Ancelotti: Egy kicsit csalódott vagyok

Az Espanyol elleni mérkõzés elõtt Carlo Ancelotti megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját, melyen szóba kerültek a játékosok, a jövõ, a Bajnokok Ligája búcsú, illetve a mester szót ejtett Sami Khediráról is.

A jelenlegi csapat jobb vagy rosszabb, mint a tavalyi?
A keret változott egy kicsit, de még mindig nagyon versenyképes. Érkezett néhány új játékos, akik nagyon magas szinten teljesítettek, ahogy például Toni Kroos. Lucas Silva képviseli a klub jövõjét. Voltak problémái a beilleszkedéssel, de Platini és Falcao is hasonlóan kezdte.

Az Espanyol csapatáról
Tisztában vagyunk azzal, hogy ez egy fontos mérkõzés. Reagálnunk kell az eseményekre. Tudom, hogy nem lesz könnyû. A játékosok nagyszerûen edzettek, csak a holnapi mérkõzésre koncentrálunk, mindent meg fogunk tenni azért, hogy versenyben maradjunk a ligáért addig, ameddig matematikailag még lehetséges. Mindannyian harcolunk valamiért, az Espanyol például a hetedik helyért. Intenzív mérkõzés lesz, nekünk pedig reagálnunk kell a szerdán történtekre.

Büszke a játékosaira?
Nagyon büszke vagyok erre a keretre, mindent beleadtak. Majd akkor értékeljük a szezont, ha vége van. Még mindig harcolunk a bajnokságért, a célunk, hogy megnyerjük a két hátralévõ meccset.

Beszélt Florentinóval a jövõjérõl?
Meg tudom érteni, hogy miért van ekkora érdeklõdés a téma iránt, de jelenleg nem aktuális. Még van két mérkõzésünk, amelyeken minden energiánkat bele kell adnunk. A jövõrõl lesz idõnk beszélgetni ezek után.

Khedira és Coentrao elmaradt a várakozásaitól?
Mindketten nagyon profi játékosok. Sokat küszködtek sérüléssel, de komolyan vették a munkájukat, tisztelték a csapattársaikat, az edzõi stábot és a klubot.

Zavarja, amikor más edzõket hoznak szóba a klubbal?
Nem zavar, csak az fog bántani, ha a csapat nem harcol holnap. Válaszolni fogunk, megmutatjuk a profizmusunkat.

Meglepi az, hogy az elõdöntõ elérése egykoron óriási eredmény volt, most pedig az, hogy nem jutottak döntõbe, egyfajta katasztrófa?
Ezt nehéz megmondani. Megvolt az esélyünk a döntõbejutásra. Az elsõ mérkõzésen nem szerepeltünk jól, de balszerencsénk is volt, viszont ezek a dolgok megtörténnek a labdarúgásban. Tiszteletet kell mutatni és elfogadni azt, ami történt a pályán. Személy szerint egy kicsit csalódott vagyok, hiszen megérdemeltük volna azt, hogy ott legyünk egy újabb döntõben.

Milyen a kapcsolata a keret tagjaival?
Két éve dolgozunk együtt, ezért nagyon közeli a kapcsolatunk, de kellõképp szigorú is, és ez mindig így lesz. A bizalmam töretlen a játékosaim felé, nagyon tisztelem õket. Így fogjuk folytatni.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK