Átigazolási helyzetjelentés Madridból: Aubameyang, Isco, James, Morata és a többiek

Mozgalmas nyárra készülnek a Real Madridnál. Nemcsak egy-egy szokásos nagy név átigazolási szappanoperájával számolhatunk: az alulteljesítők listája is hosszú a sajtóban, akiknek a nagy része már minimum kételkedhet a jövőjében.

Aubameyang. A Madrid egy újabb klasszis csatárral szeretne nekifutni a következő szezonnak, és már egy szóbeli megegyezést is felmutathat a Dortmund gaboni csatárával, mint ahogy arról az AS március 10-én beszámolt. A 26 éves játékos a legjobb korban van, karrierje csúcsán (idén 35 gól 40 mérkőzésen), Zidane szerint pedig remek erősítés volna. A Dortmund hajthatatlanul 100 millió eurót kíván kapni érte. Több angol csapat, köztük a Manchester United is szemet vetett rá, akik – a Daily Mirror szerint – José Mourinho csapat-újraépítési projektjének keretein belül csábítanák magukhoz.

Lewandowski. A lengyel támadó továbbra is a pakliban – ő lehet a nyár elmaradhatatlan galaktikus igazolása. Florentino Pérez decemberben meginvitálta néhány szóra a játékos ügynöket, Cezary Kucharskit a Bernabéu VIP-társalgójába. A helyzet viszont jelentős fordulatot vett az utóbbi hónapokban. Lewandowski boldog Münchenben, és izgatottan tekint az Ancelottival való közös munka elébe. Az olasz edző álláspontja nem más, mint hogy Lewandowski alapember lesz a csapatában, ez pedig jócskán megcsappantja a spanyol klub esélyeit.

Morata. Az ő megítélése az egekig javult a müncheni BL-produkciója nyomán. A Real Madrid egy 30 millió eurós visszavásárlási opcióval biztosította be magát az eladásakor, azonban jelen állás szerint, ha a spanyolok élnének is ezzel a privilégiummal, nagy valószínűséggel továbbpasszolnák őt Angliába, egy még magasabb átigazolási összeg fejében. A szélsebes csatár nemrég kapott fizetésemelést Torinóban – immáron évi nettó 4 millió eurót keres. Az Arsenalnak mindenképpen szüksége van egy befejezőre, ráadásul a következő idénytől egy kedvezőbb televíziós jogi szerződés is kilátásban van a klubnál, így egyik anyagi akadály sem vetné vissza őket attól, hogy komoly erőket mozgósítsanak az ifjú Morata játékjogáért.

Hazard. Ha a sajtó nem téved, távozni szeretne a Chelsea-től. Zidane nagy rajongója a belgának: „Cristiano és Messi után számomra Hazard a legnagyobb.” A szintén villámléptű szélső magához képest kritikán aluli szezont fut a Kékeknél, ez pedig a Real Madrid kezére játszhat az esetleges vételárat illetően. Szerződése 2020-ig köti őt a Stamford Bridge-re, Pérez pedig az ő esetében is egy szóbeli megállapodásra hajt – egyelőre szintén csak a játékossal.

Pogba. Egy újabb Zidane-kiszemelt. Ezen a nyáron minden bizonnyal továbbáll a Juventustól, az ára, úgy néz ki, 90 millió euró lesz. A sor elején a PSG áll, akik szeretnék egy hazai sztárnévvel feledtetni a távozó Ibrahimovicot, így készen állnak jóval többet fizetni, mint a Barcelona. A Real Madrid testközelből szemléli az eseményeket, és készen áll egy mindenen átgázoló ajánlatra.

Wendell. Madridban mindenki megunta, hogy átmeneti vészmegoldások juttatják túl a csapatot a Marcelo nélküli időszakokon, amelyek egyre szaporodnak, és egyre hosszabbra nyúlnak, így elérkezett az idő, hogy egy valódi balbekk érkezzen a csapathoz. A Leverkusen 22 éves játékosa megfelel az elvárásoknak. Nagyjából 35 millió eurójába kerülne ő a királyiaknak, és egy meglehetősen figyelemre méltó morális ajánlólevéllel is rendelkezik: „Ha kell, gyalog megyek el Madridig!” – mondta a brazil játékos a hónap elején az AS-nak.

Ricardo Rodríguez. Egy másik esélyes a balhátvéd pozíciójába. A Wolfsburg elleni BL-negyeddöntőkön az ellenfél egyik kulcsfigurájaként láthatják majd a spanyol drukkerek. Ricky, aki chilei anya és spanyol apa svájci állampolgárságú gyermeke, 25 milliót ér német klubjának. 23 éves, 151 Bundesliga-mérkőzésen 19 gólt számlál.

James. Pérez jelenlegi legnagyobb kihívása – az utóbbi hónapokat tekintve nincs ember, aki elégedett volna a kolumbiai játékmester fehér mezben mutatott teljesítményével. Isco helyzete sem sokkal más: ráadásul mindketten megemésztenének egy fizetésemelést. James azonban közel háromszor annyiba került, mint spanyol kollégája. A Chelsea, a Manchester City és a Manchester United is érdeklődést mutat James iránt, mivel úgy vélik, a Real Madrid most hajlandó meghallgatni az ajánlatokat.

Keylor és De Gea. Az előző nyár legdrámaibb, legvadregényesebb története újratöltődni látszik – legalábbis a sajtó szerint erre jó esély van. Keylor Navas továbbra sem kapta meg a neki ígért béremelést. A Football Leaks mindezek közben nemrég megszellőztette De Gea utolsó percekben meghiúsult átigazolásának szerződésrészleteit, e szerint a spanyol kapus hat évre évi bruttó 12 millió eurót kapott volna.

Kroos. Angol értesülések szerint a szőke középpályás nem igazán boldog a Real Madridban, így nem utasítaná el a Manchester United esetleges megkeresését. A Vörös Ördögök egy 50 milliós ajánlattal kopogtatnának Pérez ajtaján – ez duplája Kroos egykori vételárának.

Jesé. Nála csak ketten játszottak kevesebbet idén (ő 867 percnél tart), de így is összehozott öt gólt. Zidane bizalmát ugyan rendszeresen élvezi, de ha maradnak a csereként beállva töltött 15-20 percek, a több játéklehetőség reményében elhagyná a Bernabéut, akárcsak Morata – legalábbis ideiglenesen.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK