Zidane: Edzőként vállalom a teljes felelősséget

A Real Madrid nem várt vereséget szenvedett Németországban, ezúttal a Wolfsburg együttese bizonyult jobbnak Zidane csapatánál. Van még egy visszavágó, ahol három góllal kell többet lőni az ellenfélnél a rendes játékidőben ahhoz, hogy biztosan továbbjusson az együttes.

Zidane:
„A második félidőben tényleg próbálkoztunk, valamivel jobban játszottunk. Nyugodtnak kell maradnunk, nem fogok megőrülni, ahogy a játékosok sem. Tudjuk, hogy azért érzünk fájdalmat, mert a vereség mindig fáj. Megvan az esélyünk, hogy változtassunk, Real Madridként pedig a Bernabéuban, a saját szurkolóink előtt fordíthatunk.”

„Nem kezdtünk BL-meccshez méltó intenzitással. Ők igen. A futballban hibázol, mi pedig nem kezdtünk úgy, ahogy kellett volna. Voltak lehetőségeink, de most ki kell elemeznünk a meccset. Amit az elmúlt időszakban tettünk, az pozitív volt, nem fogok megőrülni. Nem lehetünk elégedettek ezzel a mérkőzéssel. Meg kell vizsgálnunk, hogy mi történt. Nem fogok fennakadni azon, hogy tizenegyes volt-e, vagy nem.”

Zidane

„Danilo játszott, hogy Dani pihenhessen. Ugyanaz volt a tervünk, mint szombaton, hogy az előre játékban legyen extra erősítés. Danitól is ugyanezt kértük akkor.”

„Lehet, hogy fizikálisan a szombat árát fizettük meg. Nehéz volt játékba lendülni. Nem a túlzott önbizalom miatt, hanem azért, mert tudtuk, hogy nehéz meccs lesz. Fizikálisan szenvedtünk, különösen az első félidőben. Ki kell elemeznünk ezt a 90 percet. Hiányzott az intenzitás és a mozgás, mindenhol, különösen a meccs elején. Most megvan a lehetőségünk a visszavágón, de először le kell játszanunk egy bajnokit.”

„Nem gondolom, hogy problémáink lennének az idegenbeli meccsekkel, vagy hogy rosszul, helyzetek nélkül fejeztük be a meccset. Volt néhány. Nem értük el, amit akartunk. A 2-0 egy fájdalmas eredmény, nem ebben reménykedtünk. Tudtuk, hogy nehéz lesz, de hazamegyünk és elemezzük a történteket.”

„Edzőként vállalom a teljes felelősséget. Ezért is mondom, hogy otthon ki fogom elemezni a mérkőzést és meglátjuk, hogy mi történt. Büszke vagyok a játékosaimra. Én vagyok a felelős, meg kell néznem, hogy mi történt, és meg is fogom tenni.”

„Megkérdeztem Karimtól, hogy jól van-e. Azt mondta, hogy igen, ezért játszott, egészen addig, amíg azt nem mondta, hogy nem tudja folytatni. Ekkor lecseréltem. Modric cseréjére azért volt szükség, mert változtatnunk kellett valamin. Ennek semmi köze Lukához, bárki lehetett volna. Változtatnunk kellett, de nem működött.”

Zidane

„Szerintem a védőknek volt segítsége. Ezek a dolgok megtörténnek. Amikor elveszíted a párharcokat, és nem megy a játék, akkor jön egyfajta érzés, de most nem ezt érzem. Nehéz a jelenlegi helyzetben bármit mondani. Egyszerűen ki akarom elemezni a történteket. Egyértelmű, hogy nem lehetek boldog. De nem őrölhetünk meg és gondolhatjuk azt, hogy mindent rosszul csináltunk.”

„A szurkolókat szeretném arról meggyőzni, hogy még van hátra egy meccs, több mint 90 perc, meg fogjuk próbálni megnyerni a párharcot, mert ezért vagyunk itt. Szeretném hangsúlyozni, hogy bár 2-0 az eredmény, mi vagyunk a Real Madrid, képesek vagyunk nagy dolgokra. Most egységesnek kell lennünk, folytatnunk kell, amit elkezdtünk.”

„Az öltözőnek fáj a vereség, hiszen senki nem szeret veszíteni, de egységes. Most arra kell gondolnunk, hogy továbbjuthatunk. A játékosoktól nyugalmat és egységet kérek, mivel van esélyünk megfordítani az állást.”

Marcelo:
„Ez egy nagyon nehéz meccs volt. Még 90 percünk van a Bernabéuban, meg fogunk próbálni mindent beleadni, hogy megfordítsuk a dolgok állását. Nem kezdtünk úgy, ahogy szerettünk volna, többet birtokolták a labdát. Mindenesetre megvoltak a lehetőségeink. Otthon is meglesznek, a végsőkig fogunk harcolni, hogy megfordítsuk a párharcot.”

„Nagyon jól kontráztak, ezért meg is fizettünk. A visszavágó is kemény meccs lesz, ahol gólokat kell lőnünk, szóval biztosan ott is kontrázni fognak. Nem adhatjuk fel, 90 percünk van a Bernabéuban, mindent meg fogunk tenni a fordítás érdekében. A szurkolóknak bízniuk kell bennünk.”

Marcelo

Pepe:
„Szomorú, hogy így veszítettük el a meccset. Fordítanunk kell, erre van még egy meccsünk. Volt 20 rossz percünk, amit kihasználtak, mi pedig nem éltünk a lehetőségeinkkel. Gratulálnunk kell nekik, jól teljesítettek az első félidőben. Nem kezdtünk jól, egy ilyen fontos sorozatban pedig ezért drágán megfizetsz.”

„Tudtuk, hogy kontrázni fognak, a tizenegyes után pedig jobban le kellett zárnunk a területeket, mivel fontos volt, hogy ne kapjunk újabb gólt. De be is akartunk találni, mivel ez is fontos lett volna nekünk.”

„A párharc még nyitott. Most otthon játszunk, saját szurkolóink előtt, biztos vagyok benne, hogy a támogatásukkal meg fogjuk fordítani az állást. Be akarunk jutni az elődöntőbe, ez lehetséges is, ha pedig a szurkolóink mögöttünk állnak, meg fogjuk csinálni. Képesek vagyunk ilyen hátrányból felállni, ez a klub már megtette ezt a történelme során, meg fogjuk próbálni megint. A szurkolóknak mögöttünk kell állniuk, mindegyikünk bele fog adni mindent azért, hogy fordítsunk.”

„Meg fogjuk próbálni elkerülni a most elkövetett hibákat a visszavágón, hiszen szeretnénk továbbjutni. Egy csapat vagyunk, együtt győzünk, együtt veszítünk.”

Bale

Bale:
„Reménykedtünk a győzelemben, de az ilyen dolgok előfordulnak a futballban. Tudjuk, hogy ez nem egy jó eredmény, talán nem is volt jó teljesítmény, de még mindig van időnk a fordításra.”

„Frusztráló a helyzet, de még mindig van egy meccs, ahol fordíthatunk. Három góllal kell nyernünk a Bernabéuban.”

„Ha a tizenhatoson kívül történik egy ilyen, akkor az szabálytalanság, vagyis tizenhatoson belül tizenegyesnek kellene lennie. Csak annyit mondhatok, hogy érintettem a labdát, ő pedig belém rohant.”

Jesé:
„Hazai pályán nagyon erősek, a vereség is a futball része. Itt próbálkozhattunk, most pedig megyünk a Bernabéuba. A szurkolóink támogatásával fordíthatunk. Nagyszerű csapatunk van, biztos vagyok abban, hogy sikerül. Mindent bele fogunk adni, a szurkolóinkért és saját magunkért.”

Jesé

„Nem láttam gyengének a csapatot. A minap nagyszerűen teljesítettünk a Nou Campban, ez pedig egy másik meccs volt. Nehéz itt játszani, nagyszerű csapatuk van, tudják, hogyan játszanak. Reagálnunk kell a hibáinkra, ki kell javítanunk azokat. Sokkal több van bennünk. Profik vagyunk, néha elbukunk, néha nyerünk, ez is a játék része.”

„Bale esete tizenegyes volt, a bíró nem adta meg. Néha ezek a döntések kedveznek neked, néha pedig nem. Egységesnek kell lennünk, hogy megfordítsuk az állást.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK