Egytõl egyig: Real Madrid – Levante

Gyõzelmünkkel tapadunk a Barcelonára, hogy jövõ héten remélhetõleg ismét õk nézhessék majd a hátunkat. Mi ismét megpróbáljuk a mérkõzés képe alapján, egy tízes skálán értékelni a csapatok és a játékosok teljesítményét. Mérkõzés utáni rovatunk következik.

Csapatok

Real Madrid (7) 

Nem sikerült rosszul a fõpróba a nagyszínpadi elõadás elõtt. Kétarcú Madridot láthattunk, míg a játék sok esetben az õszi veretlenségi sorozat idejére esett meccsekre emlékeztetett, a helyzetkihasználás sajnos továbbra is 2015-ös. Az elõbbi miatt mindenképpen örülhetünk, ahogy Bale góltalansági szériájának vége miatt is boldogabbak lehetünk. Viszont ezt a Levantét 5-6 góllal is ki lehetett volna ütni, így a Barcelona ellen magabiztosabb hozzáállással kell a kapu elõtti helyzeteket megoldani. Ramos és Modric visszatérése remekül sikerült, nagyot lendítettek a csapat teljesítményén, a Clásico elõtt ez sem elhanyagolható dolog.

Az olvasók osztályzata: 7,18

Levante (2,5)

Nem a vendégeken múlott, hogy nem egy orbitális zakóval kullogtak haza. A Levante végig abban bízott, hogy valahogy megússzák a helyzeteket, aztán az Uche – Barral kettõs majd valamit kitalál elöl. Nem sikerült. A látogatók a 18., azaz kiesõ helyen vannak, és bár a 9. helyezett Espanyol is mindössze 8 pontra van tõlük, ilyen céltalan futballal nehéz dolguk lesz a végjátékban.

Az olvasók osztályzata: 3,44

Játékosok

A mérkõzés legjobbja – Luka Modric (8)

“Ó, horvát varázsló, visszatértél végre,
Hónapok óta minden madridista kérte,
Hogy újra a pályán legyél, passzmesterek gyöngye,
Hogy támaszt adj a csapatnak, ha egy kicsit gyönge.

Jövõ héten klasszikus, szükség lesz rád végig,
Hogy habfehér szerelmünk felrepítsd az égig,
S ha a helyzetet másképp már meg nem mentheted,
Csak csavarj Sergio fejére egy hajszálpontos szögletet.”

Az olvasók osztályzata: 7,87

Keylor Navas (6)

Tulajdonképpen egy nyugágyban sziesztázó Faubert is lehetett volna a kapus tegnap, mert Costa Rica-i hálóõrünket egyszer sem mozgatták meg a Levante emberei. Rövid kirúgásainak mindegyike pontos volt, az a néhány hosszabb viszont ellenfelet talált. Reméljük nem fázott meg.

Az olvasók osztályzata: 6,33

Dani Carvajal (6,5)

Csapatunk második gólja elõtt okosan passzolta vissza a labdát Cristianónak, emellett végig aktívan segítette a jobb oldalon futó támadásokat. Bár fejpárbajait elvesztette, öt szerelése kiemelkedõ teljesítmény. Repertoárját bõvíthetné a támadó harmadban középre, a második vonalba visszapasszolt labdákkal, mert sokszor az ellenfél már számít a szélsõ visszapasszra és a beadásokra.

Az olvasók osztályzata: 7,19

Pepe (7)

Stabil teljesítményt nyújtott a portugál bekk, passzaival rendre Ramost kereste, emellett hat felszabadítás köthetõ a nevéhez, amivel a csapat legjobbja lett. Az elmúlt meccseken Varane mellett nem igazán találta a helyét, mivel mindketten hasonló stílusú játékosok, azaz labdaszerzés után gyorsan továbbítják a labdát, hogy aztán valaki kezdjen is vele valamit. Most azonban Ramos mellett Pepének elég volt jól védekeznie, és a labdákat továbbítani védõtársához. Megoldotta, remekül.

Az olvasók osztályzata: 7,3

Sergio Ramos (8)

Egy jó Ramos már nagyon hiányzott a kezdõbõl, hiszen hiába védekezik jól Pepe és Varane is, Ramos a védekezés mellett mélységi irányítói feladatokat is képes ellátni, és ha jó formában van, akkor ez alapjaiban határozza meg a csapat játékát. 106(!) átadásából 99(!!) jó helyre ment, ez 93%-os(!!!) teljesítmény, emellett Marcelóval uralták a pálya bal oldalát védekezésben. Sergio négy felszabadítást, két elcsípett labdát, három szerelést tett be a közösbe, továbbá fejpárbajanak nagy részét megnyerte, és három alkalommal is csak szabálytalanság árán tudták megállítani. Játékára jellemzõ nagykeresztjei ezúttal is szemkápráztatóak és hajszálpontosak voltak. Nagyon kellene egy ilyen Ramos a következõ mérkõzésen is!

Az olvasók osztályzata: 7,44

Marcelo (7)

Védekezésben Ramos elvégezte helyette a piszkos munkát, így a brazil ismét uralhatta támadásban a bal oldalt. Három kulcspassza is volt, a mérkõzés elején bemutatott külsõs tekerése élményszámba ment. Három esetben is szabálytalanul tudták feltartóztatni, õ viszont csak egyszer szabálytalankodott, emellett két labdaszerzése is volt. A szokásosnál többször próbálkozott beadással, ennek fele csapattársat is talált.

Az olvasók osztályzata: 7,37

Lucas Silva (7)

A Levante nem dominált a középpályán, így új igazolásunknak nem kellett sokszor közbeavatkoznia, ám így is volt három szerelése, ráadásul kétszer õt faultolták. Öröm volt látni, hogy a poszttal járó “alibi passzok” mellett bátrabb átadásokat is bevállalt a szélekre, és mindezt minimális hibaszázalékkal tette. Illarrával és Khedirával szemben elõnyben van, ami a csapatba kerülést illeti, Modric visszatérésével a 12. ember szerepében lehet, ha a Kroos-Modric-Isco-Bale-Benzema-CR hatos lesz fent a pályán.

Az olvasók osztályzata: 6,6

Isco (6,5)

Egy csöppet halványabb volt a játéka a szokásosnál, a bal oldalon remekül kevergetett Marcelóval, de utolsó átadásainak többsége ezúttal fennakadt a Levante falán. Két kulcspassza így is volt, egy szerelés és két labdaszerzés mellett. Bár nem róla szólt az elmúlt este, rossznak nem nevezhetõ a teljesítménye.

Az olvasók osztályzata: 6,8

Gareth Bale (7,5)

Két góljával eldöntötte a mérkõzést, emellett számos esetben próbálkozott még a gólszerzéssel. Találatai mellett önmagához képest kiváló passzmutatóval zárta az estét, 40 átadásából 35 jó helyre is ment. Többször forgatta át a labdát a középpályán, ami szintén egy jó pont, hiszen a becselezem vagy beadom programokon kívül is vannak dolgok azért ebben az emberben. Az elmúlt idõszak botladozásai még azért élénken élnek a szurkolókban, de bízzunk benne, hogy tavasszal jó formába lendül, és meghatározó embere lesz a Real Madrid támadójátékának.

Az olvasók osztályzata: 7,89

Karim Benzema (6)

Szép rúgása az év gólja lehetett volna, ha bement volna, de ugye ha nagyanyámnak töke lett volna… A mezõnyben pontos meglátásai voltak, ám a befejezéssel rendre gondban volt. Bár két kulcspassza is volt, de ha kicsit higgadtabb, akkor gólokkal zárhatta volna az estét. Ennél több kell tõle.

Az olvasók osztályzata: 7,07

Cristiano Ronaldo (5,5)

Próbálkozott, igyekezett, de ezúttal egy gólnak álcázott gólpasszig jutott. Nekem nem lenne fontos, ha jó mezõnymunkája, kulcspasszai és gólpasszai mellett nem találna be, de szemmel láthatóan neki az, és engem ez bosszant. A meccsen folyamatosan dühöngött, ha valaki nem adta le neki a labdát, a testbeszéde sajnos minden volt, csak nem barátságos. Ha kicsit jobban odafigyel további két gólpasszal, ha kicsit jobban koncentrál akkor legalább két góllal zárhatta volna az összecsapást, ebben az esetben semmi nem mentette volna meg a minimum kilences osztályzattól. Szedd össze magad Ronya, a Clásicón ragyogj ismét úgy, ahogy csak te tudsz!

Az olvasók osztályzata: 6,6

Cserejátékosok

Asier Illarramendi (5), (5,36) kicsi izzadtságot pumpált a mezébe, míg Jesé (5,5) (5,5) egy pár villanás erejéig megmutatta, hogy nem felejtett el focizni. Chicharito (-) nem sok idõt kapott, de veszélyes fejesébõl akár gól is lehetett volna.

Játékvezetõ

Pérez Montero (5,5)

A sporttárs egy végtelenül egyoldalú mérkõzést kapott, mely játékvezetõi szempontból többféleképpen is elsülhet. Monterónak szerencséje volt azzal, hogy a Levante nem próbálta sorozatos szabálytalanságokkal és esetleges durvasággal tördelni a királyiak játékát. Tiszta meccsen kevés dolgát jól látta el a sípmester, a kiosztott sárgák jogosak voltak, ám ezek alacsony száma is alátámasztja azt, hogy nem volt megoldhatatlan a bíró feladata. A szabálytalanságok megítélésébe nem köthetünk bele (egy-két mezõnybeli tévedéstõl eltekintve), láthatatlan maradt és hagyta érvényesülni a csapatokat – jelen esetben csak egyet. Asszisztenseinek már nem volt ennyire egyszerû feladata, több kétes les – nem les szituáció jutott nekik, melyek közül akadt bizony néhány, ahol téves döntés született. Ezek közül a legfontosabb az elsõ madridi gól, mely lesrõl született, mivel Benzema, Ronaldo lövésének pillanatában lesen tartózkodott és onnan lépett vissza fejelni, megzavarni a védõt. A találatot ennek tükrében érvényteleníteni kellett volna. Összességében elmondhatjuk, hogy nem befolyásolták a mérkõzést Monteróék, viszont ezzel a góllal, játékvezetõi szempontból súlyos hibát vétettek, ezért az alacsony osztályzat.

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK