Egytõl egyig: Real Madrid – Barcelona

Nincs szükség részletezésre, jöjjenek a pontok, és egy kis szöveges értékelés.

Csapatok

Real Madrid (2)

Szomorú, de az eredmény ismeretében is kijelenthetõ, hogy a nagy lehetõségek a mieink elõtt is megvoltak a gólszerzésre. Még ha nem is a legideálisabb kezdõvel futottunk neki az összecsapásnak, és a cserék csak rontottak a helyzeten. Ugyanakkor hazai pályán egy mindenkori Real Madridnak semmilyen körülmények között nem szabad – bármilyen összetételû is a Barcelona – négy gólt kapni. És nem szerencsés gólokról beszélhetünk, hanem egy olyan 0-4-es vereségrõl, ahol minden gól kidolgozott akció eredménye, és ahol egy Sergi Roberto egy kis odafigyeléssel akár mesterhármassal is zárhatott volna.

Az olvasók osztályzata: 1,72

Barcelona (9)

Szinte tökéletes támadójátékának köszönhetõen aratott nagy arányú sikert a katalán csapat. A Neymar – Suárez duó ragyogása folytatódott, a dél-amerikai kettõs azt csinált a pályán, amit akart. A védelem azért továbbra sem magabiztos, egy kezdeményezõbb felfogású csapat megtalálta volna a réseket, de Claudio Bravo ellenállhatatlan estét zárt, lehúzta a rolót. A Barcelona ezzel a gyõzelemmel sajnos a bajnoki címben folytatott versenyfutásban is komoly elõnyre tett szert, amit nehéz lesz behozni.

Az olvasók osztályzata: 8,27

Játékosok

A Real Madrid legjobbja – James Rodríguez (4,5)

Nem lehet azt mondani, hogy varázsolt, hogy táncolt a labda a lába alatt. De azt nem lehet elvitatni, hogy próbálkozott és hajtott becsülettel, és ezúttal ezzel is ki lehetett valamelyest emelkedni a csapatból. Két veszélyes lövése is volt, Bravo sajnos mindkét esetben résen volt. Lecserélése abszolút megalapozatlan és blõd döntésnek bizonyult.

Az olvasók osztályzata: 4,31

Keylor Navas (3,5)

Jó, jó, nem szép a négy kapott gól, de a védelem rendre kiszolgáltatott helyzetbe hozta õt. A második gólnál beadást várt, lövést kapott, hatalmas bravúr kellett volna a hárításhoz. Ha felelõst keresünk, nála rossz helyen kopogtatunk, Neymar szabadrúgását így is szép vetõdéssel tolta ki.

Az olvasók osztályzata: 4,37

Danilo (1,5)

Produkciójánál egy villanykörte becsavarása is látványosabb és energikusabb.

Az olvasók osztályzata: 1,98

Sergio Ramos (2,5)

Több helyezkedési hibája is volt, akárcsak Varane-nak, a második gólban alaposan benne van, és a negyediknél is felelõtlenül lépett ki.

Az olvasók osztályzata: 2,76

Raphael Varane (3)

Bizonytalan volt, de ha a gólokat nézzük, leginkább az elsõért okolható, ahol Ramosszal nem értették meg egymást.

Az olvasók osztályzata: 2,57

Marcelo (4)

Nem játszott rosszul a brazil, kár, hogy idõ elõtt hagyta el a pályát. Volt egy veszélyes lövése (igaz, ha azt beadja, jobban járunk), plusz egy mentése a gólvonalról.

Az olvasók osztályzata: 3,44

Toni Kroos (1,5)

A játékoskísérõkre a meccs elején van szükség, amikor kijönnek a gyepre a játékosok, nem közben. Minden Barca-akciót lelkesen kocogott végig, érdeklõdve szemlélve a kapott gólok mennyiségét. 

Az olvasók osztályzata: 2,35

Luka Modric (4)

A jobbak közt volt a horvát azzal együtt, hogy õ sem úgy focizott, ahogy valójában tud. Négy szabadrúgást harcolt ki, próbálta a szabadságon lévõ Kroost is pótolni, de ez egy Barca ellen lehetetlen küldetés.

Az olvasók osztályzata: 3,08

Gareth Bale (3)

A támadóhármas legjobbja tudott lenni azzal, hogy kiosztott két “gólpasszt”, amelyet csak be kellett volna lõni.

Az olvasók osztályzata: 2,51

Cristiano Ronaldo (2,5)

Egy ilyen szintû játékosnak két nagy ziccerbõl legalább egyet kötelezõ értékesítenie.

Az olvasók osztályzata: 2,84

Karim Benzema (2)

Nagyon kevés.

Az olvasók osztályzata: 2,07

Cserejátékosok

Isco (2,5)

Lendületesen szállt be, több szép megmozdulással (bár nem James helyett kellett volna érkeznie). Majd egy buta szabálytalansággal el is szúrta a meccsét.

Az olvasók osztályzata: 3,2

Dani Carvajal (4)

Beállása után megmutatta, hogy mit kell játszania egy jobbhátvédnek.

Az olvasók osztályzata: 3,12

Edzõi értékelés

Rafa Benítez (1)

Rfbzmg.

Az olvasók osztályzata: 1,29

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK