Benzema és a szexvideós zsarolás esete

A francia támadó hazájában tett vallomást a rendõrségnek – a neve egy beszélgetés alapján került összefüggésbe az üggyel.

Karim Benzema szerda reggel 9 óra környékén önként vett részt kihallgatáson Versailles-ban. A francia rendõrség továbbra is egy zsarolás ügyében nyomoz: a lyoni Mathieu Valbuena júniusban kapott névtelen telefonhívást, melyben 150 ezer eurót követeltek tõle, máskülönben egy vele (is) felvett szexvideó közzétételével fenyegették.

A jelenleg sérüléssel bajlódó madridi csatár akkor került a tûz közelébe, amikor kiderült, hogy a francia válogatott októberi összetartásán megejtett egy beszélgetést Valbuenával a videó kapcsán. A rendõrség arról kíván meggyõzõdni, hogy Benzema milyen céllal kereste meg csapattársát: a helyzet megoldásában igyekezte segíteni õt, vagy arra ösztönözte, hogy fizessen a zsaroló(k)nak, és a felvétel ne kerüljön ki az internetre – értesült a Le Parisien.

Benzemát senki sem tartóztatta le, és nem gyanúsítják zsarolással – vallomást tett a rendõrségnek, a hétvégén pedig újra a képernyõn láthatjuk õt habfehér mezben. Ügyvédje a Le Journal Du Dimanche-nak vasárnap úgy nyilatkozott, védence készséggel áll a rendõrség szolgálatára, amennyiben bármivel segítheti a nyomozást.

Az egykori gall kakasost, Djibril Cissét egyébként október 13-án hallgatták ki az esetrõl, majd éppen Valbuena közbenjárásának köszönhetõen vádemelés nélkül szabadon engedték.

Jelenleg három gyanúsított van õrizetben.

Frissítés:
Több francia forrás, köztük a L'Equipe is hírül adja, hogy Karim Benzema a szerdáról csütörtökre virradó éjszakát õrizetben tölti a versailles-i rendõrségen, az értesülést a játékos ügyvédje, Sylvain Cormier is megerõsítette. Benzema vallomása nem egyezett a vádlottakéval, így jelenleg a nyomozás holtponton van az egymással nem összeegyeztethetõ információk miatt.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK