Sergio Ramos 10 évvel ezelõtt debütált a Real Madridban

A védõ csupán 19 éves volt, még váratott magára, hogy beírja magát a Real Madrid történelemkönyvébe. Azóta 447 mérkõzésen játszott, 55 gólt szerzett és nyert 1 BL-trófeát, 1 klubvilágbajnokságot, 1 Európai-szuperkupát, 3 bajnokságot, 2 Király-kupát és 2 spanyol szuperkupát a Real Madrid játékosaként.

A csapat jelenlegi kapitánya 2020-ig hosszabbította meg szerzõdését, így még hosszú ideig fogja megajándékozni a szurkolókat olyan felejthetetlen pillanatokkal, mint lisszaboni gólja a Bajnokok Ligája döntõjében az Atlético Madrid ellen, ami alapvetõ szerepet játszott a Tizedik megnyerésében, illetve örökös helyet biztosított számára a Real Madrid históriáiban. További kiemelkedõ találatai voltak a klubvilágbajnokság elõdöntõjében és döntõjében, amelyek által a marokkói torna Aranylabdáját is neki ítélték.

Futballképességei mellett Ramos személyisége és vezetõi képessége az, ami megkülönbözteti a többiektõl. Kulcsfontosságú eleme volt a csapatnak az elmúlt tíz évben, 316 bajnoki, 82 BL, 36 Király-kupa, 10 spanyol szuperkupa, 2 klubvilágbajnoki és 1 Európai-szuperkupa mérkõzésen.Folytassa, Kapitány!

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK