Ancelotti: Bale visszanyerte az önbizalmát

A Granada elleni találkozó elõtt Carlo Ancelotti megtartotta szokásos mérkõzés elõtti sajtótájékoztatóját. Az olasz tréner beszélt a holnapi meccsrõl, a játékosok formájáról, de elárulta azt is, hogy rotáció várható a keretben a következõ hetekben.

Danilóról: „Nagyszerû hátvéd, jelenleg Európa egyik legjobbja. Szerepel a következõ szezonra vonatkozó terveinkben. Carvajal és Arbeloa megértik, hogy a verseny gyakori minden nagy klubnál, Danilo érkezése miatt pedig fejlõdni fognak játékosként. Mindketten arra összpontosítanak, hogy a tõlük telhetõ legjobbat nyújtsák, ez az igazolás egyáltalán nem befolyásolja õket.”

A bajnoki cím esélye: „Meg vagyunk gyõzõdve arról, hogy a liga egy nyitott küzdelem, de nem engedhetünk meg magunknak több botlást. Meg kell próbálnunk  annyi mérkõzést nyerni, amennyit csak lehet. A csapat jól van, bár úgy helyes, ha kimondjuk, hogy szenvedtünk januárban és februárban. A játékosok fittek, fel vannak tüzelve. Jobb formában vágunk neki az utolsó szakasznak, mint tavaly ilyenkor. A keretbõl mindenki készen áll Pepét kivéve, akinek van egy kisebb sérülése, amit gyorsan rendbe kell hozni. Magabiztosak vagyunk. Áprilisban sok mérkõzésünk van, mindenkire szükségünk lesz a csapatban. Megpróbálom majd óvatosan rotálni a csapatot.”

Bale-rõl: „Az utolsó néhány mérkõzése már jól sikerült. Betalált a Levante ellen, valamint a Barcelona elleni elsõ félidõben nyújtott teljesítménye nagyon fontos volt számunkra. Ezt követte egy nagyszerû meccs Wales színeiben. A válogatott szünet segített neki abban, hogy visszanyerje az önbizalmát, ez pedig mindannyiunknak jó.”

A 4-3-3-as rendszer: „Ugyanazt a formációt ismételjük majd, amelyet a Barcelona ellen használtunk. A Camp Nouban mélyebben volt a középpályánk és csapatként sokkal egységesebbek voltunk. Hátul továbbra is folytatjuk az eddigi elképzeléseink szerint, egészen addig, míg Bale kicsit elõrébb játszik.”

A szurkolókról: „Mindannyian tudjuk, hogy mennyire fontosak számunkra a szurkolóink. A Bernabéu hangulata attól függ, hogyan játszik a csapat. Ha jól szerepelünk, akkor a szurkolók mögöttünk állnak majd és segítenek nekünk.”

A bajnoki címhez szükséges pontok száma: „Nem tudom végrehajtani az összes lehetséges számítást. A célunk egyszerûen az, hogy megpróbáljunk megnyerni minden hátralevõ mérkõzést. Megvan a tehetségünk ahhoz, hogy sikerüljön. Ez nem egy utópisztikus álom. Szeptembertõl decemberig már sikerült megcsinálnunk, megtehetjük újra. A csapat friss és kész harcolni a fennmaradó mérkõzéseken.”

Chicharito: „Teljes mértékben megértem õt, hiszen az elmúlt hónapokban voltak más játékosok is, akik hozzá hasonlóan nem jutottak szóhoz minden mérkõzésen, például Illarra és Coentrao. Meg tudom érteni a csalódottságát, de már elmagyaráztam a csapatnak, hogy mindenkire szükségünk lesz.

Pepe: „A Bajnokok Ligájában fog visszatérni. Egy hét múlva már rendben lesz.”

Egy nemrégiben, az európai támadók teljesítményérõl készült tanulmányban Messi az elsõ, míg Cristiano a 29.: „Ez csak egy statisztika arról, ami a közelmúltban történt. Messi nagyszerûen játszott az elmúlt két hónapban, míg Cristiano teljesítménye visszaesett. Meglátjuk, mi történik a következõ két hónapban… Van egy olyan érzésem, hogy ezek a statisztikák változni fognak.”

James: „Kezdõ lesz holnap, nagyszerûen van. Khedirát és Carvajalt pihentetni fogom. Isco eltiltás miatt nem játszhat, de a csapat többi tagja bevethetõ.”

A Granadáról: „Minden találkozó fontos minden csapat számára. Egy mérkõzésekkel teli hetünk lesz, de csak a holnapi meccsre koncentrálunk. A Granada jól játszik, magabiztosan, veszélyes csapat. Felkészültünk az összecsapásra, ahogy mindig. A mi felelõsségünk az, hogy ne hibázzunk.”

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK