Ancelotti: A Real Madrid, az Real Madrid

Carlo Ancelotti állt a sajtó képviselõinek rendelkezésére a holnapi, Levante elleni mérkõzés elõtt. Az edzõ beszélt a csapat jelenlegi helyzetérõl, a sérültekrõl, a kapushelyzetrõl és még sok más érdekességrõl.

„Összpontosítanunk kell a munkánkra és változtatnunk kell a formánkon. Ennek érdekében megpróbálunk egy intenzív, minõségi játékot produkálni, ahol mindenki összhangban van a csapattársaival és segítik egymást. Tiszteljük az ellenfelet aki a Bernabéuba érkezik, de a saját feladatunkra koncentrálunk. Természetes, hogy megviselt minket az elmúlt idõszak, de ez nem jelenti azt, hogy feladjuk. Keményebben fogunk dolgozni annak érdekében, hogy megfordítsuk a jelenlegi helyzetet és meg vagyok gyõzõdve, hogy sikerülni fog.”

 

A kezdõ
„Még mindig nem döntöttem el, kik fognak kezdeni. Szinte az összes játékos rendelkezésre áll. Holnap fogok dönteni. Egy olyan csapatot fogok összeállítani, amellyel nyerhetünk és senkit sem fogok kihagyni. Mindenkiben teljes mértékben megbízom.”

A csapat helyzete
„A játékosok gyorsan változtatni szeretnének a jelenlegi helyzeten és meg szeretnék oldani a problémákat. Azokra a meccsekre koncentrálunk, amelyeket meg kell nyernünk. A lényeg, hogy tovább játszunk és nagyon motiváltak vagyunk. Szeretnénk minél több trófeát nyerni a szezon végén.”

A kapitányok támogatása
„Errõl nem beszélek. Vannak ennél sokkal fontosabb problémáink, mint például a közelmúlt eseményei. Úgy gondoljuk, hogy megtaláltuk ezekre a megoldást. Nincs szükségem arra, hogy a játékosok biztosítsanak a bizalmukról, hiszen már korábban tapasztaltam ezt az edzéseken és a múltban. Arra van szükségem, hogy együtt dolgozzanak és törekedjenek arra, hogy a legjobbat hozzák ki magukból a csapat érdekében.”

Ramos
„Nagyon jól van, jól dolgozott és segíteni fog nekünk Modriccsal és a többi, sérülésbõl nemrég visszatért játékossal együtt. Erõs személyisége van és mindenki örül a visszatérésének. A sérülések nagy befolyással voltak ránk és magas árat fizettünk, de minden játékos a maximális bizalmam élvezi.”

 

A kritika
„Egyáltalán nem feszélyez. Jól ismerem a mai világot. Egyértelmû, hogy ha a rajongók kifütyülnek, az annak a jele, hogy nincsenek megelégedve és az én dolgom az, hogy megoldjam a szituációt. A kritikákat megpróbálom a lehetõ legnyugodtabban kezelni. A mi pozíciónkban és a belefektetett munkánk fényében nem engedhetjük meg magunknak, hogy elveszítsük a fejünk. Megértem, hogy a kritika felhasználható a teljesítményünk javítására is. A Real Madrid, az Real Madrid. Ez azt jelenti, hogy a világ legnagyobb klubját edzed és normális, hogy mi kapjuk a legtöbb kritikát. Ez a szerepemmel jár és nagy megtiszteltetésnek veszem, hogy betölthetem ezt a szerepet.„

Az elnök sajtótájékoztatója
„Az elnök sajtótájékoztatója pozitív jellegû volt, hiszen eloszlatta a hamis állításokat. Mindig élveztem a támogatását attól függetlenül, hogy nyertünk vagy veszítettünk. Ezen kívül Del Bosque-nak is hálás vagyok a nyilatkozatáért. Szeretnék itt maradni, nagyon boldog vagyok és nincsenek problémáim. A szerzõdésem 2016 júniusáig szól, addig bõven van még idõnk.”

Florentino nyilatkozata Bale-rõl
„Nem tudom, nem arra koncentrálok. Nem tudok válaszolni erre a kérdésre. A játékosokkal való kapcsolatomra koncentrálok, semmi másra. A saját meglátásaim és gondolataim szerint hozom meg a döntéseim, és nem azok alapján, amiket hallok.”

Khedira jövõje
„Nincs információnk errõl, õt kell megkérdezni. Ha õ nem nyilatkozott, akkor én sem tudom. Egy szerzõdés végén a játékos szabadon igazolhat bármelyik csapathoz. Khedira komoly és profi, továbbra is a maximumot fogja kihozni magából.”

A kapusok
„Lehet, hogy Keylor fog játszani, de arra is ugyanannyi esély van, hogy Casillas áll kapuba. Ez nem arról szól, hogy bárkit is kihagynánk. Ha Keylor játszik, az azért lesz, hogy esélyt kapjon egy olyan játékos, aki kitûnõen teljesít az edzéseken. Ha most Keylor játszik, akkor a Barcelona ellen Casillas áll kapuba. Ha most Casillas fog védeni, akkor ez a Barcelona esetében sem lesz másképp. Keylor jól van, nem panaszkodik minden nap. Nagyon lelkes. Keményen dolgozik és mi megbízunk benne.”

 

Munkájának értékelése
„Megpróbáljuk felmérni, melyek azok a dolgok, amik jelenleg nem mennek jól. Megpróbálunk változtatni, hiszen tisztában vagyunk vele, hogy erre szükség van. A szemléletünkön és az identitásunkon nem változtatunk, hiszen az kristálytiszta. Bár ez a közelmúlt mérkõzésein nem látszott, megpróbálunk ezen változtatni és fejlõdni.” 

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Tchouaméni
Tovább

Orvosi jelentés: Tchouaméni

A klub hivatalos tájékoztatása a játékos sérülése kapcsán. A Real Madrid orvosi stábja által elvégzett tesztek Aurélien Tchouaméni…