Zidane: Rotálni fogom a csapatot, lesznek változások

A Real Madrid kedden bejutott a Bajnokok Ligája elődöntőjébe, ahol a Manchester City csapatával találkozik. Közben a Barcelona formahanyatlásának köszönhetően már csak négy pontra vannak a katalánok a bajnokságban. Zidane csapata holnap a Getafe vendégeként lép pályára, akik edzőváltással próbálnak menekülni a kieső helyről. A mérkőzés előtt a francia mester beszélt a BL-sorsolásról, a Barcelonáról, és természetesen kitért a holnapi találkozóra is.

A mérkőzés
"Nem szeretem az ilyen mérkőzéseket, mert sokan azt gondolják, mivel a Getafe ellen játszunk, könnyedén nyerni fogunk. A Getafe az életéért küzd, új edzőjük van, nagyon nehéz találkozóra számítok. A hangulatra nem lesz panasz, nem könnyű egy ilyen helyzetben lévő csapat ellen játszani. Az edzőváltás még nagyobb motivációt ad nekik. A játékosaim tudják, kikkel néznek szembe. Koncentráltak leszünk, nehéz meccs lesz. Csak arra gondolok, hogy megfelelően felkészüljünk a találkozóra, és elkerüljük a meglepetéseket. Jelenleg a harmadik helyen állunk a bajnokságban, holnap a célunk a második hely."

Győzelem esetén egy pontra lehet a Barcelona
"Ugyanúgy fogok aludni, ahogyan szoktam: jól. A saját játékunkra kell koncentrálni, aztán gondolhatunk arra, hogy egy pontra megközelítettük az első helyet. Nem lesz egyszerű. Rotálni fogom a csapatot, holnap kiderül, kik játszanak. Lesz néhány változtatás."

Manchester City
"Nem fogok tíz kérdésre válaszolni a sorsolással kapcsolatban. Most csak a holnapi mérkőzésre gondolok. Ez egy elődöntő, nagyon nehéz összecsapás lesz. Az egyetlen pozitívum, hogy otthon játsszuk a visszavágót. Kemény párharcot láthatunk. A Real Madrid mindig esélyesnek számít. Ez mindig is így volt, és így is lesz. Ez nem probléma számunkra. Tudjuk, milyen nehéz Bajnokok Ligája elődöntőt játszani, ezért mindig a tudásunk legjavát kell adnunk."

Szerencsés sorsolás
"Ezzel nem értek egyet. Láthattuk, hogy múlthéten 2-0-ra kikaptunk a Wolfsburgtól. Hallani sem akarok ilyen kijelentésekről. Tudjuk, hogy a továbbjutáshoz a legjobbunkat kell nyújtanunk. Eddig az összes ellenfelünk erős volt: Roma, Wolfsburg és most a Manchester City. Napról napra készülünk, fejlődnünk kell, és az adott találkozóra kell koncentrálni. Nem gondolom, hogy fizikálisan rossz állapotban lennénk. Ezek a dolgok előfordulnak, ha veszítesz. Minden nap fejlődünk csapatként, ez a lényeg. Három hetünk van felkészülni a City-re, és ha keményen dolgozunk, sikerülhet a jó eredmény. Tizenhárom pontról négyre csökkentettük a hátrányunkat, nem adunk fel semmit."

Cristiano Ronaldo
"Cristiano mindig is ilyen volt. Előfordul, hogy nem talál be, de senkinek sem kell aggódnia, végül mindig gólt szerez. Nagyon izgatott, boldog és jó a kapcsolata mindenkivel. Csak rá kell nézni az arcára. Fontos, hogy a játékosok jól érezzék magukat, ez pedig az edzői stáb feladata is. Játszani fog holnap."

Carvajal, Nacho és Isco
"Mindannyian játszhatnak az Európa-bajnokságon, de ha rotálok, csak a csapatra gondolok. Próbálom a legjobb kezdőt pályára küldeni."

A Barcelona formahanyatlása
"Csak úgy léphetünk előrébb, ha az előttünk álló csapatok hibáznak. Keményen dolgozunk, fizikálisan nagyszerű állapotban leszünk a szezon végére. Mindenki játékra kész. Nagyon boldog vagyok, mert jól csináljuk a dolgainkat, és csapatként fogunk nagy dolgokat elérni. Nem szeretek arról beszélni, kik vannak hullámvölgyben, azt akarom, hogy az én csapatom jól teljesítsen. Nem szabad visszavennünk, keményen kell edzenünk, és minden percben koncentráltnak kell maradnunk. Haladunk tovább az elkezdett úton."

Benzema mellőzése a válogatottban
"Beszéltem erről Karimmal, elfogadta a szövetség döntését. Nem akarok belemenni ebbe, de a játékost nagyon letörte. Játszani akart az Európa-bajnokságon. Annyit tehetek, hogy mindenben támogatom őt, élvezi a bizalmamat. A lényeg, hogy így folytassa, mert az a csapat hasznára válik. Karim nagyon csalódott, mert az országáért akart játszani. Egy olyan játékos, aki nagyszerű dolgokat adott a hazájának. A szezon utolsó szakasza nagyon fontos a Real Madridnak, rengeteg kihívás áll előttünk, ezért a legjobb Benzemát szeretnénk látni."

Griezmann
"Nagyon jól teljesít, nélkülözhetetlen a csapatából. Sokat jelent a francia válogatottnak, de mindenki tudja, hogy az Európa-bajnokság egy nehéz torna, nem barátságos mérkőzések lesznek. Nagy a nyomás a játékosokon, nehéz eljutni a döntőig. Természetesen szurkolok a franciáknak, és remélem, jól fognak teljesíteni. A csapat és Griezmann is."

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK