Pérez: Akármi történik, Ancelotti marad az edzõ

Florentino Pérez sajtótájékoztatót tartott, hogy tisztába tegye az elmúlt napokban megjelent híreszteléseket. Elmondta, hogy bármi is történik Carlo Ancelotti marad a Real Madrid edzõje, és mindenben támogatja a csapatot.

Töretlen a bizalom
“Nekünk van a legjobb edzõnk, és itt játszanak a legjobb játékosok. Hangsúlyozni szeretném, hogy a klub teljesen kiáll az edzõ és a játékosok mellett, és bármi történik, Carlo Ancelotti marad a Real Madrid mestere, mert a szurkolók is ezt akarják. Azért jöttem, hogy csírájában elfojtsam a teljesen alaptalan híreszteléseket, és a felesleges nyomásgyakorlást. A Real Madridot az teszi naggyá, és remélem, hogy ezért is kaptuk meg a 20. század legjobb csapata címet, mert folyamatosan magas színvonalat várunk el magunktól. Mi vagyunk a legkritikusabbak magunkkal szemben, és nem csak a klub, hanem az edzõ és a játékosok is, ezért nem gondolom, hogy helyes lenne kihasználni ezt a helyzetet arra, hogy a valóságtól távol álló dolgokat írjanak rólunk. Nem tartom helyénvalónak, ahogyan az edzõt és a játékosokat támadják. A klub mindenben támogatja az edzõt és a játékosokat, és cáfolni szeretném a mai napon megjelent híreszteléseket, mert bármi is történik a következõ napokban, hetekben, Carlo Ancelotti marad a Real Madrid edzõje, és minden játékos élvezi a klub, az elnök, és a vezetõség bizalmát és szeretetét.”

“A legjobb edzõ és a legjobb játékosok is a Real Madridnál vannak. Mindannyian megérdemlik a szurkolók tiszteletét, fõleg a madridistákét. Mindenkire nagyon büszkék vagyunk. Ez az edzõ, és ezek a játékosok nyerték meg azokat a trófeákat, amire a klub, és a szurkolók már nagyon régóta vártak. A Király-kupa mellett megnyerték a Tizediket, az UEFA-szuperkupát és a klubvilágbajnokságot is, ahol csodálatos futballt mutattak be két hónappal ezelõtt. Sokaknak ez volt a történelem legszebb fociját játszó csapat.”

A történelem legsikeresebb Real Madridja
“A Real Madrid, ami most ünnepelte a 113. születésnapját, még sohasem nyert egy idényben négy trófeát. Ez jól mutatja, hogy az edzõ és a játékosok is a klub történelmének részei lettek, igazi legendák a legsikeresebb klub futballtörténelmében. Ezeket csakis az edzõ, a játékosok, és a nagyon fontos szurkolói támogatás miatt érhették el.
Továbbra is egységesnek, nyugodtnak és magabiztosnak kell maradnunk, amivel legyõzhetjük az elõttünk álló kihívásokat. Továbbra is küzdeni fogunk, hogy megszerezzük a Tizenegyediket, és a bajnoki címet. Ebbõl az egységbõl kell erõt meríteni a kritikák, és az egyéb tényezõkkel szemben. Mint a Real Madrid elnöke arra kérem minden pártolónkat, és a szurkolóinkat, hogy támogassák az edzõt és a játékosokat, és legyenek büszkék rájuk, azért, amit eddig értünk tettek, és azért, amit a jövõben adni fognak nekünk.”

“Érezniük kell a támogatásunkat és a szeretetünket, mert ez a mi erõsségünk, és mert így csináltunk mindig a történelmünk során. A támogatás és a szeretet sokkal többet jelent az ilyen idõszakokban. Nem fogok minden nap idejönni, hogy elutasítsam a híreszteléseket, de azt akarom, hogy mindenki tudja, az elnök, a vezetõség és a klub is nagyon büszke az edzõre és a játékosokra.”

A csapat
“Ezt a klubot a magunk elé állított magas követelmények teszik naggyá. Nem hiszem, hogy korrekt dolog lenne kihasználni a mostani idõszakot, olyan dolgok írására, amelyek nagyon távol állnak a valóságtól. Nekünk van a legjobb edzõnk, itt játszanak a legjobb játékosok.

Már voltak jó és rossz idõszakaink is. Decemberig lenyûgözõen játszottunk. Azóta sajnos történt néhány sérülés a középpályán, amit nagyon jól újraépítettünk. Nem tudom, miért lennénk mélyponton: a bajnokságban a másodikok vagyunk, míg a Bajnokok Ligájában már a legjobb nyolc közé jutottunk, ami sohasem könnyû.”

Carlo Ancelotti
“Amikor a klubhoz érkezett, mondtam neki, hogy, amit korábban átélt az kicsit sem hasonlítható a Real Madridhoz. Ennél a klubnál nagyon magasak az elvárások. Attól függetlenül, hogy a történelem legjobb csapata, vannak kellemetlen dolgok is. Egy kicsit meglepõdött, de õ egy olyan férfi, akinek rengeteg tapasztalata van, aki megbízik a játékosaiban, és aki a körülményektõl függetlenül a munkájára koncentrál, és kétség kívül erre van szüksége a klubnak.”

“A reggelinél olvastam a Marcában, hogy bármi történik, ki fogjuk õt rúgni. Miért nem hívnak fel elõször engem, hogy megkérdezzenek errõl? Az edzõ élvezi a bizalmunkat.”

Iker Casillas
“A Real Madrid kapusa egy szimbóluma ennek a klubnak, és bármikor, amikor hibát követ el, – amit olykor mindannyian elkövetünk – támogatásra van szüksége a tagoktól és a szurkolóktól. A szurkolók és a játékosok közötti egység teszi naggyá ezt a klubot.”

Cristiano Ronaldo
“Vannak emberek, akik nem kedvelnek minket, de mi nem veszünk tudomást róluk. Nem kell bemutatnom Cristiano Ronaldo eddigi eredményeit. Mindenkinél vannak hullámvölgyek, de az a vágya, hogy újra az Aranylabdáért harcolhasson. A kapcsolat a játékosok között nagyon jó, ha nem a legjobb, amióta a Real Madridnál vagyok.”

Sokan Pérezt hibáztatják
“Ha azt akarja mondani, hogy én vagyok a hibás azért, ami történt, akkor igen, vállalom a felelõsséget, de a maguk újsága, az AS szerint én vagyok a hibás mindenért. Persze hibás vagyok, de kiállok amellett is, hogy amit az újságuk nap mint nap ír, az nem fedi a valóságot. Ez egy kampány ellenem, aminek semmilyen valóságalapja nincsen.”

Schalke elleni mérkõzés
“Elõször is elégedettséget éreztem, mert nehéz dolgokon mentünk keresztül. 5-6 évvel ezelõtt kiestünk a legjobb 16 között, de most folytathatjuk a küzdelmet a Tizenegyedikért. Mindig lemegyek az öltözõbe, és látom, hogy a játékosok örülnek, mert jól játszottak, és nagyon nehéz jól játszani minden olyan találkozón, ahol az ellenfélnek az élete függ a mérkõzéstõl.”

Gareth Bale
“Micsoda felhajtást csináltak, amikor leigazoltuk Bale-t. Azt remélték, hogy befolyásolhatják az edzõt, és kárt tehetnek a csapatban. Bale a világ egyik legjobb játékosa, a legnagyobb klubok harcoltak, és fognak harcolni érte. Nem felejthetjük el, amit értünk tett az elsõ szezonjában, két döntõben is gólt szerzett.”

Az El Clásico
“A legnagyobb erõbedobással és felelõsségteljesen fogunk készülni a mérkõzésre. Természetesen gyõzni akarunk. A csapat elszánt, és képesek vagyunk visszakerülni a tabella élére. A Real Madrid képes akárkit legyõzni, mert õk a világ és Európa legjobb csapata, valamint a Király-kupa, és az UEFA-szuperkupa címvédõi.”

A kupadöntõ
“A Real Madrid nem utasított vissza semmit. Több csapat is van, amely felajánlotta a stadionját a kupadöntõre, és majd eldöntik, melyiket választják.”

A média
“Már mondtam, hogy néhány dolog, ami megjelent a médiában nem igaz, ezért is vagyok itt. Ebben a környezetben, és ezzel a nyomással, amit körénk építettek szembe kell nézni, és minden Real Madrid szurkolónak el szeretném mondani, hogy csak egységesen tudunk fellépni a támadások ellen. Sok embernek, aki elõször jár Spanyolországban el kell magyarázni, hogyan is mûködik a média itt. Próbálok minden médiumnak megfelelni, de ez lehetetlen. Annyit tehetek, hogy figyelem az eseményeket, és amikor látom, hogy a feszültség egyre nõ, kiállok és elmondom az igazságot.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK