Benítez: Jelenleg nem keresünk újabb támadót

Rafa Benítez a bajnoki nyitány elõtt állt az újságírók rendelkezésére. A mester nem volt hajlandó elárulni a kezdõcsapatot, de beszélt a bajnoki nyitányról, az érzelmeirõl és természetesen szó esett az átigazolásokról is.

Luis Enrique szerint a Barcelona a bajnokság esélyese: „Ez természetes, neki így kell gondolkodni. Úgy gondolom, hogy nagyszerû csapatunk van és harcolni fogunk a bajnoki címért.”

A debütálásáról: „Nagyon érzelemdús lesz. Az elsõ hazai mérkõzésünk alkalmával pedig még inkább, amikor kijövök majd a játékoskijáróból és felnézek arra a lelátóra, ahol szurkolóként ültem. Nagyon büszke vagyok és remélem, hogy boldogan, gyõzelemmel térünk majd haza.”

A kezdõcsapat: „Általában nem hozom nyilvánosságra a kezdõcsapatot. Még nem döntöttem.”

Egy másik csatár érkezése: „Már sokszor elmondtam, hogy Benzema egy nagyszerû támadó. Épp ezért céloztam meg számára a 25 gólt, hogy ezzel is motiváljam. Továbbá itt van nekünk Cristiano, Jesé és Mayoral. Jelenleg nem keresünk támadót.”

Cristiano, mint támadó: „Ezek a dolgok az adott mérkõzéstõl függnek. A játékosok szabadon mozoghatnak, hogy kihasználhassák a kreativitásukat és a tehetségüket. Cristiano akkor fog csatárként játszani, amikor erre van szükség. Máskor a szélrõl fog befelé húzni és gólokat lõni. Ez az, amit a leginkább szeretek látni és õ is ezt szereti a legjobban.”

Végleges keret: „Nagyszerû csapatunk van és remek keretünk. Nagyon elégedett vagyok. Velünk van a világ néhány legjobb játékosa, az én dolgom, hogy még jobbá tegyem õket.”

A Gijón csapatáról: „Nehéz mérkõzés lesz, magabiztosnak kell lennünk, ha nyerni akarunk. Nagyszerû ismét az élvonalban látni a Sportingot, de mennünk kell elõre és mindent meg kell tennünk a gyõzelemért.”

A liga megnyerése: „Nyilvánvaló, hogy madridistaként tudom, mit éreznek az emberek. Azt szeretnék, ha a klub megnyerné a bajnokságot, a Bajnokok Ligáját és a kupát is. Jól kell kezdenünk holnap és meg kell próbálnunk megnyerni minden mérkõzést.”

Casemiro: „Ahogy mindenki más esetében, fontos, hogy amikor játszik, azt adja a csapat számára, amire szükség van. Készen kell állnia arra, hogy száz százalékot hozzon ki magából. Akik nem játszanak rendszeresen, azoknak keményen kell edzeniük, hogy formában maradjanak. Azt az agressziót, munkamorált és minõséget kell mutatnia, amit mindannyian tudunk, hogy megvan benne.”

De Gea és Navas: „Õszinték vagyunk Keylorral. Természetesen. Õ egy intelligens, profi játékos. El vagyok ragadtatva a kapusaimtól, nem fogok azokról beszélni, akik nem a mi játékosaink. Keylor rendben van.”

A nyomásról: „Nem vagyok meglepve, hogy nyomás nehezedik ránk a bajnokság megnyerése miatt. Ez mindig is így volt, a Real Madrid rendelkezik a történelem legtöbb trófeájával. A címek megnyerése egy igazán nagy kihívás, keményen kell dolgoznunk, de ez nem okoz álmatlan éjszakákat számomra. Megvannak a játékosaink, akik szükségesek a gyõzelemhez.”

Barcelona: „Képesek vagyunk arra, hogy címeket nyerjünk, ahogy õk is. Mi vagyunk a Real Madrid. Minden meccsen a gyõzelemért kell játszanunk és minden trófeáért harcolnunk kell.”

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK