Benítez: Maximális erõbedobásra lesz szükségünk a Getafe ellen

Rafa Benítez mester a holnap délután rendezendõ városi testvér elleni találkozó kapcsán osztotta meg elemzõ szándékú gondolatait a valdebebasi sajtószobában összegyûlt újságírói delegációval.

A mérkõzésrõl
„Mihamarabb kellõen koncentráltnak kell lennünk, s kihoznunk magunkból és a körülményekbõl a legtöbbet. Jól tudjuk, hogy ez nem lesz valami egyszerû. Nincs is más választásunk, mint padlógázzal futballozni elejétõl a végéig.”

„A Getafe együttese meglehetõsen jó erõkbõl álló társaság, kivételes irányítással a hátuk mögött. Az õ alakulatuk bizony ismeri a siker receptjét. Jelenleg három egymás után aratott gyõzelemmel büszkélkedhetünk, a sérülések ellenére pedig mit sem veszítettünk a versenyképességünkbõl. Ez egy hosszú út, és mi pazarul menetelünk rajta – sokkal jobban, mint azt sok ember gondolná! Éppen ezt kell bebizonyítani a zöld gyepen.”

A keret
„Remekül dolgoznak. Nem kell elmagyarázni nekik, mit jelent a teher és az elvárások. Kulcsfontosságú, hogy visszanyerjük a sérültjeinket, hisz ez fog majd hozzásegíteni bennünket a minõséghez, és ahhoz, hogy minden porondon esélyesként vitézkedjünk.”

Sérülések
„A nagyvilág egyéb pontjain is találkozhat az ember hasonló körülményekkel. Gondok sújtanak bennünket, amelyek okozói a kemény szezon, valamint a sûrûn rendezett válogatott mérkõzések. Ezekbõl az következik, hogy a játékosaink képtelenek kipihenni magukat, túlterheltek, ilyetén formán a nem kívánt történések kockázata jelentõsen megnõ.”

rafa

Négy hónap a kispadon
„Csaknem minden szem a világ legnagyobb klubjára szegezõdik, ám tisztában vagyok vele, hogy hogyan mennek itt a dolgok, és világos, hogy mi a feladatunk: éppen az, amit sok-sok évvel ezelõtt ugyanitt tanultam meg – munka és összpontosítás a mérkõzésekre. A fejemet teszem rá, hogy a Santiago Bernabéu népe ezúttal is a csapat mellett lesz, mint ahogyan mindig. Õk nélkülözhetetlenek a számunkra, és reménykedem benne, hogy segíteni fognak bennünket, mivel a sikeres serlegvadászat kulcsa a gyõzelmekben és a pontszerzésekben rejlik. A szurkolók fontosak nekünk, õk pedig tisztában vannak vele, hogy olykor õk azok, akik a javunkra billentik a mérleg nyelvét.”

Benzema
„Õ egy alapvetõ fontosságú játékosunk. Kifogyhatatlan forrása a minõségnek, aki játékával a társait is egy magasabb szintre emeli. Játszani fog, jó eséllyel kezdõként. Mint ahogy bárki más, õ is megérdemli, hogy mindenki bízzon az ártatlanságában.”

Zidane mint edzõ
„A Castilla egy profi csapat, ami azt jelenti, hogy Zidane készen áll a profi szintre. Elismerésre méltó munkát végez.”

Eltiltott játékossal a fedélzeten a Cádiz ellen
„Hazatértünk az útról, most pedig már a Getafére összpontosítunk. A történtekre adható magyarázatok mind egy szálig elhangzottak az Elnök úr szájából, nincs mit tovább ragozni. Többé ebbe nem szeretnék belemenni. Mit sem tudunk a döntésrõl, mi is éppen arra várunk. A Real Madrid tegnap szolgált egy kellõképp elfogadható magyarázattal, ma pedig azon felül már semmiféle elemzés nem szükségeltetik.”

Cheryshev
„Remekül van, ügyesen dolgozott, és tisztában van a holnapi három pont fontosságával.”

Piqué legújabb tweetje
„Profi vagyok – az én felelõsségem az, hogy a Real Madridnál jól menjenek a dolgok, ennek megfelelõen nem kívánok az ehhez hasonló ügyletekbe belebocsátkozni.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK