Benítez: Megnyugtat a játékosok hozzáállása

A Real Madridnak nem sok ideje maradt a pihenésre, hiszen kedden már a Bajnokok Ligájában a Sahtar Doneck csapatát fogadja a Santiago Bernabéuban. A mérkõzés elõtt Rafa Benítez és Dani Carvajal nyilatkozott a sajtó munkatársainak.

Benítez

A védekezés
“A kulcs a játékosok hozzáállása. Mindig van hová fejlõdni, de szerencsére jó úton járunk. Reméljük, hogy sokáig megmarad ez a hozzáállás.”

Cristiano és a pihenés
“A csapat rotációja nem egy olyan dolog, amit szeszélybõl csinál az ember. Azért rotálok, hogy a maximális szinten tartsam a csapatban rejlõ potenciált. Néha ez rosszul sül el. A rotáció a posztoktól függ. Nem lehet ugyanúgy rotálni egy szélsõvédõt, akinek sokkal nagyobb területet kell bejátszania, mint például egy támadót. Fõleg a terhelésüktõl függ.”

Cristiano a legjobb?
“Cristiano nagyszerû. Õ az egyik legjobb. Azért nem mondhatom, hogy a legjobb, mert számos jó játékost edzettem már. De jelenleg õ a világ legjobbja.”

A kapusok rotálása
“Még nem beszéltem velük, szóval nem tudok mit mondani. Mindhármukkal meg vagyok elégedve. Holnap fogok dönteni.”

Hol kell fejlõdni?
“Közel kell kerülnünk a száz százalékos hatékonyság eléréséhez a támadásokban és a kontrák során is. De hátul is folyamatos koncentrációra van szükség.  A játékosok hozzáállása megnyugtat engem.”

Isco
“Fantasztikus játékos, és ugyanilyen keményen és elszántan kell folytatnia a munkát. A benne rejlõ lehetõségeket pedig néhány góllal kell még kiegészítenie. Azzal mindenki jól járna.”

Bale és Cristiano
„Szabadon mozoghatnak. Mindkettejükkel beszéltünk már a mozgásukról. Felvázoltuk nekik egy papíron, õk pedig megértették. Bale lendületes, Cristiano pedig befelé húz, Jamesszel, Iscóval és Benzemával pedig az a célunk, hogy problémát okozzunk a riválisainknak. Beleértve a két szélsõ hátvédünk mozgását, akik csatlakoznak a támadásokhoz.

Cristiano
„Nem volt lehetõségem arra, hogy láthassam játszani Di Stéfanót, de azt mesélték, hogy nagyon jó játékos volt, ahogy Raúl is. Cristiano pont olyan, mint õk.”

Sahtar
„Úgy vélem, hogy egy nagyszerû csapat. Nem lesz könnyû meccs, ugyanezt mondtam, amikor kiderült, hogy egy csoportba kerülünk. Nagyon tapasztalt edzõjük van, aki mindig a legjobbat hozza ki a játékosaiból. Ha nem koncentrálunk kellõképp, akkor meggyûlhet a bajunk, tehát a tõlünk telhetõ legjobbat kell nyújtanunk. Összehasonlítanám ezt a mérkõzést egy másikkal, mondjuk a Galatasaray ellenivel, mivel nekik is minõségi játékosaik vannak, akik megnehezítik a dolgod, ha nem adsz ki mindent magadból. Mi azonban tudjuk kezelni ezt, ha a lehetõ legjobbat nyújtjuk.

Nyomás a Tizenegyedik megszerzése miatt
„Egyáltalán nem érzünk nyomást, csak azt, hogy minden meccsünket meg kell nyernünk. Ha így teszünk, akkor trófeákat fogunk nyerni. A Bajnokok Ligája a legfontosabb sorozat Európában, de nagyon kedvelem a bajnokságot és a kupát is.”

Carvajal

Szezonkezdet
“Egész jól sikerült kezdenünk a szezont. Nem érdemeltük meg, hogy pontokat veszítsünk Gijónban, hiszen rengetek helyzetet dolgoztunk ki. Jó formában várhatjuk a Bajnokok Ligája mérkõzést, de tovább szeretnénk javulni. A csapat folyamatosan fejlõdik, és azért megyünk ki a pályára, hogy jó teljesítménnyel megszerezzük a három pontot.”

“A Bajnokok Ligája a legfontosabb sorozat. A Real Madrid a világ legjobb klubja, és mint minden évben, idén is meg kell próbálnunk megszerezni a BL-serleget. Az egész csapat nagyon várja már. Mindannyian tudjuk, mit jelent a Bajnokok Ligájában játszani. Itthon kezdünk, a saját szurkolóink elõtt. Egy nagyszerû ellenfél vár ránk, és oda kell figyelnünk.”

Versengés Danilóval
“Sajnos, azért kerülhettem be a csapatba, mert egy csapattársam megsérült. Gyors felépülést kívánok neki. Az edzõ tudja, hogy számíthat ránk. Biztos vagyok benne, hogy aki nincs a kezdõcsapatban, és keményen dolgozik, meg fogja kapni a bizalmat. Rafa nagy figyelmet fordít a védekezésre. Ez pedig eredményre vezet. Egy olyan csapatnak mint mi, akik nagy hangsúlyt fektetnek a támadásokra és a gólszerzésre, meg kell találnunk az egyensúlyt, mert ez fog minket sikerre vezetni. Minden edzõnek megvan a saját módszere.  Az edzések nem sokat változtak. Sokat labdázunk, és talán masszívabbak vagyunk.”

Cristiano
“Akik futballoznak, tudják, hogy egy meccsen öt gólt szerezni nem könnyû. A miénk a világ legjobb bajnoksága, és mit mondhatnék Cristianóról… A világ legjobbja, és ezt ismét bebizonyította.”

Kapcsolat a középpályásokkal
“Nem számít, hogy Gareth, Isco vagy épp James játszik-e elõttem. Nagyszerûen megértjük egymást. A legfontosabb, hogy mindenki tudja, mit kell csinálnia. Ez a harmadik évem, hogy Gareth-tel játszom, és tökéletes az összhang.”

Forrás: as
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK