Ancelotti: Ha maradok, az csodálatos, hiszen ez minden, amire vágyom

Carlo Ancelotti megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját a szombati, Getafe elleni összecsapás elõtt: „Casillas nem kérte, hogy játszhasson. Maradni szeretne.”

„Még nem beszéltem a klubbal és a klub sem beszélt velem. Úgy gondolom, hogy a Real Madrid edzõje vagyok egészen addig, amíg a klub mást nem mond. Vasárnap vagy hétfõn leülünk és beszélünk az én helyzetemrõl és a klub jövõjérõl egyaránt. Ha maradok, az csodálatos, hiszen ez minden, amire vágyom. Ha mégsem, akkor az itt töltöm két év emlékét senki sem veheti el tõlem.”

A mérkõzés elõtti nyilatkozata elõtt Ancelotti a riporterekkel viccelõdött: „Szóval, beszéljünk a mérkõzésrõl…” Az olasz még mindig bizonytalan a jövõjét illetõen.

Akkor is marad, ha a stáb többi tagja távozik? „A saját csapatommal érkeztem ide, a legjobbakkal a szakmában. Nagyon bízom bennük. Velük együtt értem el mindent a karrierem során. Az enyém a legjobb fitness edzõ és a legjobb kapusedzõ a világon.”

A lehetséges helyettesítõirõl: „Mindig nagy a mozgolódás az edzõk körében. Meglep, hogy ezen bárki is csodálkozik.”

A játékosok fizikai állapota: „Jobb formában vagyunk a szezon végén mint múlt évben, bár volt egy nehéz idõszakunk februárban, mikor olyan kulcsfontosságú játékosok sérültek le, mint Ramos, Modric és James. De a csapatot minden csak még erõsebbé tette.”

Florentino Pérez: „Mindig jó vele a kapcsolatom, de most egy fontos döntés elõtt áll. Akkor is fenn fogom tartani vele a kapcsolatot, ha távozok. Boldog leszek, ha maradhatok, de ha mennem kell, akkor két fantasztikus év emlékét fogom magamban õrizni.”

 

Pogba: „Fantasztikus játékos, még fiatal és nagyszerû jövõ áll elõtte. Nem tudom, hogy megfelelõ igazolás lenne-e a Real Madrid számára. Bármely csapat jól járna vele. Õ Európa egyik legjobb fiatal játékosa.”

Kroos és James: „Jó idényük volt mindent figyelembe véve, hiszen az elsõ évük volt itt. Beilleszkedtek és segítették a csapatot. A Madrid két nagyon fontos játékost szerzõdtetett a jövõre nézve.”

Megkérte Casillas, hogy játszhasson? „Nem kért rá. Az én döntésem volt, hogy az Espanyol ellen Keylor véd és Iker pedig az utolsó mérkõzésen. Itt szeretne maradni.”

Cristiano Ronaldo: „Már elvesztettem a fonalat a góljai számát illetõen. Mindent belead a csapatért. Többet nem is kérhetnék tõle.”

A következõ idényrõl: „Az én megérzésem az, hogy maradok. A klub most mérlegel, én pedig szeretnék itt maradni, mert szeretem ezt a klubot és a várost is.”

A kritikák kezelése: „Mint futballszurkoló és vezetõedzõ megértem ezt a dolgot.”

A gentleman: „Nem ezzel foglalkozom. Mindenkinek megvan a saját személyisége. Engem nem zavar, ha most Benítezrõl vagy másokról beszélnek. Ez normális.”

A játékosok támogatása: „Köszönöm nekik, amit mondtak rólam. Jó kapcsolatban vagyunk, de õk nincsenek belevonva ebbe. Ez a döntés a klubé.”

Mikor derül ki a további sorsa? „Madridban lenni nem munka, inkább nyaralás. Talán maradok. Nem siettetem a távozást. Menni fogok, ha minden dolog tisztázódik.”

Tekintély az öltözõben: „Mi most a pszichológiáról beszélünk. Szeretek a saját személyiségemmel hatni a csapatra, de nem vagyok az a kiabálós típus, csak azt akarom, hogy a csapatom legyen elhivatott a módszereim iránt.”

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Thibaut Courtois
Tovább

Orvosi jelentés: Thibaut Courtois

A Real Madrid hivatalos közleménye a játékos műtétje kapcsán. Játékosunk, Thibaut Courtois a Real Madrid orvosi csapatának felügyelete…
Real Madrid hivatalos közlemény
Tovább

Hivatalos közlemény

A tegnapi napon a klub ismét hivatalos úton reagált az El Sadarban elhangzott, Vinícius-t célzó szurkolói inzultusokra. Az…