Ancelotti: Ha így folytatjuk, nem jutunk messzire

3-4-re kikapott hazai pályán, de így is továbbjutott a Real Madrid a legjobb nyolc közé a Bajnokok Ligájában. Ancelotti nem kertelt a meccs után: úgy látja, ha csapatával együtt nem változtatnak valamin, nem várhatnak sok jót az idény hátralévõ részétõl. Nacho is érzi, hogy hetek óta nem találják a játékukat, Casillas is keserûen nyilatkozott: úgy gondolja, se a címerhez, se a BL-nyolcaddöntõhöz nem volt méltó, amit kedden elõadtak a pályán.

Ancelotti

A mérkõzésrõl: „Nem tudok túl sok mindent mondani errõl a meccsrõl. Nem úgy ment, ahogy vártuk. Egyértelmû, hogy hullámvölgyben vagyunk, ha így folytatjuk, nem jutunk messzire. Nagyon nehéz volt, úgy tûnt, eldõlt a továbbjutás sorsa, de nem. Változtatnunk kell a hozzáállásunkon.”

A szurkolókról: „Teljesen normális, ami történt a nézõtéren. Mi vagyunk az elsõk, akik kimondjuk, hogy rosszul játszottunk, megérdemeljük a füttyszót. Annyira rosszul játszottunk, hogy nehéz megmagyarázni. Vagyis inkább nagyon könnyû. Mindent elrontottunk.

Bizalom a keretben: „Mindenkiben bízom, mert megnyertek mindent amit lehetett és ezért még mindig magabiztosak vagyunk.”

A mélypontról: „Rosszak voltunk, sem a mi, sem a klub imidzsének nem tesz jót amit láttunk. A fütty jogos és ez fog minket motiválni. Még mindig maradéktalanul bízom ebben a csapatban, mert tudom, mire képesek. Dolgoznunk kell, jobban koncentrálni. Mindenbõl többet kell adnunk.

A félidei beszélgetésrõl: „Fõleg a védekezést akartuk rendbe szedni, mert eddig egyedül a Barca rúgott nekünk négy gól, amibõl kettõ büntetõ volt. Hiányzott a szervezettség.”

Az önbizalomhiányról: „Egyértelmû, hogy ez is közrejátszott. De fizikálisan is visszaestünk kicsit. Minden téren problémáink vannak, támadásban, védekezésben, harcosságban, játékkedvben, koncentráltságban.”

A távozásról: „Nem gondolkodom ezen. Folytatom a munkámat, szeretném minél jobban csinálni. Szükség van arra, hogy jobban végezzem. Ha ilyen játékot látunk, mint a ma esti, az az edzõ felelõssége.”

A kedvetlenségrõl: „Nem hinném, hogy ez a gond. Világosan ki kell mondani, hogy gyengék voltunk, s nehéz feldolgozni azt, amit december óta látunk. Valamit változtatni kell.”

Félelem a kieséstõl: „Nem féltem, de sokat szenvedtünk a vége felé. Nem kezdtünk úgy, ahogy akartunk, s ezután bármi megtörténhetett volna.”

A rendíthetetlen pozíciójú játékosokról: „Mindenkiben bízom. A megoldás a játékosokban és bennem, az edzõben van.”

A problémák forrásáról: „Nem egyszerû magyarázatot találni, elvesztettünk a bizalmunkat a játékunkban, ez lehet a legfõbb gond.”

A nevetségessé válásról: „Nem gondolom, hogy ez történt volna, profik vagyunk, tiszteljük a mezünket.”

Hogyan bízhatnának a szurkolók ezek után az El Clásico megnyerésében: „A futballban nagyon gyorsan változnak a dolgok. Decemberig megnyertünk 22 meccset, most gyengék vagyunk. A szurkolók megmutatták, hogy szeretnek bennünket, hiszen a fütty is arra van, hogy ösztönözzön bennünket.”

Modricról: „Vele jobb a labdatartásunk, hatékonyabbak lehetünk. Nem követelhetünk tõle túl sokat, fokozatosan kell haladni. 30 percig kiválóan játszott, a segítségünkre lesz õ is és Ramos is a személyiségével, karakterével.”

Nacho

A vereségrõl: „Nem ez a legjobb módja annak, hogy negyeddöntõbe juss, de folytatnunk kell a munkát. Semmi sem jött be, amit terveztünk.”

A negatív szériáról: „Néhány hete tart már, hogy nem találjuk a legerõsebb formánkat. Kényelmetlenül érezzük magunkat játék közben. Eddig nem hozott túl sok jót számunkra ez az év. De napról napra azon dolgozunk, hogy jöjjenek a jobb eredmények. Nem tudom, balszerencsérõl van-e szó, de nem találjuk egyelõre a megoldást. Mi vagyunk a Real Madrid és megyünk elõre.”

Az öltözõi hangulatról: „Carlo mindannyiunkban bízik, s érezzük a támogatását. Nagyon egységesek vagyunk, az ilyen nagy csapatoknak össze kell tartaniuk.”

Iker Casillas

A mérkõzésrõl: „Biztos, hogy nagyon látványosan kerültünk mélyre, de annak kell örülni, hogy jövõ hét pénteken már a kalapban leszünk, és akkor megfeledkezhetünk az addig eltelt tíz napról. Mert tíz drámai nap vár ránk.”

A tanulságokról: „Össze kell tartanunk, meghallgatni a kritikákat és a szurkolóinkat, hiszen nem voltunk méltóak a Real Madridhoz és a Bajnokok Ligája nyolcaddöntõjéhez. Kivételezett helyzetben vagyunk és most el kell gondolkodnunk a holnapon. Nem szabad hátranézni, sem a 22 gyõzelmünket dédelgetni, s mást sem hozhatunk fel mentségül, amit elértünk.”

A hibáiról: „Úgy gondolom, a kapus mindig hibás. Nem ezek voltak a legjobb meccseim, de most nem ezekre kell gondolni. Annak ellenére, hogy nem tudtuk elvégezni a kötelességünket, továbbjutottunk.”

A nézõk köszöntésérõl a meccs végén: „Addig jó, amíg egységet alkotunk velük. Nem voltunk a legmagasabb szinten.”

Az érinthetetlenekrõl: „Ancelotti azt mondta, a támadók azok, de a cserejátékosoknak is megadja a lehetõséget, ha jól szerepelnek.”

Modric

A továbbjutásról: “Nagyon fontos, hogy ott vagyunk a következõ körben. Nem játszottunk jól, de néha muszáj szenvedni.”

A gyenge játékról: “Nem akarok okokat keresni, most még korai lenne. Végre a többiekkel lehetek, boldog vagyok. Úgy kell játszanunk, mint egy igazi csapatnak. Bárcsak sikerülne azt hoznunk, amit a szezon elején! Megvan a tehetségünk, s úgy gondolom, a legjobb Real Madridot fogjuk látni a következõ mérkõzésen.”

Cristiano Ronaldo a mérkõzés után azt mondta: az idény végéig nem ad több nyilatkozatot.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK