Carvajal: Be akarom bizonyítani, hogy a klub jól döntött

Dani Carvajal 2020-ig hosszabbította meg szerzõdését a Real Madriddal. A fiatal spanyol védõ nagyon boldog, a célja pedig az, hogy bebizonyítsa a klubnak, jól döntöttek, amikor a szerzõdéshosszabbítása mellett döntöttek.

Gratulálok. Az „egy életen át madridista” jelzõ tökéletesen illik hozzád.
Gyakorlatilag már tíz éve itt vagyok. Itt nõttem fel, a Real Madrid tanította meg nekem ezeket az értékeket. Büszke vagyok arra, hogy további öt évig a klubnál maradok, és hálás vagyok azért a bizalomért, amelyet a klub mutat felém. Úgy érzem, sok támogatást kapok, remélem, képes leszek bebizonyítani, hogy a klub jól döntött.

Izgatott vagy az új idény elõtt?
Igen. Nagyon izgatott vagyok az új projekt, az új edzõ és az új stáb miatt. Volt már szerencsém találkozni velük személyesen is. Elõttünk van az elõszezon, hogy mindenre felkészülhessünk, reméljük, hogy ez egy nagyszerû év lesz sok trófeával.

Azzá a játékossá váltál, aki akkor szerettél volna lenni, amikor csatlakoztál a Real Madridhoz?
Az a játékos lettem, akirõl csak álmodoztam, sokkal több annál, mint amire számítottam. Visszatekintve a karrieremre, szinte elképzelhetetlennek tûnik, hogy ma itt ülök, és további öt évre aláírom a szerzõdésemet. Amikor 2002-ben csatlakoztam a Real Madridhoz, mindig arról álmodtam, hogy a Bernabéu gyepére léphetek a Real Madrid mezében. Istennek és a klubnak hála ez lehetségessé vált számomra.

Mindig azt mondtad, hogy egyfajta tanulmányi út volt számodra a Németországban töltött egy év. Ott a legjobb védõk egyikévé váltál.
Ez egy lehetõség volt. A klub soha nem szakította meg velem a kapcsolatot, a lehetõ legjobb megoldást értük el. Távoztam a fejlõdés és javulás érdekében. Ez volt a legjobb döntés, egy kulcsfontosságú fordulópont a karrieremben, ami hozzásegített ahhoz, hogy ma itt legyek.

Labdarúgóként hogyan jellemeznéd magad?
Olyan játékos vagyok, aki sokat dolgozik és mindent belead minden egyes nap. Aktív vagyok védekezésben és támadásban is. Megvannak a szükséges képességeim a modern futballhoz, amely olyan jobbhátvédeket követel, akik gyorsak és képesek megbirkózni az ellenfél villámgyors szélsõivel. Arra törekszem, hogy a csapat segítése érdekében kihasználjam a képességeimet.

Az elsõ idényedben megnyerted a Tizediket. Milyen volt az a pillanat?
Nem találok szavakat. Amikor gyerek voltam, mindig azt akartam, hogy a Real Madrid minden évben megnyerje a Bajnokok Ligáját. Látni magam a kezdõcsapatban a Bajnokok Ligája döntõjében, ráadásul az elsõ szezonomban, ez olyasvalami, amelyet még most is nehéz elhinni.

Úgy tûnik, különleges a kapcsolatod a Bajnokok Ligájával. 2002-ben, amikor megérkeztél a klubhoz, a csapat megnyerte a Kilencediket. Most, hogy megújítják a szerzõdésed, itt az ideje a Tizenegyediknek…
Reméljük, hogy a hagyomány folytatódik és meg tudjuk csinálni. Csodálatos lenne. 

Három másik trófeát is nyertél a Real Madriddal: a klubvilágbajnokságot, az Európai-szuperkupát és a Király-kupát. Milyen emlékeid vannak ezekrõl?
Mindössze két idény alatt négy címet nyerhettem a csapattársaimnak köszönhetõen, akiknek a segítségével minden bizonnyal még több trófeát nyerünk majd.

23 éves vagy, azt gondolom, hogy a csapattársaid gyakran inspirálnak.
Az itt töltött két év alatt szerencsés voltam, hiszen fiatal és tapasztalt csapattársakkal egyaránt játszhattam. Az idõsebbek sok tanácsot adnak nekünk, hozzájárulnak ahhoz, hogy fejlõdhessünk, hogy megértsük, mit jelent ennek a meznek a viselése.

Izgatott vagy amiatt, hogy a fejlõdést életed klubjában folytathatod?
Számomra egy álom az, hogy a klub bizalmat szavazott nekem. Izgalommal tölt el, hogy újabb öt évig, 2020-ig itt lehetek, folyamatosan be szeretném bizonyítani, hogy a klub jól döntött.

Öt ígéretes szezon vár rád…
Mindenek elõtt az elsõ évre kell gondolni, ez a legfontosabb. Ígérem, hogy mindent meg fogok tenni ezért a mezért, ahogy eddig is.

Milyen üzenetet küldenél az akadémia játékosainak?
Nem túl rég kaptam egy lehetõséget és az akadémia különbözõ korosztályaival edzhettem. Megismételném azt, amit akkor mondtam nekik: jól kell érezniük magukat és mindent bele kell adniuk minden edzésen és mérkõzésen. Ez az, amit én is tettem annak érdekében, hogy hazatérhessek és legyen bennem az az érzés, hogy többet is tehettem volna. Ez a hozzáállás szükséges ahhoz, hogy valaki elérhesse az elsõ csapatot.

Végül, milyen üzenetet küldenél a szurkolóknak?
El szeretném mondani nekik, hogy legyenek izgatottak, ahogy az egész keret, az edzõk és a klub is. Minden lehetséges dolgot megteszünk majd annak érdekében, hogy sikeres legyen ez az idény. Mindannyiunk célja ugyanabban az irányban van, velünk kell tartaniuk és támogatniuk kell minket, mivel nagyszerû futballt és minden bizonnyal sok sikert fognak majd látni.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK