Cristiano: Meg kell köszönnöm a csapattársaimnak a jobbnál jobb passzokat

A Shakhtar Donetsk elleni 4-0-s hazai sikert követõen Rafa Benítez, Karim Benzema és mindenki nagy meglepetésére Cristiano Ronaldo állt az újságírók rendelkezésére.

Benítez

Sérülések: „Bale görcsöt érzett a vádlijában, de várnunk kell még egy-két napot, hogy pontos képet kapjunk a sérülés eredetérõl. Ramos és Varane ütköztek, az õ állapotukkal kapcsolatban optimistább vagyok. Bale esetében még várnunk kell.”

Kovacic: „Azért hoztuk be, hogy segítse a középpályás játékot, különösen akkor, amikor mindkét szélsõ védõnk a támadózónában helyezkedik. Bale sérülésével a többiek számára is lehetõség nyílik. Most Kovacicnak szavaztam bizalmat, mert õ illett a mai játékba, de a következõ mérkõzéseken lehet jobb választás lesz Jesé, Cheryshev vagy Lucas Vázquez.”

Shakhtar: „Nehéz mérkõzés volt. Jól járatják a labdát, és szeretik birtokolni azt, ez nehézzé teszi az ellenük való védekezést. Sok jó játékosuk van, akik gyorsak, és jól bánnak a labdával. Nehéz volt megszereznünk az irányítást. Annak ellenére, hogy nem kimondottan játszottunk gyönyörûen, ki tudtunk dolgozni helyzeteket. Örülök, hogy a helyzeteink nagy részét értékesítettük, és nem kaptunk gólt. Az egyetlen negatívum a sok sérülés volt.”

A sérülések a szezonban: “Nem aggódom, mert eddig nem volt sok sérülésünk. Ma két játékosunknak volt szerencsétlen ütközése, de fizikailag a csapat nagyon egészséges.”

Cristiano: „Az egyetlen dolog, ami meglepetést okoz, az a hablatyolás ami körülötte zajlik, ahelyett, hogy arról beszélnének az emberek, amit a pályán nyújt. Nem vitás, hogy õ a világ legjobbja. A legnagyobb becsben tartom õt.”

Cristiano Ronaldo

A teljesítményrõl: „Jó formában vagyunk, a csapatmunka kiemelkedõ. Védekezésben nagyon jók voltunk. A Shakhtar jól játszott, szeretik tartani a labdát, de a mai a mi napunk volt, nyertünk, és jól játszottunk.”

A szezonkezdés: „Tudjuk, hogy az elõszezon nem annyira fontos, viszont azt is tudtuk, hogy mennyire fontos a Bajnokok Ligájában egy erõs kezdés. A bajnokságban voltak nehézségeink, az elsõ fordulóban csak döntetlent tudtuk elérni, de azóta sokkal céltudatosabbak vagyunk, és jó formának örvendünk.”

Mesterhármas: „Nagyon örülök neki, és köszönöm a csapattársaknak a türelmet, amit belém fektettek.”

Kritikák: „Elégedett vagyok, megtiszteltetés a pozíciómban lenni. Muszáj megköszönnöm a csapatnak, akik nagyon sokat segítettek nekem. Nem értem… eddig rossz játékos voltam, és most, hogy nyolc gólt lõttem, hirtelen jó lettem. A csapattársaim bíznak bennem, õk látnak el engem a jobbnál jobb labdákkal, ezekbõl szerzem a góljaim.”

Benzema

A mérkõzés: „A legjobb az volt benne, hogy nyertünk. Az elsõ félidõben hiányzott a ritmus, nem tudom, miért. Kiengedtük a kezünkbõl az irányítást és sok helyzetet kihagytunk. Három játékosunk lesérült. A legfontosabb persze az, hogy megvan a három pont.”

Gólszerzés: „Bízom magamban, de az a lényeg, hogy a csapat nyerjen.”

Cristiano: „Számomra õ a világ egyik legjobbja.”

Bale: „Sok jó játékosunk megsérült, de a keretünk lehetõséget ad arra, hogy pótoljuk õket.”

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK