Benítez: Nem fogjuk erõltetni Navas játékát

A Las Palmas elleni bajnoki mérkõzés elõtt Rafa Benítez megtartotta szokásos mérkõzés elõtti sajtótájékoztatóját. A mester beszélt az ellenfélrõl, a sérültekrõl, a válogatott mérkõzésekrõl, de válaszolt a Liverpool-Chelsea mérkõzésre irányuló kérdésre is.

Keylor: „Legfõbb célunk, hogy a legjobbunkat nyújtsuk a Real Madridért és a játékosokért. Keylor egy kicsit túlzásba vitte ezt, mi pedig nem fogunk kockázatot vállalni sem vele, sem pedig Sergióval, Jamesszel vagy Benzemával. Erõltethetnénk a játékukat, de nem akarjuk, mivel nagyon sok mérkõzés van még hátra.”

James és Kolumbia selejtezõ mérkõzései: „Minden válogatott játékos esetében – amennyiben egészségesek – tiszteletben kell tartanunk a kötelezettségüket a FIFA elõírásainak megfelelõen. Ezt nem tudjuk elkerülni. Meg akarunk gyõzõdni arról, hogy a lehetõ legjobb állapotban van, hogy képes legyen a legjobbját nyújtani a csapatért és a válogatottért. Nagyon odafigyelünk az állapotára, hogy biztosítani tudjuk a teljes mértékû felépülését és a megfelelõ erõnlétet ha visszatér. Ha ez egybeesik azzal a pillanattal, amikor Kolumbia válogatottjával kell lennie, akkor semmit sem tehetünk. Addig tartjuk a kapcsolatot az edzõikkel és a szövetséggel. Hogy megy vagy sem, az nem rajtunk múlik.”

A Madrid eltérõ megítélése: „Ha nem lennék spanyol és madridi, ha egy másik országból jöttem volna, akkor talán azt kérdezném, hogy ‘Mi folyik itt?’, azonban már hozzászoktam. A Real Madrid egy nagyszerû klub, amely általában ott van az élcsapatok között, ezért pedig rengeteg ember hálás. Azok, akik antimadridisták vagy más csapatoknak szurkolnak, teljesen másképp látják a csapatot. Mivel felelõs vagyok a csapatért, ezért a legjobb tudásom szerint kell irányítanom a Real Madridot és el kell juttatnom a klubot a tabella élére. Ahhoz, hogy ez sikerüljön, nem fecsérelhetem el az idõmet.”

Bale: „Minden kisebb vagy nagyobb problémával küzdõ játékosnak megvan a saját edzésprogramja és a felépülésük várható ideje. Az egyetlen információm, hogy Gareth jelenleg azon a szinten van, amelyre számítottunk, és nem akarjuk elhamarkodni a dolgokat. Azt szeretnénk, ha a legjobb állapotban térne vissza. Nem akarunk senkit sem arra kényszeríteni, hogy idõ elõtt visszatérjen.”

Benzema: „Jól van, egyre jobban. Még mindig túl kockázatos lenne játszatni. Jó érzéseink vannak vele kapcsolatban, hiszünk benne, hogy képes lesz a csapattal edzeni a jövõ héttõl. Ezt nem lehet azonban százszázalékos pontossággal megmondani. Elõfordulhat, hogy valami késlelteti a felépülési idõt. Reményeink szerint a jövõ héttõl több, jelenleg sérüléssel bajlódó játékos is részt vehet majd az edzéseken.”

Sérülések a válogatott mérkõzéseken: „Több mint tíz játékosunk érintett valamely nemzeti csapatban. Edzõként mindig beszélned kell a játékosokkal, kapcsolatban kell állnotok és összhangban kell lenned a nemzeti csapatok orvosi stábjával is. Ennél sokkal többet nem tehetünk, nem tudunk ellenõrizni minden egyes helyzetet. Ha egy nemzeti csapat trénere lennék, másképp közelíteném meg ezt a dolgot, azonban egy klubcsapatot menedzselek.”

Fáradtság: „Párizsban a mérkõzés végéig fenntartottuk az intenzitásunkat. Igaz, hogy a Vigo ellen veszítettünk belõle, de a Celta nagyon sokat futott és jól zárták a területeket, ráadásul ott volt a tudat, hogy vezetünk 0-2-re. A csapat jól teljesít, a produkált számok jók, kezeljük a ránk nehezedõ nyomást. Úgy vélem, hogy a játékosok nagy része jó erõnlétben van.”

Las Palmas: „Mindig jó látni, ha történelmi jelentõségû csapatok térnek vissza az élvonalba, remélem, hogy a szurkolóik élvezik ezt az idõszakot. Bízom benne, hogy jó mérkõzés lesz, amelyet meg tudunk nyerni, és remélem, hogy innentõl kezdve minden jól alakul majd számukra. Nehéz találkozó lesz, amelyet befolyásol majd az, hogy mire leszünk képesek. A Las Palmasnak új edzõje van, aki megpróbálja majd megmutatni a személyiségét. Érvényesítenünk kell az akaratunkat, a bennünk rejlõ minõséget és az ambíciónkat.”

Chelsea-Liverpool mérkõzés: „Mindkét klubot nagyon tisztelem, de az egyetlen dolog, amit igazán szeretnék, ha a Real Madrid legyõzné a Las Palmast.”

Forrás: AS, realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK