Cristiano: Hogy õszinte legyek, szerintem Messié lesz az Aranylabda

A brit ITV nevû csatorna és Jonathan Ross showjának sztárvendége a Real Madrid portugál legendája volt ezen a héten.

Filmjének bemutatója apropójából a hét nagy részét Londonban töltötte Cristiano Ronaldo, ahol csütörtökön a kedvelt talk show és Jonathan Ross vendége volt – az adást szombat este fogják levetíteni a brit televízióban. Íme, a mûsor számunkra érdekes részletei.

Mit gondolsz, ki fogja nyerni az idei Aranylabdát?
Hogy õszinte legyek, azt gondolom, hogy ebben az évben Messi fog nyerni, mivel ez a díj a szavazatok alapján dõl el. Trófeákat nyersz, Bajnokok Ligáját nyersz, bajnokságot nyersz komoly egyéni teljesítménnyel. Talán a pályafutásom legjobb szezonját teljesítettem, ami persze jó, és én lettem a legjobb góllövõ Európában, de az egész a szavazatokon múlik, nehéz ez, és õszintén szólva nem igazán aggódom emiatt, mert – mint azt már sokszor mondtam – sosem gondoltam volna, hogy egyszer három Aranylabdám lesz.

Gondolod, hogy nyersz még valaha újra?
Végül is, még mindig fiatal vagyok… Szerintem meg tudom csinálni, még 6-7 évet szeretnék játszani, és szerintem még mindig képes vagyok csapatcímeket nyerni, mivel ha csapatszinten nem nyersz, egyéni díjakat sem fogsz kapni.

A díjak utáni vágyad fokozza a rivalizálást Messivel?
Nekem nincsenek riválisaim, a viszonyunk normális. Az utóbbi 8 évben ketten osztoztunk az elismeréseken. Rajtunk kívül ilyesmit senki sem mondhat el, úgyhogy ez remek. Jó kapcsolatot ápolok vele. Õ játszik egy csapatban, én pedig egy másikban. Õ is kihozza magából a legtöbbet, én is. Jó a viszonyunk: nem vagyunk puszipajtások, de nagyon is tiszteljük egymást.

ronci&messi

Mi a helyzet Gareth Bale-lel? Veszélyes volna õ a Real Madridban betöltött pozíciódra?
Nem, dehogy. Ez teljesen rendben van, ezért jött, ez egy folyamat. Az idõsebb játékosok kikopnak, míg a fiatalok átveszik a helyüket, ez jól van így. Semleges szemmel tekintek a dologra. Mindent megnyertem már a futballban, szóval boldog vagyok, remekül érzem magam. Ez így jó, én pedig örülök, hogy a Real Madrid rendelkezik egy ilyen típusú játékossal is. Õ egy nagyszerû futballista, ezért elégedett vagyok. Egyáltalán semmi bajom az egésszel.

Mely angol csapatokat követed azóta is a tévében?
Hatalmas rajongója vagyok a Manchester Unitednek – bár, ahogy többször is mondtam már, most nagyon jól érzem magam a Real Madridnál, boldog vagyok. Viszont, mint ahogy azt mindenki tudja, kedvelem a Unitedet. Imádom azt a klubot, de a jövõ… Azt senki sem tudja. De jelen pillanatban boldog vagyok Madridban, remekül érzem magam.

A karriered vége elõtt el tudod képzelni magad az Egyesült Államokban, ahol Raúl is befejezi, netán Katarban vagy Dubaiban?
Az jár a fejemben, hogy a legmagasabb szinten szeretném befejezni, méltóságteljesen, szóval egy jó klubban. Ez nem jelenti azt, hogy Amerika, Katar vagy Dubai nem elég jó, de nem tudom magamat ott elképzelni. Nem.

Mekkora hatással volt rád Sir Alex Ferguson?
Õ volt a fõ oka, hogy idejöttem Angliába: emlékszem, volt egy beszélgetésünk, amikor a Sportinggal a Manchester ellen játszottunk. Gyorsan váltottunk pár szót, azt mondta: „Figyelj, érdekelsz, azt szeretném, ha csatlakoznál hozzánk Manchesterben.” Ez volt a kulcs. Szóval õ egy hihetetlen személyiség, akit az emberek nem is igazán ismernek. De én igen. Õ hihetetlen, nagyon jól bánt velem. Ezzel sem mondok újat: olyan õ nekem a futballban, mintha az apám lenne. Értékelnem kell, amit értem tett, hat nagyszerû idényt töltöttem Manchesterben. Sok címet nyertem egyéni és csapatszinten is. Elképesztõ idõk voltak azok nekem itt Angliában.

Mi mindent jelent neked ez az ország?
Hat évig voltam itt. Nagyon tisztelem az angolokat, hisz rendkívül udvariasak és tisztelettudóak. Az idõ alatt, amit itt töltöttem, hihetetlenül bántak velem. Sosem fogom ezt elfeledni, éppen ezért mondom ezt, és mondom most még egyszer: az angolok udvariasak, mert tisztelik az embert.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK