Benítez állása a tét a Barcelona ellen?

November közepén arról kell beszélnünk, hogy a Real Madrid mesterének létfontosságú a következõ mérkõzés, mert a végeredmény könnyedén dönthet az állásáról is? – a katalán Mundo Deportivo szerint igen.

A lap úgy értesült, hogy Florentino Pérez klubelnök már a helyettes kilétérõl is döntött: ha Benítez menne, Zidane venné át az elsõ csapatot – Pérez óriási lehetõségeket lát a franciában: elképzelései szerint õ lehetne a Real Madrid „Guardiolája”.

Zidane-nak azonban nem volna ínyére váltani a szezon kellõs közepén.

A klubvezetés, habár szeretne egy efféle nehezítõ körülményektõl mentes Clásicót, azon az állásponton van, hogy ha a csapat elveszti a szombati mérkõzést, mindenképp el kell gondolkodni azon, hogy érdemes-e Benítezzel tervezni. Ebben az esetben a spanyol tréner levegõje elfogy. Eddig többé-kevésbé nyugodt mederben folytak a dolgok, mivel a Real Madrid vezette a bajnokságot, de a PSG és a Sevilla elleni meccsek után Pérez bizalma jócskán megcsappant – és nem feltétlenül a mutatott játék alapján: a probléma a kép, amit ez a két találkozó festett a csapatról. Kizárólag ennek a képnek az alapos átszínezése, no meg mindenekelõtt egy szombati gyõzelem tudná most meghatni a vezetést. Ellenkezõ esetben Benítez állása veszélyben van.

Az elnök egy keménykezû edzõt akart az öltözõ élére – ezért menesztette Ancelottit –, a választás pedig emiatt Benítezre esett. Nem gondolta volna, hogy ezzel a váltással minden játékos ennyire elégedetlen lesz, azt pedig végképp nem, hogy ez vitába torkollhat a mester és a keret tagjai között, mint ahogy történt az Ronaldo, majd James esetében.

rafa_y_zizou

Amit a Real Madridnál nem akarnak, az az idõpocsékolás, így máris kezd körvonalazódni, hogy ki lehetne Benítez legmegfelelõbb helyettese. Semmi újdonság nincs abban, hogy Zidane az elsõ név a listán, mivel Pérez régóta szeretné, hogy egy napon õ eddze a csapatot: a Barca nagy korszakának mintájára, „a Real Madrid Guardiolájaként”. Az elnök ragaszkodik ehhez az elképzeléshez, és valószínûleg csak azért nem Zidane ül még a kispadon, mert tavaly a Castillánál leadott teljesítménye rámutatott, hogy jócskán van még hová fejlõdnie. Ezt maga Zizou is tudja, éppen ezért maradt Madridban, még annak ellenére is, hogy francia elsõ osztályú klubok ajánlatai között válogathatott volna. Az sem titok a számára, hogy valóban közeleg az õ ideje a Bernabéuban, azonban nem kíván idény közben váltani.

Szóval Zidane nincs oda az ötletért, hogy mindjárt õ váltsa Benítezt – õ szeretné a projekt elején kezdeni, a nulláról, nem pedig a szezon és egy gödör közepén. Ezt Péreznek is világossá tette, a Presí mégis készen áll arra, hogy meggyõzze õt, ha a dolgok nem térnek a javulás útjára.

Ha a helyzet változatlan marad, nem szabad megfeledkeznünk egy tapasztalt szakemberrõl, aki jelenleg a madridi utánpótlásban tevékenykedik: Víctor Fernándezrõl. Õ egy tökéletes átmenet lehet Benítez és Zidane között.

Forrás: El Mundo Deportivo
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK