Casemiro: Tisztelnünk kell a Wolfsburgot

Casemiro az UEFA hivatalos oldalának nyilatkozott, ahol a Real Madrid közelgő Bajnokok Ligája negyeddöntőjéről kérdezték, amelyet a Wolfsburg ellen vív meg a csapat.

“Ebben a szakaszban már nincsenek könnyű ellenfelek. Tudjuk, hogy nehéz mérkőzés vár itt ránk.” – mondta az UEFA munkatársainak a brazil válogatott játékos.

Mennyire különleges számodra a Bajnokok Ligája?

Mindig egy álommal ér fel, amikor ebben a sorozatban pályára lépsz és én most a Real Madridban teszem ezt. Szóval minden alkalommal maximálisan próbálom élvezni a játékot, amennyire csak tudom, mivel egy álmot élek meg közben.

A legjobb nyolc között találkoztok a Wolfsburggal, hogyan látod a párharcot?

Ebben a szakaszban már nincsenek könnyű ellenfelek. Tudjuk hogy nehéz mérkőzés vár itt ránk. A Wolfsburg kiválóan védekezik, gyors játékosaik vannak támadásban és nekünk emiatt tisztelnünk kell őket. Úgy fogjuk megtisztelni őket, hogy a saját játékunkat fogjuk játszani, jól fogunk játszani, mi leszünk a Real Madrid.

20 éves korodban szerződtél a Real Madridhoz, el tudod mesélni milyen elhagyni a családod és a barátaid, hogy egy új országba költözz?

Nem volt egyszerű. Brazíliában nehezebben mennek a dolgok és az én fiatalkorom sem volt kivétel ezalól. Szerény körülmények között élő családból jövök, minden alkalommal, amikor pályára lépek, a családomra gondolok.

Min változtattál, amikor megérkeztél a Real Madridhoz? Javítani kellett a játékodon, vagy a fizikai állapotodon és a mentalitásodon?

Egyértelműen más itt, mint Brazíliában. De a mentalitásom nem változott valami sokat. Győztes mentalitással hagytam el Brazíliát, és játszani akarással. Ez a mai napig sem változott. Mindig felemelem a fejem és a legjobbamat akarom adni… Minden nap, amikor felkelek,  a legjobbamat próbálom nyújtani.

A 2013/14-es idényben a csapat tagja voltál, amelyik megnyerte a Tizediket. Milyen érzés volt megnyerni?

Nem voltam kulcsszereplő abban a csapatban, de tudtam, hogy eljön az én időm. Az edzőnk mindig mondta, hogy mindannyian fontosak voltunk, függetlenül attól, hogy 90 vagy 30 percet játszottunk. S hálát adok Istennek azért, ami Dortmundban történt. Azt a 25 vagy 30 percet elraktároztam a memóriámban. Amikor kimentem a pályára, minden tökéletesen működött, pontosan úgy, ahogy akartam. Csak 25 percről volt szó, de biztos vagyok benne, hogy az akkor elvégzett munkám segített a csapatnak abban a helyzetben. Szóval fontosnak érzem magam a Tizedikkel kapcsolatban és ez olyasvalami, amit mindig is akartam.

Egy évig kölcsönben voltál a Portónál, milyen szerepet játszott ez a fejlődésedben?

Tudtam, hogy játszanom kell. Ez egy jó döntés volt, a Porto és Lopetegui is szenzációsan bánt velem. Csak köszönettel tartozom nekik, mert rengeteget tanultam. Egy olyan év volt, amikor rengeteget dolgoztam nagy erőbedobásssal és sok szeretet kaptam.

Ebben az évben a nyolcból hat alkalommal voltál a kezdőcsapat tagja a Bajnokok Ligája mérkőzéseken, ez önbizalmat ad neked?

Amikor elhagytam Portót tudtam, hogy vissza akarok térni és játszani akarok a Real Madridban. Természetesen itt nagy a konkurenciaharc a posztokért, de úgy éreztem készen állok, mivel rengeteget tanultam. A csapattársaim és az edzői stáb is tudja, hogy számíthatnak rám. A klub, az edző és a csapattársaim rengeteget segítenek nekem. Ez jó érzés számomra. Tovább kell dolgoznom, mert rengeteg még a teendő a Bajnokok Ligájában és élvezem ezt a sorozatot, amennyire csak tudom.

Az előző szezonban azt mondtad nekünk, hogy csodálod Zidane-t, milyen most vele dolgozni és mit tanultál tőle?

Zidane az egyik legjobb játékos, akit valaha láttam játszani. Most pedig mint az edzőnktől, próbálok minél többet tanulni tőle. Nagyon sokat tud, mivel egy rendkívüli játékos volt. Jó úton halad afelé, hogy remek edző legyen. Jó munkát végez, nagyon sok dolgot próbál átadni a társaságnak, és kétségkívül minden játékos tiszteli őt.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK