Egytõl egyig: Rayo Vallecano – Real Madrid

2-0 egy nehéz pályán, egy kellemetlen csapat ellen, ez még nagyon sokat érhet a végelszámolásnál. Bár a lõtt gólok száma ezúttal nem érte el a kilencet, mi ismét megpróbáljuk a mérkõzés képe alapján, egy tízes skálán értékelni a csapatok és a játékosok teljesítményét. Mérkõzés utáni rovatunk következik.

Csapatok

Rayo Vallecano (6)
Nem játszott alárendelt szerepet a hazai csapat, sõt, az elsõ félidõben több veszélyes lehetõségük is volt, nem egy esetben Casillas védéseire volt szükség. A második félidõben már csak elvétve jutottak a kapunk elé, ám az utolsó 10 percben ismét meleg volt a pite. Szerencsére vagy a védelem tisztázott, vagy Iker hárított, így hiába birtokolta többet a labdát a Rayo, hiába volt az elsõ félidei fölény, végül gól és pont nélkül maradtak.
Az olvasók értékelése: 6,8

Real Madrid (7)
Az elsõ játékrészben meglehetõsen kevés alkalommal veszélyeztették a hazaiak kapuját a játékosok. A második félidõre aztán egyre többször kerültünk az ellenfél kapuja elé, ami végül két gól formájában meghozta az eredményt. A második játékrészben látottakra lehet alapozni, egy kicsit több koncentrációval akár több góllal is nyerhetett volna a csapat, de egy Rayo otthonában elért siker mindenképpen dícséretes.
Az olvasók értékelése: 7

Játékosok

A mérkõzés legjobbja – Iker Casillas (8,5)
Nagyon régen láttam már ilyen kiváló teljesítményt csapatkapitányunktól. Felé tartó labdák sorának állta útját Iker, hol egy szöglet után védett, hol erõs, hol trükkös lövést hárított, olykor olyan helyekre érve oda, amelyre nem sokan képesek. Nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a Real Madrid három ponttal térhessen haza.
Az olvasók értékelése: 9

Dani Carvajal (7)
Nagyszerû elfutása gólpasszal zárult, emellett stabil teljesítményt hozott védekezésben is saját nevelésû jobbhátvédünk. Öt szereléssel, négy felszabadítással zárta a meccset, s bár fejpárbajait elvesztette, több labdaszerzésével feledtetni tudta ezeket is.
Az olvasók értékelése: 7,7

Raphael Varane (6,5)
Védekezésben nem volt rossz, hat felszabadítása volt, és háromszor szerelt a tizenhatoson belül. A szervezési feladatokat azonban érdemes lenne meghagynia a kollégájának, több indítását, hosszú passzát lefülelték a rámenõs hazaiak.
Az olvasók értékelése: 7,2

Sergio Ramos (7,5)
Nagyon agilisan játszott a spanyol középhátvéd, passzai szinte hiba nélkül célba értek, többször kisegítette társait védekezésben, emellett a bütetõterületen belüli felszabadításainak jelentõs része tõle ered. A védelem legjobbja volt, kétségtelenül.
Az olvasók értékelése: 8,2

Marcelo (6)
Önmagához képest halványan teljesített. Három szerelése volt, és több összjátékot kezdeményezett a bal oldalon, de a támadásainkból ezúttal nem tudta kivenni a részét kellõ hatékonysággal, védekezésben pedig nem mindig ért vissza az emberével.
Az olvasók értékelése: 7

Luka Modric (6,5)
Ezúttal elmaradt a mágia, a horvát középpályás nem tudta megcsillogtatni tudását a Rayo által nagy mértékben uralt középpályán. Mindössze 84%-os passzmutatót ért el, az akciók szervezésében pedig nem igazán tudott részt venni. Két kiharcolt szabálytalansága és több sikeres egy az egy ellen megoldott szituációja így is dícsérhetõ.
Az olvasók értékelése: 6,8

Toni Kroos (7)
Bár elõrébb õ sem tudott jutni Lukánál, középen azonban többször került játékba, és labdáinak jelentõs része csapattársat is talált. Háromszor is szabálytalankodtak ellene, õ két sikeres szerelést mutatott be. Közel 90%-os passzmutatója nem rossz egy agresszívan letámadó csapat ellen.
Az olvasók értékelése: 6,8

James Rodríguez (8)
Egyértelmûen õ volt az agy és a tüdõ is az este folyamán. Rengeteget mozgott üresbe, kérte és adta a labdákat, emellett góljával bebiztosította a gyõzelmet. Három kulcspasszal zárt és háromszor faultolták. Nagyon friss, lendületes játékkal tért vissza sérülése után, helye a kezdõben pillanatnyilag megkérdõjelezhetetlen.
Az olvasók értékelése: 7,9

Gareth Bale (7)
Csupán a gól hiányzott a játékából, háromszor is nagyon közel járt hozzá. A védekezésbõl ismét kellõ hatékonysággal vette ki a részét, ez talán az egyik legfontosabb faktor, amiben az elmúlt pár meccsen javulást vélhetünk felfedezni. Három kulcspasszal zárt, szinte minden fejpárbaját megnyerte, a jobb oldalon okozott némi fejfájást a Rayo játékosainak.
Az olvasók értékelése: 6,3

Cristiano Ronaldo (8)
Mindent megtett a gyõzelem érdekében. Kiharcolt egy tizenegyest, amit a vakvarjúcskákon kívül mindenki látott, gólt szerzett, majd gólpasszt adott. Általában a bal oldalról indult, de középen és jobb oldalon egyaránt feltûnt, ráadásul két felszabadítása is volt a tizehatosunkon belül. Ez a helyes út, Cristiano, meg se álljunk egy idei bajnoki címig!
Az olvasók értékelése: 8,1

Karim Benzema (5)
Õ volt a csapat szíve: egy helyben állt és dobogott. Nem játszott túl jól, egyszerû passzokat rontott, egyetlen nagyobb lehetõségét pedig csúnyán elrontotta. Cseréje indokolt volt.
Az olvasók értékelése: 5,2

Cserejátékosok

Isco (5)
Nem tudott hozzátenni igazán a csapat játékához.

Nacho és Chicharito pedig akkor léptek pályára, amikor a lényegi kérdések már eldõltek.

Játékvezetõ

Melero López (4)
A sporttárs nem tartozik a rutinos játékvezetõk közé. A 35 esztendõs sportembernek ez az elsõ szezonja a Primera Divisiónban, ami a teljesítményén is meglátszott sajnos. A fiatal sípmester több bosszantó hibát is elkövetett amiatt, mert egy korábbi tévedését szerette volna korrigálni. Akarva-akaratlanul is következetlen maradt a mezõnybeli szabálytalanságok megítélésével kapcsolatban és ez késõbb visszaütött kényes szituációban is, mikor elmulasztott megítélni egy teljesen egyértelmû büntetõt a Cristiano Ronaldóval szemben elkövetett szabálytalanság nyomán. Ugyan nem befolyásolta a mérkõzést ezzel a tévedésével, de súlyos hibát vétett, melyet tovább tetézett a jogtalanul kiosztott sárga lapos figyelmeztetéssel is. Asszisztensei se tudták maradéktalanul kisegíteni a rutintalan ítészt, hisz több les – nem les szituációban is bizonytalanok voltak, akadtak egyértelmûen hibás döntéseik is, mint például a második játékrészben, szintén a portugál zseni helyzete, ahol tévesen emelte zászlaját a partjelzõ. Összességében elmondható, hogy mérkõzés kimenetelét befolyásoló hibát nem vétett a játékvezetõi csapat, de ez nem rajtuk múlt, hanem azon, hogy a királyi gárda végül felülkerekedett a Rayo csapatán. Gyenge teljesítmény, mely nem túl jó ajánlólevél egy elsõ szezonos bírónak.

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK