Így lett elege Cristianónak a sajtóból

A portugál aranylabdás a Schalke elleni mérkõzés után elmondta, idén már nem nyilatkozik a sajtónak, hogy elkerülje a felesleges feszültségkeltést a szezon döntõ szakaszában. Csak a játékra, és a csapatra akar koncentrálni.

Cristianónak ez a második ilyen kijelentése ebben az évben, ami a tetõzése a sajtó és a csapat elmúlt hetekben kialakult rossz kapcsolatának. Korábban az Irinával való szakítást kapta fel a média vele kapcsolatban.

A portugál januárban még a ragyogó teljesítménye miatt került a címlapokra, amikor átvehette a harmadik Aranylabdáját Zürichben. Aztán nem sokkal késõbb már a magánéleti problémáiról írtak az újságok, amiért Irina nem utazott el vele a FIFA-gálára. Elég szomorú, ahogyan a magánéletében vájkáltak az újságírók, de a 30 éves támadó formáját is megsínylette a szakítás. A mélypontja a teljesítményének a januári kiállítása volt, amikor megrúgta a Córdoba hátvédjét, Edimart, és két mérkõzéses eltiltást kapott. Visszatérve az Atlético elleni derbire február 7-én, Ronaldo az egész mérkõzésen frusztráltan játszott, és semmit sem tudott hozzátenni a 4-0-ás vereséghez. A mérkõzés után egy katalán újságíró azt kérdezte Ronaldótól, miért simogatta a klubvilágbajnokság címerét a mezén, miközben dacosan nézett a szurkolókra Córdoba elleni a kiállítása után.

“A mai mérkõzésrõl, vagy a Córdoba ellen történtekrõl akarsz beszélni?” – kérdezte a kolumnista. “Ha intelligens újságíró lennél, akkor a mai mérkõzésrõl kérdeznél valamit, és a rossz játékunkról beszélnél” – válaszolt neki Ronaldo. Amikor a sajtós újra feltette a kérdést, Ronaldo csak annyit mondott: “Akkor mégsem vagy túl intelligens…”.

Aztán az este folyamán még rosszabb dolgok történtek. A portugál, aki pontosan két nappal korábban lett 30 éves, az Atlético elleni mérkõzés utánra szervezett egy zártkörû születésnapi partit, körülbelül 150 meghívottal. Néhány órával az Atléti elleni csúfos vereség után fotók és videók is kikerültek az internetre, ahol Cristiano éppen vidáman énekelget és iszogat a barátaival, és csapattársaival. Az eset után Ronaldo ügynöke, Jorge Mendes, és Luis Figo is védelmébe vette a szülinapos sztárt a rosszul idõzített buli miatt. “Talán nem volt helyénvaló, de mi játékosok is emberek vagyunk, akiknek szintén meg lehet az ilyen eseményeket ünnepelni.” – nyilatkozta Pepe a Cadena COPE-nak. “Ronaldo meghívta néhány barátját, hogy megünnepelje a születésnapját. Túl nagy feneket kerítettek neki az újságírók. Hamarosan ez is csak egy jópofa történet lesz.” – mondta Florentino Pérez, a Real Madrid elnöke.

Egy Ronaldóhoz közeli forrás pedig a Goal-nak nyilatkozott: “Cristiano szerint a madridi média eltúlozta a partija fontosságát. Igen, egy rossz eredmény után tartotta meg, de Ronaldo mindenkinél keményebben dolgozik a klubnál. Egy igazi profi, és egy parti semmit sem változtat ezen.”

Sajnos a negatív sajtó kihatott Ronaldo pályán mutatott teljesítményére is, mivel csak mostanság kezd visszatérni a régi formájához, amikor rendkívül hatékonyan termelte a gólokat. Az elmúlt mérkõzéseken látott fizikális problémák nagy valószínûséggel kapcsolódnak az érzelmi problémáihoz, ami az Irinával való szakításra vezethetõ vissza. Cristiano nem örül annak, ahogyan a korábbi barátnõje beszél róla a sajtóban, és kritizálja õt.

“Az ideális férfi számomra hûséges, õszinte, és egy igazi úriember, aki tudja, hogyan kell bánni a nõkkel. Nem hiszek az olyan férfiakban, akik boldogtalanná tesznek engem. Ez nem férfias, hanem gyerekes viselkedés.” – nyilatkozta Irina a spanyol, Hola magazinnak, majd hozzátette: “Azt gondoltam, megtaláltam az ideális férfit, de csalódnom kellett. Úgy gondolom, egy nõ csúnyának érzi magát, ha nem a megfelelõ férfi mellett van. Én nagyon csúnyának éreztem magam.” A madridi forrás elmondta, hogy Ronaldo egy zárkózott ember. “A szakítás nagyon megviselte õt, nem szereti, ha a magánéletérõl írnak az újságok. Érzelmileg egy nagyon kemény idõszakon ment át, ami fizikailag is kihatott rá”

Egy februári edzésen Ronaldo ismét odaszólt egy várakozó újságírónak Valdebebasban: “Nem hagytok ki egyetlen lehetõséget sem, mi?”. Aztán Cristiano a gelsenkircheni 2-0-ás gyõzelem után sem mondott semmit a sajtónak, majd a visszavágón bejelentette, hogy a szezon végéig nem nyilatkozik. A BL-visszavágón mindkét gólját óriási dühvel ünnepelte, majd a lefújás elõtt nem sokkal felvették a kamerák, hogy Benzemának, rendkívül frusztráltan, azt mondja, “micsoda szégyen, micsoda szégyen…”. A lefújás után Ronaldót Casillas hívta a kezdõkörbe, hogy megköszönjék a közönségnek a biztatást, miközben a lelátóról hangos füttyszót lehetett hallani, és azt kiabálták, hogy “az elmúlt évek legrosszabb teljesítménye volt a mai”.

“Nem beszéltem Ronaldóval a hallgatásáról, de biztos vagyok benne, hogy hamarosan újra beszélni fog. Sok éve itt vagyok, és Ronaldo kapcsolata a klubbal remek, ha nem a legjobb, amit az elmúlt években láttam.” – nyilatkozta Pérez.

Szó sincs róla, hogy Cristiano elhagyná Madridot, de az biztos, hogy nagyon kemény idõszakon van túl a pályán belül és kívül is, amire a negatív sajtó még rá is tett egy lapáttal. “Elege lett. Ha nem Irináról, akkor a partijáról írnak, ha arról sem, akkor a teljesítményét kritizálják. Úgy érzi, hogy a madridi média rászállt, éppen akkor, amikor a Madrid is hullámvölgyben van. A játékra és a csapatra akar koncentrálni, és elfelejteni az elmúlt hónapok eseményeit.” – mondta a Ronaldóhoz közeli forrás a Goal-nak.

Lassan jön az El Clásico, majd a Bajnokok Ligája negyeddöntõ. A Real Madrid pedig mindennél jobban vágyik arra, hogy maga mögött hagyhassa az elmúlt hetek eredményeit. Ronaldo pedig újra tökéletes állapotba akar kerülni, és hozzásegíteni a csapatot az újabb sikerekhez. Ez csak annyit jelent, hogy nincsenek partik, nincsenek magánéleti pletykák, és nincsenek nyilatkozatok. Cristiano eldöntötte, a szezon végéig a pályán válaszol a kérdésekre.

Forrás: goal.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK