Kiszivárgott Benzema egy állítólagos beszélgetése a zsarolás-ügyben

Megjelent egy állítólagos rögzített telefonbeszélgetés a Valbuena-ügy kapcsán Karim Benzema és jó barátja, Karim Zenati között.

Benzemát a múlt héten helyezték vád alá Versailles-ban, amiért bûnrészes lehet Mathieu Valbuena megzsarolásában. Az ügy folyamatban van – Valbuena kihallgatása van napirenden –, mialatt Benzema ügyvédje, Sylvain Cormier fennen hirdeti védence ártatlanságát, akirõl állítja: „teljesen nyugodt és feddhetetlen”.

A L’Equipe és az Europe 1 szerdán megjelent híradásaikban állították, hogy birtokukban van egy felvétel Karim Benzema és barátja, Karim Zenati október 6-i, telefonon megejtett beszélgetésérõl, amelyben a Real-csatár idézi korábbi Valbuenához intézett szavait: „Mondtam neki: ’Segíteni akarok. Találkoznod kell ezzel a fickóval (Zenatival – a szerk.). Keresni fog. A szavamat adom, hogy nincs több másolat a videóról.’ … ’Én most vasárnapig a válogatottal vagyok. Ha ideadod a számodat, én eljuttatom a barátomhoz. El fog menni hozzád Lyonba.’ … ’A te dolgod, de én figyelmeztettelek! Nézd, nem b*szlak át, az nem én lennék.’”

„Azt kérdezte tõlem: ’Mit akarnak?’ Mondtam, hogy ’nem tudom. Az én szándékom, az én dolgaim itt véget érnek, érted, az én vonatom itt megáll. Innentõl a barátom dolga. Õ ismeri az illetõt, egyetlen embernek van meg a videód. Én nem ismerem õt, de a barátom igen.’ Most nem tudom, mit fog tenni. Fel fogja hívni az ügyvédjét, el fogja mondani, hogy tényleg megvan nekik a videó. Mondtam neki, hogy nincsen közvetítõ, nincs ügyvéd, nincs haver, nincs ügynök, nincs rendõrség, ez nem az, amit akar.”

benzi_valbuena

Cormier szerint a média azonban nem jelenteti meg a teljes beszélgetést, így kulcsinformációkat titkol el. „A sajtónak infója van egy folyamatban lévõ nyomozásról. Kitõl és miért?” – fakadt ki az ügyvéd, majd folytatta: „A párbeszéd töredékei gondosan vannak összeválogatva, úgy hozták õket nyilvánosságra. A teljes beszélgetésbõl kiderül, hogy Benzema elmondta Valbuenának: ne fizessen. Ez viszont már, úgy tûnik, senkit nem érdekel…”

Benzema jogászcsapatának egy másik tagja, Alain Jakubowicz a francia BFM tévécsatornának hétfõn úgy nyilatkozott, hogy ugyan az ügy alaposan megtépázza Benzema hírét, de továbbra is azon lesznek, hogy tisztára mossák a nevét. „Karim nem érzi jól magát, úgy véli, hogy utaznak rá. Bemocskolódott, ezért harcolni akar a méltóságáért.”

Ami a kiszivárgott beszélgetést illeti, Jakubowicz annyit fûzött a dologhoz: „Valaki informálja a sajtót. Legjobb esetben azért, mert szeretne nekik tájékoztatást nyújtani – a legrosszabban azért, hogy kárt okozzon Karim Benzemának. Addig nem nyugszunk, míg meg nem találjuk azt, aki ennek a hátterében áll.”

Forrás: Goal
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK