Carlo Ancelotti: Nagyon szomorú voltam, amikor menesztettek

Carlo Ancelottival a Daily Mail készített interjút, melyben az olasz tréner a Real Madridnál töltött idõszakáról is sokat mesélt. Megtudhatjuk, hogy milyen érzések kavarogtak benne, amikor menesztették, de beszél az általa edzett csapatról is.

„A menesztés része a munkánknak, de ha a Real Madridtól való menesztésemrõl kérdeznének, azt mondanám, hogy nem volt helyes. Megéreztem, hogy mi fog történni. Amikor menesztettek, nem kérdeztem, hogy miért, nyugodt maradtam. Ilyen vagyok.”

„Az eredményeid alapján ítélnek meg, azonban nem lehet minden évben gyõzni. Spanyolországban sem, ahol tiéd a világ egyik legjobb csapata, de ott a Barcelona, valamint az Atlético Madrid is. A Real Madrid menedzselése volt a legnehezebb feladat. Nagyobb volt a nyomás, mint a Milan csapatánál. Ha a Liverpool ellen elveszített mérkõzés a legrosszabb élményed, akkor próbálj meg elveszíteni 4-0-ra egy madridi derbit. Abban az idényben 22 egymást követõ gyõzelmünk volt, de az egész feledésbe merült február 7-én, amikor 4-0-ra veszítettünk.”

„Ha egy edzõ nem nyer Madridban, akkor menesztik. Ha nem nyertük volna meg a Tizediket, akkor egy évvel korábban menesztettek volna, de ezt tudtam, amikor elvállaltam a munkát. Dönthettem volna úgy, hogy nem fogadom el a Real Madrid ajánlatát, de ez a világ legfontosabb klubja.”

„Nagyon, nagyon szomorú voltam, hiszen fantasztikus kapcsolatom volt a játékosokkal. Élveztem edzeni ezt a csapatot. A srácok nagyon komolyak voltak, igazi profik. Sokkal szomorúbb voltam, mint amikor a Chelsea csapatánál menesztettek.”

„Valóban Cristiano volt a legprofibb. Megnéztem a róla szóló filmet, jó volt, de nem mutatja be igazán a profizmusát. Néha, amikor visszatértünk egy Bajnokok Ligája-mérkõzésrõl, lehetett akár hajnali három is, de Ronaldo soha nem haza indult elõször, hanem az edzõközpontba ment, hogy vegyen egy jeges fürdõt, ami segítette a regenerációját.”

„Csapatként nagy professzionalizmust mutattak. Casillas, Bale és Modric is. Bale helyzete egy kicsit más volt, mivel spanyolul beszéltem a játékosokkal, de Gareth egy nagyszerû srác.”

„Én egy edzõ vagyok, egy tanár. Az, hogy játékosokkal dolgozok, a munkám legszebb része, de valaha én is játékos voltam, és emlékszem a dolgokra.”

„Szeretek a játékosokkal egy szinten lenni. Igaz, hogy van hatalmam, de egy elveszített mérkõzés után talán azt mondom, hogy a holnap szabadnap. Néhány klubnál ezt talán gyengeségnek vélik.”

„Egyesek azt mondják, hogy használni kell az ostort. Ha nekem ilyet mondanak, azt válaszolom, hogy keressenek egy másik edzõt. Soha nem élek ilyen módszerekkel. Sem edzõként, sem apaként. Természetesen volt már példa arra, hogy elveszítettem a türelmemet. A Paris Saint-Germainnél egyszer elveszítettünk egy mérkõzést az Evian ellen a kupában, majd belerúgtam egy flakonba, ami eltalálta Ibrahimovic fejét. Olyan volt ez, mint Ferguson, Beckham és a stoplis esete, azonban mi késõbb csak nevettünk rajta.”

„Soha nem vagyok erõszakos, hiszen velem sem volt senki az. Sem édesapám, sem a tanáraim, sem az edzõim. Nem hiszek ebben a módszerben.”

„Számomra a kiindulási pont a labdarúgásban az, hogy ez még mindig csak egy sport. Gyõzhetsz, veszíthetsz vagy játszhatsz döntetleneket. Ennyi. Vannak az életben ennél sokkal fontosabb dolgok is.”

„Hogy vállalok-e munkát az idény közben? Nos, már három ezzel kapcsolatos tapasztalatom is van. A Juventusnál februárban, a Milan csapatánál, valamint a PSG-nén novemberben kezdtem, de egyik sem sikerült túl jól, úgyhogy pihenek egy évet. Ha szerencsés leszek és találok egy klubot a nyár folyamán, az nagyszerû lesz. Ha nem így történik, akkor talán fontolóra veszem, hogy elvállaljak egy állást a következõ idény közben, de most nem.”

„Nem volt esélyem beszélni Mourinhóval a Chelsea jelenlegi helyzetérõl, de jól kijövünk egymással. Amikor megnyertük a Tizediket, akkor üzenetben gratulált nekem. Mindenkinél jobban tudja, hogy mi folyik a Chelsea-nél. Nem lenne problémám, ha vissza kellene térnem, de Josét nem fogják meneszteni. A csapatnál már döntöttek arról, hogy megtartják õt, és szerintem ez a helyes döntés. Õ a világ egyik legjobb edzõje, ez nem kétséges.”

„Szeretnék visszatérni Angliába, szeretem az ottani futballt. Még mindig van egy házam Londonban. Olyan csapatot akarok edzeni, amelyik versenyképes Angliában és Európában egyaránt.”

Forrás: dailymail.co.uk
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK