Benítez: Van némi tapasztalatom, a magam útján fogom folytatni

Rafa Benítez meglepően magabiztosan és nyugodtan nyilatkozott a vasárnap esedékes Rayo Vallecano elleni találkozó előtt; azt mondja, nem érez nehezedő nyomást, a címek pedig jönni fognak.

Nem érzi-e tiszteletlenségnek, hogy nap mint nap a leváltásáról beszélnek, Mourinhóról, Zidane-ról, Víctor Fernándezről:
„Szerencsére van jó pár évnyi tapasztalatom és címeim három különböző ligából. Próbálom végezni a munkámat. Engem a munkára, a tiszteletre és a komoly erőfeszítésekre neveltek. Igyekszem ehhez tartani magam, ahogyan, azt hiszem, mindenki más is a csapatban. Én a Madrid mellett leszek a munkámmal és a tiszteletemmel: a saját utamon fogom folytatni.”

Lehetséges változtatások a vereség óta:
„Mindig nyerni akarunk, ha pedig valami nem működik, változtatunk. Az első félidő például szörnyű volt a Villarreal ellen, így hát a másodikra változtattunk.”

Mit szól ahhoz, hogy a csapat elveszíti a mezről a klub-vb győztesét megillető címert:
„A legfontosabb címer ez (közben a Real Madrid címerére mutat – a szerk.), így hát ez az, ami a jövőben foglalkoztatni fog.”

Kulcs a Rayo elleni győzelemhez:
„A legjobbunkat hozni, profitálni a képességeinkből, ha pedig sikeresek vagyunk, bárkit le tudunk győzni. A Rayo a támadó futball híve, de a védekezésről sem fognak megfeledkezni.”

A Bernabéu hangulata:
„Azt hiszem, a szurkolók tisztában vannak vele, hogy mennyire fontosak a csapat számára – mindig is azok voltak. Meg kell feledkezniük róla, hogy mi minden történik éppen, és kizárólag a támogatásra koncentrálni. A Tizedik himnusza úgy szól: ’Hala Madrid és semmi több’, itt a lényeg. Minden egyes mérkőzésen alapvető fontosságúak voltak ők, és lesznek is mindig.”

Kroos és pozíciója:
„Ő egy nagyszerű játékos, és megtárgyaltuk vele, hogy ott fog játszani, ahol a leghasznosabbnak gondoljuk. Továbbra is kulcsfontosságú a számunkra.”

Érez-e az eddiginél nagyobb nyomást:
„Nem.”

Hiányozna az intenzitás? Miért?
„A tegnapi karácsonyi partin a régi edzőközpontról beszélgettem Amancióval (a 60-as-70-es évek legendás játékosa – a szerk.). Felidézte di Stéfano egyik nagy mondását, amely úgy szólt: a legeslegfontosabb az, hogy vegyük fel a munkaruhát, és dolgozzunk, minden más csak utána következik. A csapat is éppen így áll hozzá, holnap pedig, rajta, lássunk egy társaságot, amelyik ugyanazzal az intenzitással futballozik, mint amivel olyan sok meccset nyert már meg.”

Javulás:
„Minden szezon más, a körülményektől függ. A Bajnokok Ligájában remekeltünk, a bajnokságban pedig minden megváltozott két eredmény után. Meggyőződésem, hogy címekért fogunk harcolni. Várjuk meg az idény végét azzal, hogy hibáztam-e bármiben is.”

A Zidane-nal való kapcsolata, riválisnak látja-e őt:
„A sajtó rengeteget beszél róla, aztán állandóan kérdeznek. Zidane egy remek edző, aki jelenleg a tanuló fázisban van, a viszonyunk pedig jó. Mindig átbeszéljük, ki az, aki épp csatlakozhatna a felnőttekhez.”

Egy esetleges nagy előzés a ligában:
„Az előző idényben a Real Madrid 4 pontos előnyben is volt, a végén mégis elbukta a bajnoki címet, és volt egy Valencia, amelyik 7 pontos hátrányból ért oda az első helyre. A bizonyítványt csak a szezon végén kapja ki az ember. A hangulat jóval kellemesebb, mint ahogy azt a média előadja. Ott leszünk a legvégéig, trófeákat fogunk nyerni.”

Mourinhóról:
„Nincs véleményem. A saját meccsemmel foglalkoznék.”

Tart-e a Rayo elleni találkozótól:
„Biztos vagyok benne, hogy jól fogunk muzsikálni, és a pályán fogunk választ adni a kétkedőknek. Érvényre kell juttatnunk a képességeinket.”

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK