Navas: Köszönetet kell mondanom Istennek, hogy magabiztos voltam

A Real Madrid 3-1-es gyõzelmet aratott a különösen jó formában lévõ Celta Vigo otthonában. A mérkõzést követõen Rafa Benítez, Jesé, Navas, Casemiro és Lucas Vázquez álltak az újságírók rendelkezésére, hogy elemezzék az újabb sikerrel záruló bajnokit.

Benítez

A legjobb és a legrosszabb dolog: „A mai legjobb dolog az eredmény, a legrosszabb pedig az az erõfeszítés, amelyet a gyõzelemért kellett tennünk, különösen a hétközi megterhelést követõen.”

Kovacic a padon: „Nem játszott, mert mások kaptak szerepet helyette.”

A mérkõzés: „Nagyszerûen játszottunk a PSG ellen, ma pedig rengeteg helyzetet alakítottunk ki, de szenvedtünk, hiszen nem sikerült megszerezni a harmadik gólt. Elégedett vagyok amiatt, amit ma elértünk.”

A cserék kiveszik a részüket a csapat teljesítményébõl: „Az egész csapatnak jót tesz a tudat, hogy a szenvedéseink ellenére is képesek vagyunk megnyerni a mérkõzéseket.”

A legjobb játékos: „A csapat. Figyelembe véve a hétközi Bajnokok Ligája-mérkõzésünket, illetve azt, hogy a Celtával a közelmúltban több nagy csapatnak is meggyûlt a baja, mi azonban mégis helytálltunk.”

Celta: „Nagyszerû meccs volt ez a szurkolóknak a két csapat által kialakított helyzetek száma miatt. A Celtának volt hite, nagy intenzitással játszottak, a tabella elsõ felében fognak maradni.”

Menetrend: „Meglepetésként ért, hogy szombaton kellett játszanunk a szerdai mérkõzésünk után. Ez történt a Sevillával is. Remélem, hogy a jövõben más klubok is kénytelenek lesznek majd így játszani. Elégedett vagyok mindennel. Álltuk a sarat egy nagyszerû csapat ellen.”

Jesé

A mérkõzésrõl: „Nagyon fontos gyõzelem, hiszen egy remek csapat ellen játszottunk. Nagyon boldogok vagyunk. Kemény meccsre számítottam, nehezebbre, mint a szerdai volt, pont a PSG elleni mérkõzés fáradalmai miatt. Folytatnunk kell a munkát úgy, hogy nem gondolunk másokra. A legfontosabb, hogy nyertünk és vezetjük a tabellát.”

Önbizalom: „Játszani akarok. Korábban frusztrált voltam, amiért nem játszhattam. Most, ha kapok 10 percet, akkor mindent beleadok. Eddig nem vettem figyelembe azt a játékidõt, amit kaptam, azonban most már nagyra értékelek minden percet.”

Esetleges távozás: „Már megmutattam, hogy képes vagyok a Real Madridban játszani, és csak ezt akarom. Meglátjuk, hogy mi történik a jövõben, de maradni szeretnék.”

Más klubok ajánlatai: „13 éves koromban kezdtem el itt futballozni és minden ifjúsági csapatban bizonyítottam. Ugyanezt akarom tenni az elsõ csapatban is.”

Keylor Navas: „Hihetetlen, egy fantasztikus kapus és nagyszerû ember. Nagyon boldog vagyok miatta. Keményen edz, megérdemel mindent. Igazi profi.”

Casemiro

„Tudtuk, hogy nehéz mérkõzés lesz, hiszen a Celta nagyon erõs otthon. A csapat dicséretet érdemel ezért a gyõzelemért. Fáradtak voltunk, hiszen szerdán nehéz mérkõzést játszottunk. Egy jó csapattal csaptunk össze, biztos vagyok benne, hogy a Celta a tabella elején marad majd. Reméljük, hogy minden mérkõzésünket megnyerjük és veretlenek maradunk. Az elsõ félidõben remekül teljesítettünk, a második játékrészben azonban nem tudtuk eldönteni a mérkõzést Marcelo góljáig. Normális, hogy a hazai szurkolók nagyszerû légkört teremtenek és nyomás alá helyeznek. Most folytatnunk kell a kemény munkát. Amióta visszatértem a klubhoz, folyamatosan keményen akarok dolgozni, hogy bizonyítsam, hosszú idõre jöttem.”

Keylor Navas

A mérkõzésrõl: „Sikerült gyõzni egy nehéz pályán, ez pedig segít bennünket abban, hogy elérjük a célunkat, ami nem más, mint a bajnoki cím. A csapat egységes, jól motivált, élvezzük ezeket a gyõzelmeket, hiszek ez a kemény munka gyümölcse. Még mindig hosszú út áll elõttünk, meg kell tartanunk ezt a lendületet.”

Nehéz neki gólt lõni: „Magabiztos voltam, amikor védenem kellett, ezért köszönetet kell mondanom Istennek. Nagyon boldog vagyok, elõször is a gyõzelem miatt, másodszor viszont azért, mert kulcsszerepet játszhattam. Nolito gólja nagyszerû volt, amit nagyon nehéz lett volna elérni.”

Magabiztosság: „Ez a magabiztosság nagyon fontos, ez a folyamatos kemény munka, valamint a csapat támogatásának az eredménye.”

Lucas Vázquez

„Örülnünk kell ennek a gyõzelemnek. Nehéz volt a mérkõzés végén, fõleg a szerdai meccsünk miatt. Ezalatt azt értem, hogy sokkal fáradtabbak voltunk, de errõl nem mi tehetünk. A Celta is dicséretet érdemel. Nyomás alatt tartottak minket a végén, ki kellett kaparnunk a gyõzelmet, de megszereztük a három pontot, és csak ez számít. A csapat jó formában van, folytatnunk kell a munkát.”

„A csapat végig támadó stílusban játszott, több mint 20 kísérletünk volt és végül 3-1-re megnyertük a meccset. Semmi védekezõ stílus nincs a játékunkban. Az elsõ játékrészben nagyon szép teljesítményt nyújtottunk, jók voltunk a támadásokban és jól zártunk hátul is, ezt kell magunkkal vinnünk.”

„Megpróbálok olyan jól teljesíteni, amilyen jól csak tudok. Hálás vagyok az edzõnek a lehetõség miatt. A büszkeség egy igazi forrása a Real Madridban való játék, minden meccsen bele kell adnod mindent. Boldog vagyok, hogy játszhatok. Különleges volt visszatérni Galíciába, ez további motivációt adott.”

Forrás: AS, realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK