Modric: Ameddig így játszunk, nem lesz probléma

Tegnap este a Real Madrid egy izgalmas mérkõzésen gyûjtötte be a három pontot az Athletic Bilbao otthonában. A mérkõzést Karim Benzema két gólja döntötte el, de az egész csapat nagyszerûen teljesített. A találkozó után Benítezen kívül, Varane, Carvajal, Modric és Kovacic értékelt.

Benítez

Öröm
“Bizonyosan boldog vagyok, miután a csapat megnyerte a mérkõzést, amely két fázisra bontható. Az elsõ félidõben kontrolláltuk a játékot és birtokoltuk a labdát, gólhelyzeteket alakítottunk ki, a második félidõben pedig megmutattuk a karakterünket és egyúttal négy vagy öt nagy lehetõséget is kialakítottunk.”

Benzema lehozatala
“Taktikai döntés volt, amikor az ellenfél elkezdett hosszú labdákkal próbálkozni. Nagyszerû játékos. Egy igazi kilences, egy kis eltéréssel: nem az a tipikus büntetõterületen belüli csatár. Sokat mozog, és ezzel a többi támadónak is területet alakít ki. Rendkívül minõségi játékos, és nagyszerûen megérti magát Cristiano Ronaldóval. Azt mondtam neki, hogy 25 gólt fog szerezni idén, és számos gólpasszt is ki fog osztani. Jó úton halad. De a lényeg, hogy mindenki keményen dolgozott.”

A San Mamés-i gyõzelem
“A gyõzelmek mindig magabiztosságot adnak. Hiányoztak az utolsó passzok, de összességében 20 gólhelyzetet alakítottunk ki a San Mamésban, ami jó fényt vet a csapatra és erõsíti a csapategységet.”

Kovacic
“Jól játszott. Kiváló képességû és dinamikus játékos. Idõnként elvesztettük a játékunkat a pálya közepén az elsõ félidõben, de végig kontrolláltuk a meccset.”

Athletic
“Nagy nyomást helyeztek ránk, ezért volt ilyen a középpályánk. Ennek vannak hátrányai is, de meg kellett találunk az egyensúlyt ezen a mérkõzésen.”

A Madrid legjobb játéka eddig
“Ez más volt. Csináltunk néhány dolgot, amit korábban nem. Mostanáig nem mutattuk meg az igazi karakterünket egy meccsen sem. Ma remekül kezeltük a labdát, sokkal jobban, mint ahogy azt a Granada ellen tettük.”

A Barcelona veresége
“Ezt nem tudtam a mi mérkõzésünk végéig.”

Nehéz mérkõzések következnek
“Ez igaz, és ez mindig így van a Real Madridnál, amikor folyamatosan kihívások jönnek. Rengeteg erõ van bennünk, hogy mindegyik sorozatban teljesítsünk amikor kell, és remélem ez kitart a szezon végéig.”

Modric

A gyõzelem
“Ez egy nagy gyõzelem, három nagyon fontos ponttal. Nagyon boldogok vagyunk a gyõzelem és a teljesítményünk miatt. Remek arcát mutatta a csapat, különösen, amikor az Athletic nyomást kezdett gyakorolni ránk a második félidõben és végül betaláltak. Ez volt az a pillanat, amikor megmutattuk az erõsségeinket és a minõségünket.”

A Barca kikapott a Celtától
“Félidõben hallottuk, hogy 2-0-s vereségre állnak, ez nagyon meglepett engem, de csak magunkra szabad koncentrálni, küzdenünk kell és megnyerni a mérkõzéseinket. Saját magunktól függünk, és amíg így játszunk, mint ma, nem lesz probléma”

Benzema
“Karim egy kivételes játékos, a világ legjobbjainak egyike. Szerencsések vagyunk, hogy velünk játszik egy csapatban.”

Keylor sikertelen rekorddöntése
“Ez nem fontos annyira, 2-3 szenzációs védést mutatott be és újra egészen kiválóan játszott. Ez nem fogja õt zavarni. A fontos, hogy mérkõzéseket nyerjünk, ezek a rekordok másodlagosak.”

Kovacic
“Elképesztõ. Nagyon fáradt most, de nagyon boldog, kiválóan játszott, akár a többiek. Három pont a csapatnak és minden egyes játékosnak. Jól ismerem õt, és megmutatta, hogy bármire képes. Nagyon nagy tehetség, aki napról napra jobb lesz.”

A közelgõ nagy menetelés
“Igen, Málaga a hétvégén, aztán a Bajnokok Ligája-fellépés és az Atlético Madrid elleni vendégjáték. A mai gyõzelem formába hoz minket az elõttünk álló kihívásokra.”

Kovacic

A mérkõzés
“Kemény mérkõzésen vagyunk túl, de a végén megszereztük, amiért jöttünk. Jól játszottunk az elsõ félidõben, a másodikban inkább a védekezésen volt a hangsúly, mert az Athletic nagy nyomást helyezett ránk. Szeretném megköszönni Rafa Beníteznek a bizalmat, nagyon élveztem a játékot. Boldog vagyok.”

Benzema teljesítménye
“Benzema hihetetlen, sokat segít a csapatnak a góljaival, ahogyan Cristiano is teszi. Kellemes érzéssel tölt el, hogy ennyire élvezi a játékot.”

Sorozatos terhelés
“Három naponta játszani nem könnyû dolog, de elég minõségi a keretünk, hogy kiálljuk a próbákat.”

Dani Carvajal

A mérkõzés
“Bilbaóban mindig nehéz gyõztesen elhagyni a pályát, de megmuttatuk a bennünk rejlõ potenciált. Megérdemeltük a gyõzelmet, a teljes szívünket beleadtuk. Igaz, az elsõ félidõ sokkal jobbra sikerült, de a második játékrészben megmutattuk, csapatként is nagyszerûek vagyunk. Az, hogy képesek voltunk megújulni az egyenlítõ gól után, egy igazi gyõztes csapat ismérve.”

Az elsõ helyen
“Mindig jó érzés a tabella tetején lenni, de tovább kell folytatnunk a munkát, meg kell nyerni a mérkõzéseket, hogy bajnokok lehessünk májusban. Tudtunk a Barcelona félidei eredményérõl, és azt is tuduk, hogy ez nagy lehetõség az elõzésre. Plusz motiváció volt számunkra.”

Teljesítmény
“Próbálom elnyerni az edzõ bizalmát, ezért a lehetõ legtöbbet próbálom kihozni magamból. Remélem, Danilo minél elõbb felépül, és nehézzé teszi Benítez helyzetét, mert ebbõl a csapat profitál a legtöbbet. Számomra ez az év a legfontosabb, és a legtöbb kihívással teli az eddigi karrierem során. Nem csak klubszinten kell helytállnom, de a válogatottban is meg kell küzdenem a helyemért, hogy ott lehessek az Európa-bajnokságon. Nagy kihívás, bizonyítanom kell.”

Varane

A találkozó
“Nagyon szoros mérkõzés volt, keményen kellett küzdenünk, de boldogok vagyunk, mert a csapat nagyon jól teljesített. Nagyszerûen, csapatként dolgoztunk. Bilbaóban mindig nehéz nyerni, mert az Athletic nagy erõbedobással játszik, de jól reagáltunk és végül pozitív eredményt sikerült elérnünk.”

“Keményen dolgoztunk, koncentráltan és összeszedetten játszottunk. A lényeg, hogy így folytassuk tovább. A spanyol bajnokságban senki ellen sem könnyû gyõzni, számos jó csapat van. Fontos, hogy állandósítsuk a formánkat.”

Benzema
“Nagyon jó formában van, és eddig minden mérkõzésen betalált. Nagyon jól sikerült a szezonkezdete, remélem, sokáig kitart a formája.”

Forrás: AS, realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK