

Cserejátékosok

Ancelotti vezetése alatt néhány játékos fenekét már átrendezte a kispad. Bár Asier Illarramendi és Álvaro Arbeloa még a rendes játékidõben csatlakoztak, õk sem kapnak osztályzatot, nemhogy Jesé, aki kapott egy emberméretû fél percet az olasztól, aki azzal védekezett, hogy hamarabb akarta bedobni õt, csak játékban volt a labda, és nem lehetett végrehajtani a cserét. Hm, hm…

Játékvezetõ

Iglesias Villanueva (2,5)

Tegnap este csak azt hozta (sajnos) amit már megszoktunk tõle. Nem az elsõ és elõre láthatólag nem az utolsó olyan találkozója, melyen rendkívül gyenge teljesítményt nyújtott. Már a meccs elején próbálta tudatosítani a játékosokban, hogy õ az úr a pályán, ám ez fordítva sült el és rosszul jött ki belõle. Rengeteg fault maradt büntetlenül és ennek a késõbbiekben a Real Madrid futballisták itták meg a levét. Több sárga is elmaradt és durva mérkõzés kerekedett a játékvezetõ hathatós “közremûködésével”. Arról nem is beszélve, hogy a Bale-lel szemben elkövetett második félidei szabálytalanság után egyértelmû kiállítás maradt el, mely súlyos hiba. Asszisztensei sem voltak a helyzet magaslatán, több les-nem les szituációnál hoztak rossz döntést, így érvénytelenítették Benzema akrobatikus mozdulattal szerzett gólját is (bár ez az egyvonalas eset még a “benézhetõ” kategóriába sorolandó), de az oldalvonal melletti szabálytalanságok elbírálásában is vastagon benne volt a kezük, így rendre rossz döntések születtek ebben a zónában is. Összességében elmondható, hogy a játékvezetõi team rendkívül gyengén teljesített és csak azért nem kaptak ennél még rosszabb osztályzatot, mert a találkozó végkimenetelét és a három pont sorsát nem befolyásolták döntõen.

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK