Benítez: Lesz olyan sérült, aki visszatér a PSG ellen

A Real Madrid viszonylag könnyedén nyert a Bernabéuban a spanyol bajnokság aktuális fordulójában, a Levante nem tudta megtörni a blancók elleni rossz sorozatát.

Benítez:
Zoco, illetve a csapat teljesítménye: „Az egy perces néma csend tisztelgés volt egy újabb legenda elõtt. Korábban engem is ért az a megtiszteltetés, hogy találkozhattam vele, és elmondhatom, hogy csodás ember volt, mindamellett, amit játékosként elért. Jó ezzel tisztában lenni. A mérkõzésrõl annyit, hogy tudtuk, hogy a csapatunk elõl komoly potenciállal rendelkezik, így fontos volt jól kezdeni a meccset. Amikor 2-0-ra vezettünk, a korábban elszenvedett sérülésekre való tekintettel változtattunk. A 3-0 megmutatja, hogy milyen ez a csapat: támadásban erõs, nem kap gólt, köszönhetõen a csapatnak és Keylornak.”

Ronaldo: „Dolgoznia kellett, illetve segítenie a csapatot, õ pedig remekül végezte a munkáját.”

Bale: „Miután 2-0-ra vezettünk, a sûrû hete miatt úgy gondoltuk, hogy elfáradt és frissítettünk a csapaton.”

 

Jesé: „Ma sokkal közelebb került ahhoz, amit elvárunk tõle. Az elvárások nagyon magasak, neki pedig úgy kell dolgoznia, ahogy tette. Kemény munka, támadás, a játékosok kicselezése. Látta, hogy mit kell tennie. Csak úgy kaphat perceket, ha kimegy a pályára és megmutatja, hogy mit tud.”

Sérülések: „Van még idõnk a PSG elleni mérkõzés elõtt. Mindenki jól halad a felépüléssel. A kérdés az, hogy mennyi kockázatot vállalhatunk. Hogy lesz-e olyan, aki visszatérhet a PSG ellen? Úgy gondolom, hogy igen.”

Navas mentései: „Keylortól függetlenül a csapat jól teljesített, remekül dolgoztak a védekezésen, erre pedig remek bizonyíték a kapott gól nélküli meccs a Bernabéuban.”

Pozitívumok: „A 3-0, figyelembe véve a problémáinkat, rendkívül pozitív képet fest a csapatról, hét utánpótlás játékossal a padon.”

Benzema a PSG ellen: „Nem tudom. Beszéltem vele reggel, mindenki azt mondja, hogy jól érzi magát, de már csak néhány nap van hátra, szóval elemeznünk kell a helyzetét.” 

Marcelo:
Jesé: „Jesé jól teljesített, sokat segítette a csapatot, futott és gólt szerzett. Mindenki megérdemli a játékidõt, de bárki játszik, futnia kell és segítenie kell, aki pedig kiérdemli, játszik. Danilo csodás képességû játékos, sokat fog együtt dolgozni Carvajallal. Nagyon jó szélsõ védõink vannak.”

A Bernabéu: „Nagyon boldog vagyok, mindig megpróbálok örömmel és motiváltan játszani, hogy a szurkolókat boldoggá tegyem. Nagyon jó érzés hallani, ahogy a nevemet skandálják. Az ünneplés olyasmi, amit akkor csinálok, ha boldog vagyok. Ma nehéz meccsünk volt, most már a következõket akarjuk megnyerni.”

Öltözõ: „Már lassan 9 éve vagyok a Real Madridban, mindig próbálom kerülni a rossz dolgokat, és biztos vagyok benne, hogy nem tudjátok, hogy mi zajlik az öltözõben. Engem nem zavar a sajtó, mivel már jól ismerem õket.”

Danilo:
„Boldog vagyok, hogy visszatértem a csapatba, de tovább kell dolgoznom. Nem sokat edzettem, most tovább kell javulnom, hogy játszhassak. Fontos, hogy mindig legyen versenytársad, nekem Carvajal. Keményen dolgozunk minden nap, az edzõ pedig mindig az adott pillanatban dönti el, hogy ki játszik, de mindketten készen állunk.”

„Cristiano boldog, ez pedig látható a játékán és az elszántságán is. Amikor jól teljesít, az látszik és a Real Madrid nyer. Marcelo a világ egyik legjobb játékosa, a csapattársam és mindig nagy segítség lesz a Madrid számára. Rengeteget ad nekünk.”

„A PSG elleni nagyon nehéz meccs lesz, nagyszerû csapatuk van, de készen állunk a játékra. Az, hogy ilyen sok sérültünk van, megnehezíti a dolgunkat, de vannak játékosaink, akik tudják pótolni a kiesõket, akik pedig játszanak, mindig száz százalékot adnak.”

Nacho:
„Fontos meccs volt számunkra, mivel a legutóbbi hazai meccseink nem sikerültek túl jól. A csapat jól játszott, három pontot szereztünk és újabb kapott gól nélküli meccset hoztunk. Lehet, hogy az elején egy kicsit túlságosan is nyugodtak voltunk, de nem igazán dolgoztak ki tiszta helyzeteket ellenünk. A csapat jól szervezett volt és az idõ elõrehaladtával egyre jobbak lettünk.”

„Keylor egy remek kapus, ezt mindig bizonyítja. Örülök, hogy itt van a kapunkban, mivel biztonságot ad. Jesé számára fontos volt ez a gól. Remekül játszott, betalált, ez pedig feltüzelte.” 

Lucas Vázquez:
„Amikor játszom, a legjobbamat nyújtom. A bajokság nagyon hosszú, ma pedig hazai pályán kellett nyernünk. Összességében jó meccset hoztunk, ha pedig az ellenfeleink nem tudnak betalálni, a legtöbb meccsünket meg fogjuk nyerni. A jó védelem magabiztosságot hoz, ezt pedig támadásban is észre lehet venni.”

Marcos Llorente:
„Nagyon boldog vagyok. Már játszottam néhány meccsen az elõszezonban, de ma volt a hivatalos bemutatkozásom. A csapattársaim fogadtatása örömmel töltött el. Köszönöm az edzõi stábnak a lehetõséget.”

„Elõször mindig ideges az ember, de ha a pályára lépsz, akkor te is csak az egyik játékos vagy. Úgy játszottam, ahogy a Castillában is szoktam, jól ment a dolog. Amikor játszunk, a szurkolók segítenek nekünk, én pedig igazán meglepõdtem, hogy ez most mennyire bátorított engem.”

„A Levante jól zárta a területeket, letámadtak, de amikor kaptak két gólt, megnyíltak és több lehetõségünk volt.”

Forrás: realmadrid.com; AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK