Benítez: Néhányan nem szeretnék, ha a dolgaink jól mennének

Rafa Benítez megtartotta szokásos mérkõzés elõtti sajtótájékoztatóját Valdebebasban, a holnapi, Levante elleni meccs kapcsán. A vezetõedzõ mindenekelõtt szót ejtett a tegnapi nap folyamán visszavonulását bejelentõ Raúlról, de beszélt a Bale és Ronaldo közötti állítólagos ellentétrõl is.

A munka Raúllal: „Csak a legjobbakat tudom róla mondani. Mostantól teljességgel rajta múlik, hogy mihez kezd a jövõben. Amikor Aspirében voltam beszéltünk az esetleges közös munkáról. Jelenleg megvan a csapatom, akikkel együtt dolgozom, de ki tudja, mit hoz a jövõ. Szeretném minden jókívánságomat elküldeni neki. Most bejelentette, hogy felhagy a focival és én minden jót kívánok neki. Remek kapcsolatot ápolok vele, és remélem, hogy a pályán kívül is hasonló sikereket fog elérni, mint tette azt játékosként”

Raúl esetleges edzõi karrierje: „Raúl nagyon intelligens – képes elemezni a történéseket a pályán és azon kívül is. Most azonban csak rajta áll, hogy mihez kezd.”

Raúl lehetséges pozíciója a Realnál: „Neki a világ bármely klubjában helye van. Õ egy legenda, egy fenomén; a legjobb Raúl bárhol képes maximumot nyújtani.”

Bale ügynökének nyilatkozata: „Adott egy interjút, és azt mondta, amit mondott. Ettõl még itt kiváló a hangulat. A játékosok versenyképesek és jól kijönnek egymással. Néhányan közelebbi kapcsolatot ápolnak a másikkal, de ez mindenhol jelen van. Ha például azt mondom, hogy Modric és Kovacic kiváló kapcsolatban vannak, akkor ez senkit nem fog meglepni. De említhetem Varane-t és Benzemát is. Nem tudok lakatot tenni az ügynökök szájára, de tudok közvetíteni egy bizonyos üzenetet a játékosaim felé. Intelligensek, így tudják, hogy egységesnek kell lenniük a sikerhez. A szurkolók nem szeretik az ilyen témákat; csak az érdekli õket, hogy a csapat a feladatára koncentráljon.”

Sérüléshullám: „Ez egy normális dolog, mégis mit tudnánk tenni? Megnéztem más csapatok sérüléslistáját, és nekik is legalább ennyi sérültjük van. Azoknak a kluboknak, akiknek spanyol válogatott játékosaik vannak, megsínylették a dolgot sérülések terén. A csapatban az izomgondokkal bajlódók 57 százaléka a válogatottban szedte össze a sérülést. Ezzel kapcsolatban nem tudunk változtatni, ha súlyosabb a sérülés, akkor sem. Természetes, hogy minél több válogatott játékosod van a keretben, annál nagyobb a kockázat, hogy lesérülnek. Ha pedig azt is hozzá vesszük, hogy heti két meccset játszunk, akkor az esély csak tovább nõ.”

Cristianóé az összes közvetlen szabadrúgás? „Látom õt edzésen és azt is látom, hogy jól végzi el a szabadrúgásokat. A hatékonysága mindig az adott pillanattól függ. Ha pedig nem elég hatékony, akkor több gyakorlással majd sikerrel jár.”

Levante: „Olyan edzõjük van, aki taktikailag kiváló, tiszta elképzelései vannak. Gyorsan és pontosan kell jatszanunk. A Barcelonával 0-0-t játszottak és voltak lehetõségeik is, ez sokat elmond a Levantéról. Pontosságra és sebességre van szükség.”

Néhány játékos megharagudott amiatt, amit Ancelottiról mondott: „Az interjúban tettem egy futballal kapcsolatos megjegyzést, aztán kiragadták a kontextusból. Ennek a csapatnak remek keret áll rendelkezésére, akikben nagy a versenyszellem is. Arra koncentrálnak, hogy meccseket nyerjenek. Nem tudom irányítani azokat az újságírókat, akik mindent kiforgatnak. A madridisták arra kíváncsiak, mi van a csapattal. Mindenki megválogathatja, milyen témákra kíváncsi. Én olyan csapatért dolgozom, amelyik nem kap gólokat, nem lehet legyõzni és sokat lõ kapura.”

A sérültek állapota a PSG és a Levante elleni meccs fényében: „Vannak, akik már készen állnak, másoknak idõre van még szükségük. Danilo jobban van. Ramosszal beszélnem kell, hogy kockáztatunk vagy sem. A többieknek még vannak problémáik. A válogatottakból visszatérõk közül a legtöbben fáradtak, de jól lesznek.”

A PSG elleni meccsre felépül-e Modric és Benzema: „Ez sok mindentõl függ, még az elején tartanak, rajtuk is áll. Egyelõre pozitívan látjuk a helyzetet, de folyamatosan figyelemmel kell kísérnünk a gyógyulást.”

A sûrû naptár: „Amikor elemzem a naptárat, látom, hol terheltebb. Nem tudok vele mit csinálni. Jól fel akarok készülni a Levante, majd a PSG ellen, utána pedig a Celtára. A többi már nem tõlem függ.”

Cádiz: „Történelmi hely. Hagyományai vannak. Viszonylag sok náluk a szabálytalanság. Elemezni fogjuk õket. Már vannak ötleteim. Tudok róluk egy s mást, de még tanulmányozni kell a csapatot.”

A Madrid és ami körülveszi: „Már régen is tudtam, mit jelentett, mit jelent. De magukon néha meglepõdöm, hova teszik a hangsúlyt a mondataimban. Az ilyesmi mindig jobban érdekli Önöket, mint az, hogy mi van a csapattal, mely egyébként mindent megfelelõ módon végez. Vannak emberek, akiket nem érdekel, ha jól mennek a dolgaink, és próbálnak bennünket kizökkenteni.”

Bale, Keylor, Marcelo és Kovacic csak egyszer tudott a csapattal edzeni, lesz rotáció? “Amit eddig láthattak tõlünk, most is ahhoz kell folyamodnunk. A sérülések miatt nincs sok lehetõségünk változtatásokra.”

Raúl és a helye a történelemben: “Õ egyike a valaha élt öt legjobb spanyol játékosnak, ez kétségtelen.”

Kapcsolata Jesús Olmóval: “Az összes orvossal kiválóan megértjük egymást. Nagyon sok munkájuk van abban, hogy megóvják a játékosokat a sérülésektõl, illetve a felépülésüket is támogatják. A válogatottakkal sokat egyeztettünk, minden információt megadtunk nekik. Kifogástalanul végzik a dolgukat. Nem szeretjük a sérüléseket, de ha már bekövetkeznek, kezelnünk kell. Minden nap vannak egyeztetések, és abszolút profi a hozzáállás.”

Kampány Benítez ellen: “A Madrid egészen más dimenzió, s épp ezért sokan abban érdekeltek, hogy ne menjenek ilyen jól a dolgai. A mai újságírás csak a példányszámokról szól. Rengeteg vitás helyzetet egyszerûen kitalálnak. Sok dologgal lehet összezavarni a szurkolókat. Sokan elhiszik, amiket írnak, pedig az nem is tükrözi a valóságot.”

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK