Benítez: Nem beszélek Cristianóval? Már unalmas ez a téma…

A Real Madrid edzõje az EsRadio vendége volt egy interjú erejéig. Itt többek között arról is beszélt, hogy a spanyol sajtó valótlan dolgokat állít a csapatáról.

Kapcsolata Ronaldóval és az öltözõvel: “Beszéltem Cristianóval. Ennek a következménye az is, hogy kihagyta a portugálok utolsó, tét nélküli EB-selejtezõjét, hogy pihenhessen. Amikor egy játékos a nemzeti válogatottjával van, akkor az edzõ feladata eldönteni, hogy mikor jöjjön vissza a klubjához, attól függõen, hogy milyen formában van az adott játékos. Természetes, hogy a játékosok játszani akarnak, de mindig elmondják a problémáikat, ha az ember rákérdez. Már unalmas mindig azt hallani, hogy nem beszélek Cristianóval. Minden nap megteszem ezt. Amikor pedig beszélünk, a szokásos témákról szoktunk: a fociról, a csapatról és egy kicsit minden témáról. Azokról a dolgokról, amikrõl egy labdarúgóval szoktál. A szurkolóknak azt üzenném, hogy ne kételkedjenek – a hangulat továbbra is remek a csapatnál. Talán jobb, mint bárhol az elõzõ csapataim közül. A Real versenyképes.”

 

Benzema sérülése és Deschamps: “Nem fogok mindent elmondani, amit elmondhatnék ezzel kapcsolatban. Vannak a hétköznapi emberek, mint Vicente Del Bosque például. Vele és a technikai stábjával is könnyû értekezni. Vannak olyan kapitányok, akikkel ez nem megy ilyen gördülékenyen.”

Beszélgetés Benzemával: “Ezt mondtam neki: „El kell gondolkodnod egy kicsit, mert ez meg ez történt. Mikor cseréltelek le, és miért?” Amit el akarunk érni, az, hogy a számunkra létfontosságú játékosokat megóvjuk. Ezért figyelünk oda rá. Tudjuk, hogy tavaly és az elõszezonban is hasonló sérüléssel küzdött, mint most.”

Bale sérülése: “Múltkor, mikor félidõben lecseréltük, õ folytatni akarta a játékot. Láttuk, hogy kimerült. Amikor pedig valamelyik játékos fáradt, nagyobb a kockázata egy sérülésnek is. Mégis azt mondta, hogy a pályán szeretne maradni, de én nemet mondtam neki és lecseréltük, hogy pihenhessen. Most a legsürgõsebb dolog, hogy a megfelelõ kezelésben részesüljön, aztán egy vagy két nap múlva tovább léphetünk.”

Nyomás: “Van néhány újságíró, aki különös okokból kifolyólag a Real Madrid számára érdektelen dolgok után kutakodik. Így történhet, hogy napvilágra kerülnek hamis történetek. Személy szerint engem különösen bánt, amikor azt hallom, hogy mondvacsinált kritikákkal illetik a klubot, az orvosainkat vagy a technikai stáb bármely tagját. Tiszteletbõl, vagy éppen azért, hogy elkerüljük a vitákat, nem mindig reagálunk dolgokra, annak ellenére, hogy tudjuk, hogy valótlanok. De esetenként fel kell szólalnunk: „Uraim, a dolog nem úgy történt.”

Kritikák a taktikai stílusa miatt: “Defenzív edzõ vagyok. De amikor megjelentek a statisztikák a kaput eltaláló lövésekrõl vagy épp a lõtt gólokról a Realnál vagy bármely más csapatomnál, azonnal feledésbe merült ez a kritika. Ez egy három hónapos munka eredménye, a statisztikák meg olyanok, amilyenek, és vannak megcáfolhatatlan tényezõk: minden más csapatnál többet lövünk kapura; több gólt lövünk és kevesebbet kapunk. Valamit csak jól csinálunk, nem? Igen, ott van Keylor, de vannak elõtte védõk is. És Keylor nem azok közé a kapusok közé tartozik, akik a legtöbb lövést kapják egy meccsen.”

Az öltözõ: “A modern futballban elõfordul, ami nálunk a helyzet – azaz hogy tizennégy különbözõ nemzetiségû játékosod van. Vegyük például Sami Hyppia-t. Ha azt akarod, hogy jó kapcsolata legyen a pályán egy málagai spanyollal – akivel semmi közös vonásuk nincs – akkor nehéz helyzetben vagy. De hangsúlyozom, hogy itt, a Madridnál a játékosok kiváló viszonyban vannak egymással, hiszen van egy közös céljuk: megnyerni mindent a Real Madriddal.”

Diego Simeone azt sugallta, hogy a liga a Madrid „pártján áll”: “Nem akarok ebbe belemenni. Csak nézzék meg a statisztikákat arról, hogy ki hány büntetõt kapott ebben a szezonban. Ezzel kapcsolatban nem is kell többet mondanom, úgy érzem.”

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK