Ancelotti: Nem félünk az Atléticótól

Kedd este a negyeddöntõkkel folytatódik a Bajnokok Ligája, ahol a Real Madrid ellenfele a városi rivális, Atlético Madrid lesz. A mérkõzés elõtt Carlo Ancelotti és Marcelo állt a sajtó rendelkezésére. A mester beszélt Bale-rõl, és a hozzáállás fontosságáról, míg Marcelo az önbizalmuk visszatérését emelte ki.

“Nem félünk az Atléticótól, készen állunk a negyeddöntõre, ami tovább vihet minket az elõdöntõbe, onnan pedig már csak egy karnyújtásnyira van a döntõ. A döntõben gyõzhetsz és veszíthesz is. Nem az a célunk, hogy legyõzzük az Atléticót, de nagy álmunk megnyerni a Tizenegyediket. A legfontosabb, hogy most sikerüljön a továbbjutás egy nagyon kemény ellenféllel szemben, akikkel tavaly a döntõben találkoztunk.”

“Jó formában várhatjuk a találkozót. Már túl vagyunk a februári nehézségeken. Frissek a játékosok, nagy intenzitással, és gyorsan tudnak játszani. A személyiség és a bátorság nagyon fontos dolgok, de szerencsére a csapatom mindkettõvel rendelkezik.”

Játékrendszer
“Ez nem a rendszerrõl szól. A legfontosabb, hogy egy komplett meccset játszunk, az ilyen találkozókon az egyész csapat együtt van, bátran, és a megfelelõ hozzáállással lépnek pályára. Holnap olyan csapatot szeretnék látni, aki az egész mérkõzést az irányítása alatt tartja.”

Védekezés
“Mindenkinek ki kell vennie a részét a védekezésbõl, nem csak Bale-nek, ahogyan a támadásban is mindenki részt vesz. Itt nem a számokról van szó. Ha számbeli fölényt akarnák kialakítani a középpályán, akkor hét játékost tennék oda, de ha az Atlético nyolc középpályással áll ki, akkor én kilencet tennék. De ez egyáltalán nem a mennyiségrõl szól.”

Bale
“Jó formában van, ahogyan az egész csapat. Minden játékos a nevezettek között van. Holnap döntök a kezdõcsapatrõl, és a cserejátékosokról. Szerencsés vagyok, amiért mindenki bevethetõ egy ilyen fontos mérkõzésen. Ki kell használnunk az egyéni képességeinket, és minden fegyverünket: gyorsan kell játszanunk támadásban.”

“Ha Bale nem százszázalékos, akkor nem fog pályára lépni. Nagyon friss keretem van, ezért, ha valaki nem tökéletes, nem fog játszani. De Bale százszázalékos állapotban van. Nagyszerû szezonja volt tavaly, mindkét döntõben gólt szerzett. Reméljük, hogy játszhatunk döntõket az elkövetkezõ hónapokban, ahol nagyon fontos lesz Bale jelenléte. A kulcs, hogy legyen egy komplett csapatod.”

Ettõl a mérkõzéstõl függ a jövõje?
“Nem hiszem. Ez a mérkõzés egy része a szezonnak, és utána még lesz sok találkozó. Az elvégzett munkám majd a szezon végén értékelik.”

Korábbi összecsapások az Atléticóval
“Minden meccsnek megvannak a saját problémái, és mindegyik különbözik egymástól. A vereségek sem egyformák. Egyszer a rögzített szituációk okoztak problémát, legutóbb pedig a hozzáállással voltak gondok. Nehéz megmondani, hogy miért történt ez. De már kiértékeltük, és ez az összecsapás egy teljesen új menet lesz.”

“Nem szükséges nyernünk, mert akár két döntetlennel is tovább lehet jutni, és a legfontosabb, hogy az elõdöntõbe kerüljünk. Az Atlético nagyon kemény ellenfél. Nagyon jól szervezett csapat, fõleg a védekezésük, de nem a mumusaink. Egy olyan csapat, akiket nagyon tisztelünk.”

Ramos gólja
“Egy felejthetetlen gól, ami lehetõvé tette, hogy megnyerjük, a klub számára rendkívül fontos Tizediket. Ez a múlt, és egy nagyszerû emlék, de most a jelenre kell koncentrálnunk, és arról álmodunk, idén is sikerül a gyõzelem.”

A döntetlen jó eredmény?
“Gyõzelemre fogunk játszani, de nem szabad fejjel a falnak rohanni, mert két döntetlen is elég lehet. Már sokszor elõfordult, hogy így jutott tovább egy csapat.”

Az esélyes
“Ez egy nagyon kiegyenlített párharc. Ötven százalék esélyünk van. Ez nem változtat a hozzáállásunkon, a mentalitásunkon, és az elképzelésünkön, amit játszani szeretnénk. Célunk, hogy kihozzunk a legtöbbet a csapatból, és a kulcsjátékosokból.”

Ramos fontossága
“Nehéz elmagyarázni. Nagyon fontos játékos. Szerencsés vagyok, amiért ilyen fantasztikus a csapatom, de több fontos játékosom is van.”

Simeone
“Nem kell sokat mondanom róla. Nagyszerû edzõ, amit már többször is bizonyított. A világ egyik legjobbja, tényleg kedvelem õt. Szembenézni vele egy kiváltság, de közben egy nagy probléma is.”

Az Atlético erõsségei a rögzített szituációk
“Dolgoztunk rajta. A legjobb módja ennek, ha az ellenfél ellen tudnál edzeni. De nekünk nincs Godínunk, vagy Mandzukicsunk. Foglalkoztunk vele, de nem túl sokat. Nem szabad elfelejtenünk, hogy a tavalyi döntõben is egy szöglet segített minket hozzá a gyõzelemhez.”

Sevilla-Barcelona
“Nem láttam a Barcelona botlását, mert éppen moziban voltam. Boldogok vagyunk, mert még két címért is küzdhetünk. Közel vagyunk, de mégis olyan távol. A bajnokságban még van egy kis hátrányunk, amit le kell dolgoznunk, és a Bajnokok Ligájában is tovább kell jutnunk a negyeddöntõbõl.”

 

Marcelo

“Mindent bele kell adnunk a pályán, és a végsõkig harcolnunk kell. Az ilyen mérkõzések nagyon nehezek. A csapat jó formában van. Sokkal magabiztosabbak, és jobb formában vagyunk, mint az elõzõ hónapokban. A találkozó jókor jön: bízunk magunkban és a formánkban.”

Az ellenfél
“Az Atlétcio egy nagyszerû csapat, keményen küzdenek, és nagy intenzitálssal játszanak. Nem gondolunk a korábbi összecsapásainkra. Ez egy teljesen más szituáció, és van rá két mérkõzésünk, hogy megmutassuk, képesek vagyunk legyõzni õket.”

A kulcs
“Két teljesen különbözõ mérkõzés lesz. Tudjuk, mit kell tennünk holnap, és a visszavágón. Magabiztosak vagyunk, és a játékunk is kezd olyan lenni, mint korábban.”

Hozzájárulása a Tizedikhez
“Az edzõ dönti el a kezdõcsapatot. Játékra készen álltam. Mindig is hittem a képességeimben, és abban, hogy segíteni tudom a csapatot. Azért álltam be, hogy segítsek, és szerencsére sikerült is. Mindig is úgy éreztem, hogy fontos vagyok a csapatnak.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK