Benítez: Ha Marcelo betalál, visszajövünk a meccsbe

Benítez

A felelõsség megoszlása: „Akár nyerünk, akár döntetlent játszunk, mindenkinek megvan benne a szerepe. Természetesen fájdalmas, nagyon fájdalmas így veszíteni. Most csak össze akarom szedni a játékosokat a következõ meccsre.”

Hozzáállás: „Ez nem a hozzáálláson múlt. Egy remek csapat ellen játszottunk, megfizettünk a hibáinkért. Marcelo helyzete a második félidõ elején kulcsfontosságú volt. Ha ott betalálunk… Akkor visszajöttünk volna a meccsbe. Megfizettünk a hibákért, a mérkõzés pedig folyamatosan nehezebbé vált.”

A BBC a kezdõben volt, Jamesszel, de Casemiro nélkül. Miért így állt fel a csapat? „Nyomást akartunk gyakorolni támadásban úgy, hogy elõl megtartjuk a labdát, ezt nem sikerült megvalósítani, meg is fizettünk érte. A dolgok nem úgy alakultak, ahogy reméltük. Szerettünk volna feljebb nyomást gyakorolni, illetve labdát birtokolni.”

A kezdõt Ön döntötte el, vagy a vezetõség? „A csapatot a saját döntéseim alapján állítom össze. A játékosok tudnak ennél jobban is játszani. Mindannyian felelõsek vagyunk, együtt kell megtalálnunk a megoldást és boldoggá kell tennünk a szurkolókat.”

Azt mondja nem hozzáállás kérdése, de a pályán nem ez látszott: „A második félidõ elején próbálkoztunk, voltak lehetõségeink. Most nem kell egyéni felelõsöket keresni. El kell gondolkodnunk és össze kell tartanunk. Ahogy mondtam korábban, hibákat követtünk el egy remek csapat ellen, amelyekért megfizettünk. Csapatként kell ezen túllendülnünk.”

Marcelo

Az eredmény: „Ez egy nehéz helyzet, de voltunk már rosszabban is. Fáj, mert hazai pályán voltunk, egy ilyen meccsen pedig… Nem azt tettük, amit kellett volna. El kell felejtenünk, meg kell néznünk, hogy mit csináltunk rosszul és tanulnunk kell ebbõl. Elõször el kell mondanunk a szurkolóinknak, hogy sajnáljuk. Tovább kell harcolnunk.”

Barcelona: „Megpróbáltuk tartani a labdát, de õk is erre játszottak és sikerült is nekik. Próbáltuk visszaszerezni a labdát, de nem könnyû folyamatosan ezt tenni. Megpróbáltunk támadni, de ez nem volt lehetséges. Elnézést kérünk a szurkolóktól. Továbblépünk.”

A fehér zsebkendõk és a Florentino lemondását követelõ kiabálások: „A szurkolóknak joguk van tüntetni, kiabálni, ha a dolgok nem mennek jól. Mindent megpróbáltunk megtenni a gyõzelemért. Néha ez egyszerûen nem elég, de próbálkoztunk. Most felemelt fejjel kell továbbmennünk.”

A csapat nagyon ideges? „Persze, hogy idegesek vagyunk, de újra el kell kezdenünk nyerni a meccseinket, hogy a klub a megérdemelt helyére kerüljön.”

Modriæ

„Nehéz pillanatot élünk át. Nem arra számítottunk, hogy kikapunk, ráadásul ilyen pocsék játékkal. Tanulnunk kell a hibáinkból. Nem gondoljuk, hogy a hozzáállással volt a gond, viszont azt sem tudjuk, hogy mi történt. Nem játszottunk csapatként, márpedig ha nem vagy elég összeszedett a Barcelona ellen, az fog történni, ami történt.”

„Nagyon jók, ha van elég területük, itt a bökkenõ. Nem szûkítettük a területet, túl sok helyet hagytunk az ellenfélnek. Csapatként kell funkcionálnunk, mert ha így teszünk, és mindnyájan keményen harcolunk, igazán remek együttest alkotunk. Nem elõször történik velünk ilyesmi, itt az ideje a javulásnak. Ez egy nehéz pillanat. Muszáj összeszednünk magunkat, és igyekeznünk kell fejlõdni.”

„A szurkolók nem túl boldogok, és ez nem csoda. Joguk van szidni és kritizálni a csapatot. Ma megérdemeljük. De össze kell szednünk magunkat, és tanulni ebbõl is. Most kell megmutatni a karakterünket. A Real Madrid vagyunk, nem hullajthatunk el több pontot. Ki kell lábalnunk ebbõl a gödörbõl.”

Sergio Ramos

„Nem lehet sok mindent mondani… Ma meg kell kérnünk a szurkolóinkat, hogy bocsássák meg nekünk ezt a kilátástalan teljesítményt. Nem ehhez a címerhez méltóan játszottunk. Az ilyen dolgok megeshetnek. Remélhetõleg túl tudjuk tenni rajta magunkat. Ez a fájdalom lehetõséget ad arra, hogy néhány hónap múlva megbosszuljuk azt, és olyan játékot mutassunk be, mint amilyet ma szerettünk volna.”

„Ma hiába beszélünk. Akik a Real Madridhoz tartoznak, tetteket akarnak, nem szavakat. Mi, a csapat viszont mindenkinél dühösebbek vagyunk, mivel egy olyan meccset buktunk el, amely után listavezetõként is állhatnánk. Megvolt rá az esélyünk, hogy visszanyerjük a jó formánkat, ehelyett a mai egy olyan napként zárul, amely során semmi sem alakult a terveknek megfelelõen. Kénytelenek vagyunk gratulálni a Barcelonának. Bonyolult meccs volt, hatalmas nyomással a vállakon. Tudtunk volna problémát okozni nekik, mégsem jött össze.”

„Ha a futball matematika volna, minden úgy történne, ahogy tervezi az ember. Vannak dolgok, amik alakulhatnak rosszul – sok labdát elszórtunk, õk pedig jól tudták, hogyan lehet ezt kihasználni. Korán betaláltak, ráadásul mi a saját helyzeteinket nem tudtuk gólra váltani. Sok körülmény összessége vezetett ehhez a végeredményhez, csapatként pedig nem ütöttük meg a mércét.”

„Nyilvánvaló, hogy a menedzserrel együtt szilárdan állunk a lábunkon. Ahhoz, hogy sikeresek legyünk, egységesnek kell maradnunk, kiváltképp, ha a dolgok nem jól mennek. Egységesnek kell lennünk, vissza kell rázódnunk, és szem elõtt kell tartanunk, hogy még hat hónapunk van hátra harcolni mindhárom címért. Túl korai kudarcról beszélni.”

„A mester pontosan ezzel a csapattal akarta kezdeni a meccset. Õ az, aki összeállítja a kezdõt, és az õ tisztje megítélni, kik azok, aki a legmegfelelõbb formában vannak a játékhoz.”

„A vállam nem fáj annyira az injekciók hatására, de nem fogom azt mondani, hogy teljesen felépültem, mert ez volt a hatodik injekció, amit kaptam. Most igyekszem pihentetni, hogy minél elõbb egészségesen térjek vissza.”

„Világos, hogy még mindig rengeteg van hátra. Hagytunk már bajnoki címet kicsúszni a kezünkbõl 10 pontos elõnyrõl, és nyertünk már sok pontos hátrányból. Túl korai volna következtetéseket levonni, mindenesetre ma komoly esélyünk volt arra, hogy megmutassuk nekik, ki az úr a háznál, és felkúszni a tabella tetejére.”

Forrás: AS, realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK