Zidane: James és Isco is fontosak lesznek a jövőben

A francia mester beszélt a Barcelona elleni győztes rangadóról, a játékosok hozzáállásáról, majd megemlítette James és Isco helyzetét is.

Zidane

A meccsről: „Csakis a mostani meccsre koncentrálunk. Jó formában vagyunk, győztes meccs van a hátunk mögött, de ez nem csak ennek köszönhető. A szombati meccs előtt is jól játszottunk. Most azonban egy újabb megmérettetés vár ránk, egy újabb nehéz meccs, és jól fel kell készülnünk rá. Jó formában vagyunk ahhoz, hogy szembenézzünk a BL-meccsel. A Bajnokok Ligájában nincsenek favoritok. Minden egyes mérkőzés fontos. Minden meccs egy kupadöntő. Ha a futballban lazítasz, annak megfizeted az árát. Jó meccseket játszunk, mindig arra kell fókuszálnunk, hogy mit kell tennünk, és mit kell a játékosoknak tennie. Ez az, ami a legjobban érdekel most.”

A Clásicóról: Boldogan jöttünk el a győzelem miatt Barcelonából, főleg amiatt, ahogyan nyertünk. Tudjuk, hogy nem egyszerű ott nyerni. A csapatmorálnak, a küzdés folytatásához nagyon jót tett. Szombat előtt is azt mondtam, hogy jó formában vagyunk. Egy nehéz meccset nyertünk meg, de vannak még nehéz meccsek előttünk, ahol szintén diadalmaskodnunk kell.

James és Isco: Ilyen problémákkal kell szembenéznie egy edzőnek. Azt szerettem volna, ha mindketten játszanak, mind James, mind Isco. Mindketten kiváló képességű játékosok, nehezebb, ha nem játszanak. Én is játékos voltam, tudom, hogy mindenki játszani akar. Huszonkét ember közül kellett választanom tizenegy embert, aki kezd, a többieket meg a padra ültetni, hogy majd bejöhessenek. James és Isco fontos szerepet játszanak majd a továbbiakban, annak ellenére, hogy szombaton nem jutottak lehetőséghez. Nagyon várom már, hogy hogyan fognak teljesíteni, mert tisztában vagyok vele, hogy mire képesek.

A Wolfsburgról: A holnapi nehéz nap lesz. A Wolfsburg is egy a nyolc csapat közül, amelyik bejutott a negyeddöntőbe. A bajnokságukban szenvednek kissé, de ez nem számít. Ez a Bajnokok Ligája, mindegyik játékosnak többet jelent. Megérdemelték, hogy idáig jutottak, holnap pedig megküzdünk egymással. Úgy fogunk pályára lépni, ahogy mindig is, játsszuk a saját játékunkat, a saját focinkat, amire megfelelően fel fogunk készülni. Számos olyan játékosuk van, aki problémát tud okozni nekünk. Fizikálisan is nagyon erősek, tudják, hogyan kell játszani a futballt, gyorsak. Kétségkívül nem lesznek könnyű falat, de ami engem érdekel, hogy mi megfelelően teljesítsünk. Mi vagyunk a Real Madrid, nekünk is a saját játékunkat kell játszanunk.

A BBC védekezése: Mindhárman nagyon keményen és jól dolgoznak. Természetesen azt kértem tőlük, hogy védekezzenek többet, és mindannyian ragyogóan teljesítettek. Tudjuk, hogy a támadás az erősségük, de azzal is tisztában vagyunk, egy nehéz mérkőzésen a csapat minden játékosára szükség van a jó védekezéshez. Biztos vagyok benne, ha együtt dolgozunk, nyerünk. Nem nyerhetsz trófeákat csapatmunka nélkül.

Sergio Ramos: Már közel van a legjobb formájához. Volt egy kis sérülése, nem könnyű, de szerintem hamarosan újra a régi lesz. A hétvégi piros lapja benne van az olyan meccsekben, amikor mindent beleadsz és sok múlik rajtad. Jól érzi magát, vissza fog térni a legjobb Ramos. Elégedett vagyok vele, ő a kapitány, és nagyon fontos a csapatnak.

Casemiro: Emlékszem a két évvel ezelőtti teljesítményére itt, Németországban. Tökéletes volt. Egy érett játékost láttam, ahogy Ancelotti is, aki akkor még a Real Madrid edzője volt. Mindig tanulni akar, nagyszerűen dolgozik, folyamatosan kérdez, mert fejlődni szeretne. Edzői szemmel ez ragyogó hozzáállás.

Marcelo és Carvajal fontos szerepe: A szélsőhátvédek nagyon fontosak a modern labdarúgásban, nem csak a Real Madridnál. Amikor szoros a mérkőzés, ők azok, akik megteremthetik a különbséget. Nagyon szerencsések vagyunk, hogy ilyen fantasztikus szélsőink vannak, nagyon elégedett vagyok a munkájukkal. A fő feladatuk a védekezés, de olyan minőségi játékosok, akik sokat tudnak segíteni a támadásoknál. Danilo is, de Carvajal is gond nélkül kezdhet holnap. Majd meglátjuk.

Marcelo

A mérkőzés: Nagy nyomás alatt leszünk, de nem csak a Wolfsburg, hanem a szurkolók miatt is. Ugyanolyan nehéz mérkőzés lesz, mint a többi. Úgy kell kimennünk a pályára, mintha kupadöntőt játszanánk. Kemény meccsre számítunk egy jól összerakott csapat ellen. Tudjuk, mit kell tennünk. Azon leszünk, hogy a jó eredmény mellett jól is teljesítsünk. Fontos, hogy ne kapjunk gólt. A csapat jó formában van, koncentráltak vagyunk, azt kell tennünk, amit az edző kér tőlünk. Ha sikerül megúszni kapott gól nélkül, az nagy lépés lehet a továbbjutás felé.

Ünneplés Barcelonában: Mindenkinek megvan a véleménye és ezt tiszteletben kell tartani. Minden győzelmet úgy ünneplek, mintha trófeát nyertünk volna. A futball és a győzelem nagyon nehéz, ezért ünneplek mindig.

Válogatott meghívó: Nem aggódom miatta. 15 éves korom óta mindig kaptam meghívót a válogatottba, és mindig büszkeséggel húztam magamra a nemzeti mezt. Amikor mégsem hívnak, akkor idegeskedsz, ez természetes. Senki sem kérdőjelezheti meg a nemzeti csapat felé való elköteleződésem. Mindenem a klubomért és a hazámért tettem fel. Nem én vagyok az első, aki a klubot választotta, kicsit túl van lihegve ez az egész.

A posztod: Nem fogom ugyanazt elmondani, mint a mester. Néha előrébb játszom, de alapvetően védő vagyok és az is maradok. Nem tudok róla, hogy az edző más poszton szeretne játszatni, mindig is védő voltam, balhátvéd.

A klasszikus utáni hangulat: Itt lehetünk a Bajnokok Ligájában, tehát minden esélyünk megvan, hogy meg is nyerjük. A szombati mérkőzés már a múlté, csak a holnapi találkozóra koncentrálunk. Minden figyelmünk a Bajnokok Ligáján van.

Dante és Luiz Gustavo: Jó viszonyban vagyok Dantéval és Luis Gustavóval is. Olyanok, mintha a testvéreim lennének, sokat találkoztam már velük a pályán is. Beszéltünk a mérkőzésről, de nem fogadtunk semmire.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK