Robbant a bomba: Pogba a Real Madridé!

Ma reggel futótûzként terjedt el a hír, miszerint Paul Pogba, a Real Madrid által hosszú idõ óta kiszemelt és csábított középpályás végre megegyezett a királyiakkal.

Elõször 2013 áprilisában cikkeztünk arról, hogy Florentino Pérez magángéppel repítette Madridba egy francia játékos édesapját Olaszországból, hogy egyeztessenek a futballista jövõjérõl. Nem másról volt szó ekkor, mint Paul Pogbáról, a Juventus és a francia válogatott egyik legnagyobb tehetségérõl. Azóta sok víz lefolyt a Dunán, pletykák hada árasztotta el az internetet a francia tehetséggel kapcsolatban, csak néhány klub azok közül, akikkel szóba hozták: Barcelona, Liverpool, Manchester United, Manchester City, Chelsea, PSG, Monaco, Bayern München.

Pogbát elõször Raphael Varane és Zinedine Zidane ajánlotta az elnök és a vezetõség figyelmébe, de a zebráknál mutatott kiváló teljesítmény alapján nem kellett nagy jóstehetség ahhoz, hogy az európai élcsapatok által körülrajongott francia középpályásról elmondjuk, egyszer a világ legjobb klubjánál köt majd ki.

Nos, eljött a nagy nap. Persze mondhatnánk, hogy vicces a dolog, hiszen pont április elsejére esett a bejelentés napja, ám ha azt nézzük, hogy Pogba 93 millió euró fejében érkezik, már nem is nevetünk annyira. Újabb bõdületes átigazolási összeg, újabb galaktikus igazolás. Persze ha figyelembe vesszük a Juventus elnökének korábbi nyilatkozatát, miszerint „ha Bale 100 millió euró volt, akkor Pogba 200 milliót ér”, akkor még olcsón is jutottunk hozzá a játékoshoz.

És hogy miként jöhetett létre az üzlet? A kulcsszereplõ nem más, mint Jorge Mendes. Mint ismeretes, Paul Pogba ügynöke korábban Mino Raiola volt, aki meglehetõsen rossz viszonyt ápolt a Real Madriddal, mivel a pincérbõl lett ügynök fogalmazzunk úgy, nem volt híve a Florentino Pérez által megszokott üzleti tárgyalások lefolytatásának. Meglehetõsen nyers és lekezelõ stílusa okán odáig fajult a klub és Raiola viszonya, hogy Pérezék az ügynököt megkerülve, Zidane-on keresztül jutottak el Pogbáig.

 

Raiola eltávolítása pedig innen már nem tartott sokáig, Pogba látva azt, hogy ügynöke milyen rossz hatással van karrierjére, Jorge Mendesre váltott, aki a Real Madriddal és a Juventusszal ápolt jó viszonyának köszönhetõen azonnal nyélbe is ütötte az üzletet. A játékossal nem sokáig kellett egyezkedni, a Juventus által biztosított fizetését a Real Madrid megduplázta, így a középpályás a következõ 5 évben évi nettó 9 millió eurót tehet zsebre. A játékos egyébként nyáron érkezik és a távozó Khedira mezszámát, vagyis a 6-ost kapja majd.

A hír hallatán Varane megjegyezte, hogy „Paul álma vált valóra azzal, hogy hozzánk igazolt, a válogatott edzõtáborában rengeteget beszélgettünk a klubról”. Majd hozzátette: „Nagy örömmel tölt el, hogy egy nagyon jó barátommal bõvül a klubom kerete.”

Zidane sem volt rest megszólalni, õ a középpályás tehetségét méltatta, majd kiemelte fizikai erejét és technikai tudását is. „Pogba rendkívül fiatal, erõs és hihetetlenül gyors is, ráadásul a Real Madridnak pontosan ilyen középpályásra van most szüksége.” – mondta a francia legenda.

Karim Benzema sem titkolta örömét, õ nemes egyszerûséggel kijelentette, hogy „a közeljövõ legerõsebb középpályása” csatlakozott a Real Madridhoz.

Aki idáig elolvasta a hírt, annak most már bátran el merjük árulni, hogy természetesen mégiscsak egy áprilisi tréfáról van szó, vagyis Pogba nem igazolt a Real Madridba, az egész írás csupán egy kitaláció. A felütéssel, miszerint ez nem egy áprilisi tréfa, csak el akartuk bizonytalanítani a legkeményebbeket is. Reméljük, jól szórakoztatok, ne feledjétek, ma kétszer is gondoljátok meg, mielõtt elhisztek valamit! Hala Madrid!

Szerk.: Azt megköszönnénk, ha hozzászólásban nem buktatnátok le minket azonnal. Legalább az élmény legyen meg mindenkinek! Köszönjük! 🙂

Ha kiváncsi vagy a két évvel ezelõtti áprilisi tréfánkra, ide kattintva elolvashatod.

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK