Egytõl egyig: Real Madrid – Schalke

Továbbjutás + Modric visszatérése. Ennyiben ki is merültek a mérkõzés igazi pozitívumai. Mi ismét megpróbáljuk a mérkõzés képe alapján, egy tízes skálán értékelni a csapatok és a játékosok teljesítményét. Mérkõzés utáni rovatunk következik.

Csapatok

Real Madrid (3,5)

A támadójátékkal kevesebb probléma volt, a három gól szép volt, különösen, hogy ismét sikerült egy szögletet értékesíteni, egy beadásra jól érkezni, és egy tizenhatoson belüli összjátékot is megcsodálhattunk egy okos(!) befejezéssel Benzemától. Sajnos a védelemrõl nem mondható el semmi jó. A védekezésért leginkább felelõs hat ember eltolódásokkal, csúnya egyéni hibákkal segítette a vendégeket, akik köszönték szépen, és éltek a kínálkozó lehetõségekkel. Ennél lényegesen több kell, egy Clásico nagyon csúnya véget érhet ilyen elõjelek mellett. Stabilabb (négy emberes) középpályára van szükség a megfelelõ emberekkel.

Az olvasók osztályzata: 3,08

Schalke (8,5)

Majdnem mennybe mentek a németek, helyenként Fortuna fityiszén múlott egy-egy lehetõség. A Bernabéuban négyet rúgni elképesztõ teljesítmény, egy kicsit fegyelmezettebb védekezéssel az idei BL-szezon legnagyobb bravúrját is végre tudták volna hajtani. Huntelaar ismét megmutatta milyen egy vérbeli támadó, nem sokon múlott, hogy továbbjutásig vezesse a csapatot.

Az olvasók osztályzata: 8,26

Játékosok

A Real Madrid legjobbja – Cristiano Ronaldo (6,5)

Egy duplázó Ronaldo mindig öröm, akkor is ha ezúttal a fejének jár a dicséret. Kroos szögleténél és Coentrao beadásánál is jól helyezkedett és pontosan hajtotta végre a feladatát. Ezen kívül a társak nem sokszor hozták játékba, mezõnybeli fejpárbajait szinte mind elvesztette.

Az olvasók osztályzata: 6,86

Iker Casillas (3,5)

Bizonytalanságok az elején, nagy védések a végén. Elõbbibõl egy kicsit több volt sajnos. Az elsõ gólban volt szerepe, és talán a másodiknál is választhatott volna jobb megoldást. A másik két gólért nem lehet hibáztatni, a végén pedig megóvta a kaput a még nagyobb terheléstõl. Kirúgásainak armadája zúdult rossz helyre, nem szabadna ilyen mértékben felívelt labdákra alapoznia.

Az olvasók osztályzata: 4,53

Álvaro Arbeloa (2)

Legnagyobb futásánál elsõnek ért oda Ronaldóhoz az egyik gólját követõen. Azon kívül a védelem eltolódásaiban rendre szerepet vállalt, és az ellenfél kapuja elõtt sem sikerült feltalálnia magát. Ellenállhatatlanul pontos passzainak 90%-át visszafelé abszolválta, szerelése nem volt. Hány meccsen kell még szerepelnie, hogy végleg elfelejtsük?

Az olvasók osztályzata: 2,69

Pepe (4)

Bár rengeteg tisztázása és pontos passza volt, helyenként túlságosan lassúnak és körülményesnek tûnt, olykor helyezkedési hibákkal tarkítva az összteljesítményt. Leginkább a negyedik gólért vehetõ elõ, ahol úgy fordult Huntelaar után, mint a vereshetes anno az Etele téren.

Az olvasók osztályzata: 4,6

Raphael Varane (3)

Szintén sok pontos passz és tisztázás köthetõ a nevéhez, de átadásainak egy része nagyon rizikós volt, és a kontra lehetõségét hordozta magában. Párharcainál rendre alulmaradt Huntelaarral szemben, erõtlennek tûnt a tegnap esti játéka.

Az olvasók osztályzata: 3,95

Fábio Coentrao (4,5)

Egy kapott gólunkért okolható igazán, a harmadikért, ahol egy sima testcselre ugrott ki a stadionból, viszont Ronaldónak adott egy gólpasszt, és Benzema találatát is õ készítette elõ. Emellett meglehetõsen keveset volt játékban, védekezésben pedig kevésnek bizonyult, az elsõ gól elõtt õ is benne volt a tolódási borzalomban.

Az olvasók osztályzata: 3,96

Sami Khedira (1,5)

Remek észrevételei voltak a pályán, ez a meglehetõsen éles látásának köszönhetõ, amellyel végigkövetett minden támadást amit a vendégek vezettek. Egy színházi látcsõ javított volna az összképen, de irigylem azért, mert a mérkõzés jelentõs részét ilyen közelrõl nézhette végig.

Az olvasók osztályzata: 3,02

Toni Kroos (6)

Tulajdonképpen kettõ helyett melózott végig, válogatottbeli társa kezébõl csak a popcorn hiányzott. Kroos mindenhova igyekezett odaérni, 96%-os passzmutatóval zárta az estét, három kulcspassza is volt gólpassza mellett, ráadásul hatszor szerelt sikeresen. Ronaldo mögött / mellett egyértelmûen a legjobbak között volt.

Az olvasók osztályzata: 4,53

Isco (5,5)

Isco sem volt éppenséggel szörnyû, két kulcspasszal, több sikeres egy az egy elleni szituációval, három elcsípett labdával, két tisztázással és egy szereléssel zárta a meccset. Támadásaink során életben tartotta a bal oldalunkat, nem véletlen, hogy mindkét akciógólunk és a nagyobb helyzetek is ezen a szélen indultak el. A tizenhatos elõterében egy kicsit többet vártam tõle.

Az olvasók osztályzata: 5,13

Gareth Bale (1)

Különös Ismertetõjegye: Semmilyen Performansz, Alibizés, Dõreségek. Röviden: K.I.S.P.A.D.

Az olvasók osztályzata: 1,76

Karim Benzema (4,5)

Gólt szerzett, emellett õ volt a támadóegység leggyakrabban játékban lévõ tagja. Ezúttal is többször verte át csellel aktuális emberét, bár átadásainál több koncentrációt és pontosságot várt volna az ember. Elöl némileg határozottabb fellépéssel több gól állhatna a neve mellett.

Az olvasók osztályzata: 4,21

Cserejátékosok

Modric (5+93)

Üdv újra a csapatban, Luka!

Az olvasók osztályzata: Üdv újra a csapatban, Luka!

Marcelo (4,5)

Beállását követõen többször is zavart keltett a vendégek jobb oldalán.

Az olvasók osztályzata: 5,07

Nacho (-)

A játék által garantált védõitalok elfogyasztását követõen kábé senkinek nem tûnt fel, hogy beállt, bátran össze is keverhettük volna Arbeloával.

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK