HIVATALOS: Felháborító! A Real Madridot a Bajnokok Ligájából is kizárták!

Egy újabb baklövés, egy újabb melléfogás, a dolgok felületes megközelítése, immár sokadszor. Az átigazolási szezon, a keret körüli bizonytalanságok, Benítez hullámvasutazása, a Király-kupából történő kizárás – mind-mind egy apró tőrdöfés a madridisták szívébe. Most azonban a koronából a legszebb gyémánt is kihullott – a Real Madrid csapatát hivatalosan is kizárták a Bajnokok Ligája idei szezonjából, a csapat így elvesztette az egyetlen reális esélyét arra, hogy trófeával zárja a szezont.

De mi is történt pontosan és miért csak most derült ki mindez? A hiba jellege – nem meglepő módon, adminisztrációs jellegű. Már megint. Most azonban nem egy játékos játszatásával volt a gond, mint anno Cheryshev esetében, hanem a meccskeret leadásának határidejével. Tudniillik, az UEFA szabályzatának 39-es pontjának hármas számú alpontja egyértelműen fogalmaz:

39.03. Mindkét klub köteles továbbítani a játékvezetők felé a hivatalos mérkőzéskeretet legkésőbb 75 perccel a mérkőzés megkezdése előttig (a szabályzat ITT olvasható).

160401logo

Mivel a mérkőzés 20:45-kor kezdődött hivatalosan, ezért a határidő ebben az esetben a 19:30-at jelentette. A Real Madrid delegáltja azonban késett. Pontosan 43 másodperccel később adta le a papírokat – ugye ismerős minden madridistának, amikor a klub éppen csak kicsúszik a határidőből? És hogy ez miért nem tűnt fel eddig, és miért csak most derült ki, és hogyan derült ki?

A bombát az AS Roma delegáltja, Alberto Benavoglio robbantotta ma reggel, amikor is az olasz klubon belül elmesélte a történetet a szűkebb vezetőségnek, amit a klub egyik (a nemzetközi színtéren igen befolyásos) embere aztán kötelességének érzett jelenteni az UEFA felé, akik gyorsított eljárással ma délelőtt hivatalos határozatot is hoztak a kizárásról. Benavoglio aztán maga is elmesélte a történetet a sajtó képviselőinek: „A mérkőzéskerettel voltak problémáink, így a szokásosnál később, 19:20-kor tudtam csak leadni a 18 játékost tartalmazó listát. A játékvezetői öltöző nyitva volt, azonban meglepő módon nem találtam ott a játékvezetőket, mint később kiderült, az ilyenkor megszokott pályabejáráson voltak, azonban egy kis technikai malőr miatt később tudták csak megkezdeni feladatukat. Ami meglepő volt, hogy a Real Madrid listáját nem láttam sehol, ám úgy gondoltam, ők már a bejárás megkezdése előtt eljuttatták azt a játékvezetőknek, így nem tulajdonítottam nagy jelentőséget a dolognak. Kicsit még várakoztam az öltöző előtt, majd mivel nem értek még vissza, ezért szinte pontban 19:30-kor távoztam, a meccskeretet tartalmazó lapot természetesen már érkezésemkor az asztalon hagytam. Mikor befordultam a sarkon, sietős léptek ütötték meg a fülem, így visszanéztem az öltöző felé, ahova éppen a Real Madrid delegáltja rontott be zihálva és idegesen egy papírlappal, és közben ezt mormolta: „Ó Istenem, ó édes Istenem!” Miután elment, egy percre rá értek vissza a játékvezetők, és mivel mindkét lapot ott találták a helyén, nem gyanítottak semmit.” – nyilatkozta Benavoglio. Amikor ma az eset kiderült, az UEFA bekérte a játékvezetői öltöző kamerafelvételeit, amelyek Benavoglio szavait támasztották alá, így nem volt nehéz meghozni a döntést.

A Real Madrid részéről Emilio Butragueño nyilatkozott eddig: „Egy újabb szomorú esemény sújtotta klubunkat, a csapatot adminisztrációs hiba miatt kizárták a Bajnokok Ligája idei kiírásából. A mulasztás kivizsgálását a klub megkezdte, szeretnénk, ha ez nem lenne semmilyen befolyással a holnapi mérkőzésre. Szeretnénk elnézést kérni a szurkolóinktól, úgy látszik valamiféle átok az, amivel meg kell idén küzdenünk.”

Figyelem! A cikk természetesen csupán fikció, a penamadridista.hu áprilisi tréfája. Reméljük, jól szórakoztatok! Hala Madrid!

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK