Taktikai szemmel: Real Madrid – Eibar

Könnyû meccs a Madrid számára, amely csupán négy alapkezdõjével fut ki a pályára és kettõvel fejezi be.

Most bebizonyosodott, hogy Ancelottit is lehet jobb belátásra bírni. Ugyan az olasz, edzõi karrierje során majdnem mindig egy kezdõre épített és mindig késõn cserélt, a BL-meccs elõtt 72 órával most mégis megkavarta a csapatát és pihenõt adott sok kezdõjének.

Kihasználták az esélyt? Csupán 4 alapkezdõ futott ki a gyepre: Ramos, Marcelo, Modric és Cristiano. A cserék után aztán csak kettõ maradt: Pepe, aki Ramost váltotta, és Cristiano, akit soha nem cserélnek le.


Azok a cserék, akik azért sok percet kapnak (Arbeloa, Varane, Isco), jól teljesítettek, bár különbözõ terhelést kaptak a meccs során. Két játékos eddig nagyon kevés percet kapott, amiért így vagy úgy már kifejezték nemtetszésüket: Jesé és Chicharito. Jesé góllal bizonyította rátermettségét, de nem mozgott túl kényelmesen a pályán. A jobboldalról indult, ahonnan néha a baloldalra váltott, de nem mutatta be a teljes repertoárját, gólját leszámítva. A gólnál az igazi Jesét láthattuk: gyorsaság, cselezés, és remek befejezés. Jól jött neki a találat, mert addig lehetett látni az arcán, hogy nem elégedett a játékával.


Chicharito aktívabb volt. A szerepének semmi köze Benzemáéhoz, habár elméletben ugyanott játszanak. A mexikói egy befejezõcsatár, a középhátvédekhez képest helyezkedik el, és lövõhelyzeteket keres folyamatosan. Többet játszik magának, mint a csapatnak, bár a helyezkedése több védõt vonz, ami miatt aztán több terület nyílik a csapattársainak. Gólt fejelt, többet is rúghatott volna, és bebizonyította, hogy lehet számítani rá 9-esként.

Lucas Silva helyzete, Ancelotti döntése sokatmondó volt: Kroos eltiltásból adódó hiányát Illarrával pótolta, és nem a brazillal. A spanyolt nem rakta be középsõ középpályásnak a Cornellá elleni kupameccs óta. Az egyik indok Lucas Silva igazolása mellett az volt, hogy nem látta Illarrát, Kroos természetes helyetteseként.

Ezek szerint Lucast sem látja így, mivel, hogy csak a Levante ellen játszatta középsõ középpályásnak. Amikor az Eibar ellen beállt, akkor is a középpálya jobb oldalára ment be, Modric helyére, és elég keveset mutatott.

Mit akart az Eibar? A vendégek nem mentek le zakóval, de ezt leszámítva nem sok pozitívum mondható el a játékukról. Csupán egy szervezetten védekezõ kiscsapat benyomását nyújtották, amelynek óriási hiányosságai vannak, amikor náluk van a labda és támadni kell.

Forrás: Marca
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Endrick
Tovább

Endrick: Levél az öcsémnek

A brazil tehetség a Players Tribune hasábjain tett közzé egy levelet, amelyet jelenleg 4 éves öccsének írt, és…
Rodrygo Goes
Tovább

Rodrygo: Soha nem elégszem meg a vereséggel

A Real Madrid brazil kiválósága egy angol lapnak adott interjút, amelyben beszélt a válogatottról, rasszizmusról, félelmekről… Válogatott „Sokkal…