David Beckham: Ezek ugyanazok a játékosok, akik tavaly mindent megnyertek

David Beckham egy promóciós esemény keretein belül pénteken néhány óra erejéig visszatért Spanyolországba. Az AS azonban még így is el tudta kapni egy interjú erejéig, melynek középpontjban természetesen a vasárnapi El Clásico állt, de a Real Madrid korábbi sztárja beszélt Carlo Ancelottiról és Bale-rõl is.

Mit gondolsz, milyen lesz a vasárnapi El Clásico?
Azt hiszem, ez egy nagyon fontos mérkõzés mindkét csapat számára. Nyilvánvaló, hogy a Real Madridnak szurkolok, ez természetes, de nagyon tisztelem a Barcelonát a játékosai és a komplett csapat miatt. Úgy vélem, szoros mérkõzés lesz. Nehéz megmondani, hogy melyik csapat jön majd ki gyõztesen ebbõl. Mindkét klub remekül játszik. Az emberek a Real Madridról, valamint az elmúlt meccseken mutatott teljesítményrõl beszélnek, de számomra õk a világ egyik legjobb csapata, a világ legjobb játékosaival. Nehéz, jó mérkõzés lesz, ahogy mindig.

Mi történik a Real Madriddal az év eleje óta?
Tudjuk, hogy amikor a Real Madrid nem nyeri meg minden meccsét négy vagy öt góllal, akkor az emberek azt mondják, hogy problémák vannak és ez a tényleges probléma egy része. A Madridnak a világ minden részén vannak szurkolói, az elvárások pedig mindig magasak. Ha egy olyan idényed van, mint amilyen a Real Madridnak volt a tavalyi, Bajnokok Ligája gyõzelemmel… Ennél sokkal jobb már nem lehet. Minden mérkõzés, ami ezektõl különbözik, kiábrándítónak tûnik, de még mindig ugyanazok a nagyszerû játékosok szerepelnek, ugyanazzal a remek edzõvel. Õk a világ legjobb labdarúgói, nem hiszem, hogy túl sok probléma lenne. Még mindig harcban állnak a bajnokságért, és természetesen ott vannak a Bajnokok Ligája negyeddöntõjében. Nem gondolom, hogy probléma lenne. Minden ugyanaz. Az elvárások a világ egyik legnagyobb klubjánál mindig nagyon magasak.

Jól ismered Carlo Ancelottit. Mit gondolsz róla?
Kedvelem Carlót, az egyik legjobb ember, akivel találkoztam, valamint az egyik legjobb edzõ azok közül, akikkel valaha is dolgoztam. Olyan menedzser, aki alázatos és óriási a játék iránti szenvedélye. Egy gyõztes, mindenhol sikeres volt, ahol járt. Nem csak az egyik legjobb ember a világon, hanem a világ egyik legjobb edzõje is. Csodálatos azt látni, hogy ilyen sikeres a Real Madriddal, de számomra ez nem meglepõ. Ismerem õt emberileg és edzõként is. Nehéz nála nagyszerûbbet találni. Õ az egyik legjobb.

Úgy gondolod, hogy õ a megfelelõ ember a Real Madrid irányítására?
Számomra igen. Tudja, hogyan lehet tiszteletet tartani a játékosok között, ki tudja hozni belõlük a legjobbat. A játékosai tisztelik õt, ahogy mindenki a futball világában. Még egyszer mondom, számomra õ a megfelelõ ember a Real Madrid irányítására.

Mit gondolsz Gareth Bale-rõl?
Tökéletes szezonja volt az elmúlt évben. Fontos gólokat szerzett, megérkezett a Real Madridhoz, mint a futballvilág egyik legdrágább játékosa, így mindig nagy várakozások lesznek vele szemben. A világ egyik legjobb játékosa, egy olyan klubhoz csatlakozott, amelyet sok nagyszerû játékos alkot. Cristianóval, Ramosszal, Ikerrel játszani… És ott vannak a többiek is, ez pedig még jobb játékossá teszi õt. Az elõzõ idény tehát tökéletesen alakult. Ebben a szezonban még mindig jól játszik, de mindig lesznek olyan pillanatok, amikor nem megy annyira jól a játék. Ez normális. Nagyszerû gólokat szerzett már ebben az idényben, õ egy óriási karakter. Számomra a világ egyik legjobbja

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK