Zidane: A szezonunkért játszunk kedden, de előbb az Éibart kell legyőznünk

A wolfsburgi fiaskó után szombaton az Éibart látja vendégül a Real Madrid. A mérkőzés előtt Zinedine Zidane nyilatkozott. Beszélt a bajnokságról, a rotációról, de kitért James és Danilo helyzetére is.

A mérkőzés
„Határozottan kell pályára lépnünk, a játékunkat kell játszanunk, nem hagyhatunk nekik esélyt. Először az Éibart kell legyőznünk, utána gondolhatunk a Bajnokok Ligájára. Tisztelnünk kell az ellenfeleinket, ők is határozott céllal lépnek pályára, de tudjuk, hogy mit kell tennünk ahhoz, hogy könnyebbé tegyük a meccset. Nem várok rossz fogadtatást, biztos vagyok benne, hogy a szurkolóink velünk lesznek. Az idényünkért játszunk kedden, tudjuk ezt, fontos mérkőzés lesz, szerintem a szurkolóink is élvezni fogják. Szeretem, ha nehezednek a dolgok, hiszem, hogy bizonyos esetekben a szurkolók is. Senki nem várta azt, ami az első meccsen történt, de ilyen a futball, ez már a múlt.”

Rotáció és sérülések
„Cristiano játszani fog az Éibar ellen. Lesznek változtatások, de csak a holnapi meccsre gondolunk; a keddi egy más mérkőzés lesz. A tervünk az, hogy a sérültek külön dolgoznak. Karim még fájdalmakat érez a térdére kapott rúgás miatt, azt tervezzük, hogy egyéni edzésprogramot végez. Holnap biztosan edzenek, ma bent dolgoztak, remélem, hogy mindenki készen áll kedden.”

A jövő
"Egy edző minden meccsen a munkájáért játszik. Tudom, hogy nagy felelősséggel jár ebben a klubban dolgozni, de nem így tekintek erre. Minden nap ezt csinálom, ez motivál. Élvezem, ez hajt. Nem gondolok a rossz dolgokra, amik történhetnek, mivel mindig optimista voltam, ez pedig a jövőben sem lesz másképp. Nyugodt vagyok ezzel kapcsolatosan és optimista. Ezt már akkor átgondoltam, amikor elkezdtem ezt a munkát. Tudtam, hogy mire vállalkozom, másképp nem is vállaltam volna el. Nagyon nyugodt vagyok, az hajt előre minden nap, hogy jobbá tegyem valahogy a csapatot. Ha kiesünk egy sorozatból, minden megváltozhat, ez is a futball része, de nem gondolok rá. Csak az idény hátralévő része van a fejemben, van egy munkám, amit el kell végeznem, elfogadom a projekttel járó felelősséget. Meglátjuk, hogy mi történik az idény végén, de most nagyon nyugodt vagyok.”

A BL párharc
"Lehet, hogy hibáztam. Két gólt kaptunk rövid idő alatt, ez a mi hibánk volt. Nem voltunk képesek megfordítani a meccset, de ez már megtörtént, most a holnapi feladatunkra koncentrálunk. Tudjuk, hogy megszégyenítettük saját magunkat, de nem szabad ezen rágódnunk tovább. Azzal foglalkozom, amit a közelmúltban tettünk, az pedig jó, és nem változtathatja meg egyetlen meccs. A Barcelona legyőzése nagyszerű volt, de csak 3 pontot jelent, ugyanígy nem fogok megőrülni attól, ami Wolfsburgban történt. A játékosok tudják, mi történt és mit kell tenniük most.”

„Nyilvánvaló, hogy hiányzott valami, de nem az intenzitás. Ez volt a második legjobb meccs a futásmennyiség tekintetében, még a Barcelonában látottaknál is többet futottunk. Persze ez nem jelent semmit, mert kikaptunk. Gyorsan lőttek két gólt, ez volt a hiba, de nem az intenzitás hiánya miatt történt. Erősek voltunk az első 15 percben, mint mindig, voltak gólhelyzeteink.”

Danilo
"Nem bántam meg, amiért ő kezdett. Vállalom a felelősséget, és szerintem nem játszott olyan rosszul, ahogyan azt az újságok írták. Mindent rosszul csináltunk. Könnyebb lenne egy embert bűnbaknak kikiáltani, de én jobban szeretem, ha mindenki változtat a dolgokon."

James
"A legjobb elkerülni az ilyen dolgokat, és ezt ő is tudja. Csak két-három másodperc volt az egész, de tudhatná, hogy a kamerák mindent rögzítenek. Ami történt, nem befolyásolja James gondolkodását, elkötelezett és koncentrált. Nem szeretem az ilyet, de el kell felejtenünk, mert ő is a célunkra fókuszál, ahogy az egész csapat."

A favoritok
"Nem szeretem, mikor favoritként kezelik a Madridot. A legjobb, ha nem mondunk semmit. Mindig azt mondják, hogy a mérkőzés előtt a Real Madrid az esélyes. Ezek a jóslások mindig a találkozók előtt történnek, de szerintem a végén mindi 50/50. Kedvelem a nehéz mérkőzéseket."

A bajnokság
"Annyit tehetünk, hogy nem vesztünk több pontot. Semmi többet. Holnap a győzelem a cél, és ennyi. Nem megyek bele, hogy megnyerhetjük-e a bajnokságot, a legfontosabb, hogy ne veszítsünk több pontot."

 

 

 

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Tovább

A Villarreal elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a soron következő mérkőzésre. A keret Kapusok: Courtois, Lunin, Kepa.Védők: Carvajal, Militão, Nacho, Lucas…
Bernabéu Stadion
Tovább

Jöhet a bajnoki El Clásico Miamiban?

A FIFA zöld utat adott az elképzelésnek, amely ellen korábban határozottan kiállt. Az Egyesült Államok futballra gyakorolt befolyása…